emzo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Kаква ще е следващата Ви кола ?
Collapse
X
-
kiselo написа:emzo написа:Aтмосферна, малолитражна бензинова кола е компромис.Е*ем ти икономията от газ/метан, друго си е да смачкаш газта и да се залепиш за седалката.На дизела му били малко оборотите, ми и на турбо бензинката бързо и се пълни оборотомераI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
[quote="avvasilev"]kiselo написа:emzo написа:Aтмосферна, малолитражна бензинова кола е компромис.Е*ем ти икономията от газ/метан, друго си е да смачкаш газта и да се залепиш за седалката.На дизела му били малко оборотите, ми и на турбо бензинката бързо и се пълни оборотомераFIAT IDEA
Коментар
-
Естествено, че никога няма да използвам просташкото "газта"!Газ е дума в мъжки род и като такава се членува, както аз съм го направил!И преди да цитираш се научи как се прави, за да изглежда прегледно!I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
slonikon написа:ако автомобилът е само на пропан-бутан/метан - да.иначе тва с педала най-вероятно идва от gasolene. газта за осветление също е в женски род.
Коментар
-
пропан-бутанът е химично съединение. то пак си е вид смес, де, ама умното химик му викат газ и като такъв си е от мъжки род. от друга страна, според правилата на българския език т.нар. газ за осветление е от женски род. това, че газта за осветление си е 100% керосин (м.род) няма никакво значение. важни са правилата на нашия език и толкова.ред. май засегнах някого, за което моля да бъда извинен. та за мен светът на химията се дели на 2 - химични елементи и химични съединения. вярно, че горното е смес от 2 съединения, но родът не се определя от това. определя се от правилата на българския език. говорим за газ - той може да е всякакъв, но е от мъжки род, когато се използва общото название.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:пропан-бутанът е химическо съединение. то пак си е вид смесVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:slonikon написа:пропан-бутанът е химическо съединение. то пак си е вид смес
Коментар
-
Газ
avvasilev написа:Естествено, че никога няма да използвам просташкото "газта"!Газ е дума в мъжки род и като такава се членува, както аз съм го направил!И преди да цитираш се научи как се прави, за да изглежда прегледно!FIAT IDEA
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар