Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Kаква ще е следващата Ви кола ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    pakumba написа:
    По този повод едно време и аз живеех със заблудата колко е хубаво да е с верига. Докато не тръгнах да купувам Вектра Б 2,5 бензин. Чисто ценово предпочитам да сменя 2 или 3 пъти ангренаж, отколкото 1 път верига, обикновено обтегачите са доста скъпи.
    А бе съмнявам се една смяна на верига да излезе по-скъпо от 3 смени на ангренаж.Цената ще е относително съизмерима с тази разлика, че предпочитам веднъж в живота да сменя верига, отколкото да треперя и да мисля дали ремъка няма да ми прескочи, дали съм купил качествен. От тези страхове да взема да не го сменям на 100к а да го сменям на 50к, съответно това ще направи поне 6 смени на ангренаж за единия живот на веригата и т.н. и т.н.п.п. За спортната слоба сега изчислих колко би ми струвало да сменя задвижването - това са 3 вериги, 2 обтегача 5 водача на веригите = 725лв крайна клиентска цена с оригинални БМВ части закупени от дилъра на БМВ в България.3 оригинални комплекта за 2.4 двигател закупени от Ауто Италия струват ~780лв.Та ако издържиш да караш ремъците до по 100к всеки, то горе долу си танто за кукуригу.Но колко от хората карат ремъците до 100к? Сигурно 1-2-ма.А колко от хората карат веригите до 300к+ - сигурно 1-2-ма не ги карат до толкова.
    Тц, не е баш така. Например на 3.0 ТДИ ФВ/АУДИ сметни колко струва смяна на верига, а и казват хора, взели си колите нови, че карат до 200-250 000 и иска смяна. Отделно поради прецакване на обтегача има възможност за прескачане ако не се сменя маслото по точно определена последователност, като цяло над 200 000 си е риск, така казват де. Личен опит с това нямам. Провери и на Хонда Акорд 2,2 колко излиза масрафа. Отделно има и друго, колко хора си карат колите по 200-300 000 км? Масово се карат по 30-40к км за 3-4 години и се продават, в този ред на мисли вземаш кола, сменяш ремъка и караш и продаваш и другия да му мисли, докато ако кацнеш на верига за смяна, кел ми е файдата, че кара по 300 000 км? Това е разбира се общия случай, ако си я вземеш нова и я караш до 500 000 км, тогава иди-доди.Над ремъците наблюдение имам колкото искаш, на 50 000 реват за смяна, независимо, че аз карам основно извънградско, което все пак ги пести, на 30 000 ги отварям и донатягам според маркерите и така, аз до 100 000 не мисля да карам с ангренаж. Ангренаж комплект за Либрата Рикамби от ибей е 140 лв, без водна помпа. Онзи, който ти пращах да гледаш.Иначе да, разбирам желанието ти за сравнение на частите при официалните представители.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Винаги съм искал Alfa 159, за мен това си остава един от най-красивите модели на алфа и си ми остава мечта. Искам обаче да си купя чисто нов автомобил, но за нов такъв и на приемлива цена е само Dacia Duster(сега някой да не ме нападне ). И да имал съм достъп да карам такъв автомобил 1.5 DCI 110ps около 1000км и изобщо не е зле като за парите си. Здраво окачване, 6 скорости, добър разход, добро ускорение за 1.5 двигател, 4х4 ,не може да се каже че е истински SUV, но става и за черен път.

Коментар

Щом и Top Gear харесват Duster, значи наистина трябва да е добър атомобил :D Един такъв полу-офроудър е идеален за нашите пътища.
        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
          Щом и Top Gear харесват Duster, значи наистина трябва да е добър атомобил :D Един такъв полу-офроудър е идеален за нашите пътища.
          там харесват това което си плаща

Коментар

Браво 2 1.4 турбо бензин ))
            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Red Storm написа:
              Ето я следващата.Тръгнах за Touran ТДИ,но се разочаровах.Смляни от каране и забързо напудрени кошници.Тази ми хвана окото и скочих в тигана. Този път японски...
              След Слави и ти мина в отбора на Хонда

Коментар

vnukata написа:
                Винаги съм искал Alfa 159, за мен това си остава един от най-красивите модели на алфа и си ми остава мечта. Искам обаче да си купя чисто нов автомобил, но за нов такъв и на приемлива цена е само Dacia Duster(сега някой да не ме нападне ). И да имал съм достъп да карам такъв автомобил 1.5 DCI 110ps около 1000км и изобщо не е зле като за парите си. Здраво окачване, 6 скорости, добър разход, добро ускорение за 1.5 двигател, 4х4 ,не може да се каже че е истински SUV, но става и за черен път.
                :D
                Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

Я малко ъп!Иска ми се нещо такова, със V6 MultiJet двигателя!!!
                  I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Това е Крайслер 300ц фейслифт...

Коментар

vital написа:
                      Това е Крайслер 300ц фейслифт...
                      За двигателя говорех ...
                      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

И е май още с 5степенния автоматик...бензина с 8 степенния на зф ,а дизела не.Идиоти...Иначе и аз щях да спестявам за него :ДДругото е 3.6бензина и газ :Д той поне е с 8 степени :Д
                        Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                        Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                        Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Следващата ще е 4 кръгчета,3.0TDI ,4х4.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                          Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

fiat

Искам да е или по нова година като сегашното мк2 1л3 мултиджета обаче или гранде пунто
                            FIAT PUNTO MK1 преди -FIAT PUNTO MK2 facelift &FIAT GRANDE PUNTO 1.4 95

Коментар

Искам Алфа 4C.

Коментар

Искам Ланча Тесис Комби.... ама нямааааа. Или аз поне не съм виждал.
                                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Working...
                                X