Може ли някой да опише начина на демонтаж и монтаж на халогенните фарове на Brava или Bravo.Установих, че при мен има поражения следствие на опит за кражба.Направих опит само с единия халоген.След развиването на един винт с кръстата отвертка, погледнато отпред се пада от вътре в горната страна на декоративния пръстен, излезе целия халоген.Това не ми се струва нормално, не може да се държи само на този винт. И очевидно затова халогена заедно с пръстена не са неподвични, а имат лек луфт спрямо бронята, държат се само на една точка.Очевидно е счупена долната част на държача, там където се завива болт 8, няма я. То си и личи.Но мисля, че болт 9 служи също за закрепване към бронята, такъв не видях. Поправете ме, ако греша.Въпроса ми е следния:Ако си намеря здрави пръстени, орнаменти да ги наречем, така са наименовани в ePER, мога ли да ги монтирам [завия болтове 8 и 9] без да свалям бронята. Да бръкна отвътре.На канал разбира се, но ми се струва доста навътре под самата броня. Първо ще закрепя орнаментите към халогена и тогава двете заедно към бронята.Ако някой е монтирал и демонтирал халогените, моля да посочи възможна ли е тази операция.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Халогенни фарове на Brava Bravo
Collapse
X
-
Халогенни фарове на Brava Bravo
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.comЕтикети: –
-
От ePER е схемата, точно за Fiat Brava, 1,6 16v, 1999 г., какъвто е и моят автомобил.Просто отрязах изличните неща от картинката.Тъсих с търсачката. Ключови думи халоген Brava и халоген Bravo.Дo 4-та , 5-та страница не открих задоволителен отговор, относно монтаж-демонтаж, не знам как ги подрежда търсачката, но не ми издържаха нервите да ровя тема по тема по-нататък..:: EDIT ::.Колега от форума, в ЛС ми обясни, че отдолу също има два винта, точно под халогена, които се развивали без да се използва канал.Не знам ... или моята Brava e е някаква уникална или аз трябва да съм татко Барба за да бръкна до халогена без да съм в канал.Не мога да си извия ръката на 180 без да легна под колата, а и тогава е под въпрос.На самата броня, от външната, долна страна не се виждат никакви винтове или болтове, значи остава отвътре, в самата броня.Но пък "на сляпо" ще ми е трудно да се ориентирам само с опипване.И последно позиция 8 винтове ли са или болтове с гайки?Ако са болтове с гайки ... на това място с тия води и пепеляци ми се струва, че трябва и "контра" да държа, което предполага участието на двете ми ръце.Помагайте с описания, ако нещо бъркам или на вас ви идва на ум..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Благодаря ти за личните съобщения друже, но нямам нищо отдолу, никакви винтове или глави на болтове. Само на опипване бях, че е тъмно, но утре ще се надупя и ще разгледам основно, макар че съм сигурен в пръстите си, всичко опипах поне на 20 квадратни сантиметра.Ще снимам, както ти обещах..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар