Много зависи и от населеното място, трафика, и начина на каране, както коментирахме в една друга тема
Благодаря, колега, за подкрепата! . Мислех си да включа и тези фактори, когато пояснявах защо Бравата ми гори толкова, но реших да не ставам досаден .Навярно щях да развеселя The Secret Lover още повече.....знае ли човек
Много зависи и от населеното място, трафика, и начина на каране, както коментирахме в една друга тема
Благодаря, колега, за подкрепата! . Мислех си да включа и тези фактори, когато пояснявах защо Бравата ми гори толкова, но реших да не ставам досаден .Навярно щях да развеселя The Secret Lover още повече.....знае ли човек
колега ти не ми отговори как си засичаш разхода. кажи, обещавам да не се хиля :D
абе в Германиа и на мене ми гореше 7.5 градско но бензин А91 или А92 от Арал, а то за препоръчване и по книжка трябва да се налива А95 ... и освен това при каране до 2000 оборота и сменяне на високи предавки (много се кефех колко е мощна и как върви с лекота сякаш е по инерция)
Ето още един човек, който може да потвърди думите ми. На мен не в Германия, а в Англия ми гори 6,5 градско с А95 - като по книжка, нали така?!
колега ти не ми отговори как си засичаш разхода. кажи, обещавам да не се хиля :D
Ами как? С калкулатора, но това в краен случай, а иначе наум и с мерак.
Има ли смисъл да водим безмислени спорове? Все пак сме съграждани! Как според теб си смятам разхода? Както всички останали предполагам - занулявам си километража при всяко зареждане и засичам колко километра съм изминал с количеството бензин, което съм заредил. И така до следващото ми ходене на бензиностанцията. Това достатъчно изчерпателно ли беше?
значи сипваш 10 кила... караш, караш и като наближи да свършва петрола вадиш калкулатора. така ли?
Това с калкулатора беше в кръга на шегата, а обикновено не "сипвам 10 кила", а пълня до горе, а като наближи да свършва горивото просто си поглеждам брояча на километража и си смятам разхода /наум, понеже съм добър с математиката/ .
значи сипваш 10 кила... караш, караш и като наближи да свършва петрола вадиш калкулатора. така ли?
Това с калкулатора беше в кръга на шегата, а обикновено не "сипвам 10 кила", а пълня до горе, а като наближи да свършва горивото просто си поглеждам брояча на километража и си смятам разхода /наум, понеже съм добър с математиката/ .
просто уникално. моите почитания към вас сър :D по вашата методика, моето браво гори към 6/100 градско.а сега за да си разбереш реалния разход на колата... напълни резервоара догоре. карай поне 100 км из града а не по околностите, обиколи центъра няколко пъти и отиди на същата бензиностанция. напълни резервоара пак догоре. ама догоре а не докато изключи пистолета. тогава вади калкулатора или ума си /понеже разбрах че си добър с него и ти се отдава/ :D
просто уникално. моите почитания към вас сър :D по вашата методика, моето браво гори към 6/100 градско.а сега за да си разбереш реалния разход на колата... напълни резервоара догоре. карай поне 100 км из града а не по околностите, обиколи центъра няколко пъти и отиди на същата бензиностанция. напълни резервоара пак догоре. ама догоре а не докато изключи пистолета. тогава вади калкулатора или ума си /понеже разбрах че си добър с него и ти се отдава/ :D[/quote]Точно това правя по цял ден колега - обикалям из града, а не по околностите - работата ми го изисква и дори ми се случва по два пъти на ден да ходя на бензиностанцията. Така че по-реален разход от това - здраве му кажи!
Значи и аз да се включа по темата с разхода, че гледам малко я изместихте...Така първо човека говори за България и второ става въпрос за София. Ако гавори и за центъра става лошо!Аз имам Браво 1.6 16в и да ти кажа честно под 11.5-12 реален разход няма да паднеш. Дори може и повече. Преди всички да скочат, че колата ми е пре..на бързам да кажа, че всичко и е ОК и каквото трябва е сменено. За нашите коли на по 9-10 год. и на по 300 хил. км. (нищо, че като ги купуваме виждаме, че са на по 80 хил. и "бабичката много рядко я е изкарвала от гаража") тава е нормалният разход. Стига сме гледали кво пише по книжките и стига сме ги засичали извън центъра на някое поле.И сега по темата:Извънградско 6-7л. на 100Градско 12-13л. на 100
а така. сега остава само да премериш правилно разхода.
Сега вече ти успя да ме разсмееш! Явно знаеш по-добре от мен самия колко гори собствената ми кола! Щом казваш.........
ама момче ти не смяташ правилно бе... освен че разсмиваш всички тук с приказките си за лека нощ, неслушаш какво ти говорят хората. по твойте сметки, мойто браво гори 6/100 градсконаучи се как се смята правилно разхода и тогава се спори
И сега по темата:Извънградско 6-7л. на 100Градско 12-13л. на 100
За съжаление и аз потвърждавам същия разход, въпреки че съм с двигател 1.4. В началото ми беше трудно да го приема, но след няколко посещения в различни сервизи, копютърна диагностика, диагностика на ламбда сонда и катализатор, смяна на всички консумативи се предадох. Навсякъде ми казват, че колата работи чудесно и всичко и е ок.
Коментар