В петъка вечера по тъмно имах доста неприятно преживяване по пътя за своге.Нацелих едно парче скала падноло на пътя точно със средата на картера, не се счупи но е ужасно много сгънат и пробката седи вдигната нагоре и незнам как ще източа маслото вече през нея.Притеснява ме да не съм засегнал цедката намаслента помпа,тя в кой край на картера се намира?Да го сменям ли или може и така да карам?Снимкиhttp://pics.data.bg/categories/1/%D0...sc08482#embeds
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сгънах си картера- Да го сменям ли?
Collapse
X
-
Сгънах си картера- Да го сменям ли?
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Така като гледам по снимките е редно да го смениш картера . Не се знае баш там във хлътналото дали след време няма да стане отвор и да изтече маслото от там . Пък и доста ръждив ми се вижда . Като се свали може да се опита да се поизчука ,но предполагам, че по моргите може да се намери хубав картер.
Коментар
-
Като гледам вече е имало някакъв проблем , може би с пробката муфата е заварявана. Добре е да се свали и да се види състоянието и целоста на всмукателя. При евентоална пукнатина по отвеждащата маслото тръба на всмукателя може бързо да доведе до по-големи аварий. Най-добре е да го свалиш изчукаш и боядисаш , много е корозирал , както и по-горе описаните проверки.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:Като гледам вече е имало някакъв проблем , може би с пробката муфата е заварявана.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Atanas71 написа:Като гледам вече е имало някакъв проблем , може би с пробката муфата е заварявана. Добре е да се свали и да се види състоянието и целоста на всмукателя. При евентоална пукнатина по отвеждащата маслото тръба на всмукателя може бързо да доведе до по-големи аварий. Най-добре е да го свалиш изчукаш и боядисаш , много е корозирал , както и по-горе описаните проверки.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Подкрепям колегите paralesa и Tornado. При подобна случка, (да не кажа едно към едно), преди 7-8 години, огънах по същият начин картера на пежото, на баща ми. От тогава събира 0.5л. масло по-малко, и е изминал около 100 000км. Нищо му няма . Карай така, от време на време проверявай какво става, и това е.
Коментар
-
nikolce написа:Подкрепям колегите paralesa и Tornado. При подобна случка, (да не кажа едно към едно), преди 7-8 години, огънах по същият начин картера на пежото, на баща ми. От тогава събира 0.5л. масло по-малко, и е изминал около 100 000км. Нищо му няма . Карай така, от време на време проверявай какво става, и това е.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
infineon написа:Atanas71 написа:Като гледам вече е имало някакъв проблем , може би с пробката муфата е заварявана.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 не можеше да го каже по-точно! А аз този картер даже и да не беше крив щях да го сменя! Ама всеки си знае и си прави сметка за себе си!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Ако иначе колицата е добра и върви то не е лошо първо да отидеш на пароструйка да измиеш хубаво двигателя и със свалянето на картера да отстраниш и тук там от където тече масло ,че чесно да ти кажа двигателя ти е в грозно състояние така като го гледам . Всичките коли които съм карал до сега двигателите са им били чисти и бели като пуканка. :D
Коментар
-
кола
като си го ударил ако нее повредена паслената помпа щото там някъде е смукатела ще те изкара още но вътре има и още една ламарита и може да ти прави проблемпреди време на мен ми взеха 50 лв да ми го оправят ама нищо не бяха пипали уж със вакум нещо да го изтеглят тоггава таман почвах да карам ама колата не вдигаше повече от 40 км оказа се 1/2бобина смених е и сега си е карам а ти ако имаш възможнос свали капака и го провери как е от въвтре /само сваляш болтовете и силикона/ има доста коли вече все ще намериш някоя за части ако трябва да се сменя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар