Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Kаква ще е следващата Ви кола ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

emzo написа:
    Aтмосферна, малолитражна бензинова кола е компромис.Е*ем ти икономията от газ/метан, друго си е да смачкаш газта и да се залепиш за седалката.На дизела му били малко оборотите, ми и на турбо бензинката бързо и се пълни оборотомера
    хахах от как продаде стилото чакам момента когато ще видя да напишеш подобен пост... Сигурен бях
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
      emzo написа:
      Aтмосферна, малолитражна бензинова кола е компромис.Е*ем ти икономията от газ/метан, друго си е да смачкаш газта и да се залепиш за седалката.На дизела му били малко оборотите, ми и на турбо бензинката бързо и се пълни оборотомера
      хахах от как продаде стилото чакам момента когато ще видя да напишеш подобен пост... Сигурен бях
      +1 ... хм, не + 1000 Прав е човекот, не е важно горивото, важно е гърба да е изпънат по седалката ... газът не го може това!
      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Може може, доста хора си карат 1,8Т ВАГ колите с газ
        punto HGT

Коментар

Със сигурност няма да е Форд ( американско изпълнение )
          FIAT IDEA

Коментар

[quote="avvasilev"]
            kiselo написа:
            emzo написа:
            +1 ... хм, не + 1000 Прав е човекот, не е важно горивото, важно е гърба да е изпънат по седалката ... газът не го може това! [/ quote] Газът , или ГЪзът не го може това
            FIAT IDEA

Коментар

Естествено, че никога няма да използвам просташкото "газта"!Газ е дума в мъжки род и като такава се членува, както аз съм го направил!И преди да цитираш се научи как се прави, за да изглежда прегледно!
              I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

И кво излиза - че нямаме педал на газта, а педал на газа...
                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ако автомобилът е само на пропан-бутан/метан - да.иначе тва с педала най-вероятно идва от gasolene. газта за осветление също е в женски род.
                  браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                    ако автомобилът е само на пропан-бутан/метан - да.иначе тва с педала най-вероятно идва от gasolene. газта за осветление също е в женски род.
                    Не е съвсем така.Пропан-бутанът като "течност за горене, произведена от нефт" е в женски род.Справка: http://kaksepishe.com/gazat-gaza/Иначе - метанът е газ в мъжки род.Метан - мъжки газПропан бутан - женски газ П.П. Друг е въпросът, че пропан -бутанът все пак в момента на изгарянето си е газообразен, т.е. може да е и от мъжки род. На който както му харесва.

Коментар

Пропан-бутанът е газова смес , а като всяка смес , се явява съществително от женски род . Може би и затова е придобило гражданственост и употребата ѝ в женски род .
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

пропан-бутанът е химично съединение. то пак си е вид смес, де, ама умното химик му викат газ и като такъв си е от мъжки род. от друга страна, според правилата на българския език т.нар. газ за осветление е от женски род. това, че газта за осветление си е 100% керосин (м.род) няма никакво значение. важни са правилата на нашия език и толкова.ред. май засегнах някого, за което моля да бъда извинен. та за мен светът на химията се дели на 2 - химични елементи и химични съединения. вярно, че горното е смес от 2 съединения, но родът не се определя от това. определя се от правилата на българския език. говорим за газ - той може да е всякакъв, но е от мъжки род, когато се използва общото название.
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

slonikon написа:
                          пропан-бутанът е химическо съединение. то пак си е вид смес
                          Я пак... Съединение друг път...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            slonikon написа:
                            пропан-бутанът е химическо съединение. то пак си е вид смес
                            Я пак... Съединение друг път...
                            Кире, наистина си е съединение... механична смес от две химични съединения на въглерода с водорода (C3H8 + C4H10)Интересното е, че се продава и съхранява като течност. Затова казах, че може и да се приеме в женски род

Коментар

Газ

avvasilev написа:
                              Естествено, че никога няма да използвам просташкото "газта"!Газ е дума в мъжки род и като такава се членува, както аз съм го направил!И преди да цитираш се научи как се прави, за да изглежда прегледно!
                              Значи мръсен газ , а не мръсна газ така ли ? Доста добре съм с българската граматика..
                              FIAT IDEA

Коментар

"мръсна газ" е правилно. има се предвид "педалът за газта", което е дискутирано по-горе.
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X