Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Темпра плиусове и минуси???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

turbo1.9

да това е интересно-по ранните дизели-при Типо и Темпра добри ли са?Колко често се скапва турбото и колко струва - ново и втора употреба.Колко харчи реално градско.Пали ли лесно при -20 какво друго може да му се прецака и колко струва?

Коментар

аз вчера я засекох и ми показа 7л градско. колата е 94г
      ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD

Коментар

Колко харчи

Моето Браво зимата ми харчи 10л градско и около 7,5-8л извънградско, но аз доста го настъпвам. Ако го карам по-културно може и да свали.
        Fiat Bravo 1.6 16v 103hp with K&N sport air filter

Коментар

за машинките. взимам ги втора употреба. много се скапват не знам. къде е този конрад? аз поне не знам да има нови машинки за вратите. сега вече ми се скапаха и на багажника.
          TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

bereta написа:
            за машинките. взимам ги втора употреба. много се скапват не знам. къде е този конрад? аз поне не знам да има нови машинки за вратите. сега вече ми се скапаха и на багажника.
            Машинките не са оригинални за фиат който са към бравата. Монтират се отделно. и се закачат за кабелите на оригиналната а ги откачаш от тази за бравата. Към машинката върви лостче което се закача за бравата много лесно.В Благоевград незнам дали има Conrad. Не задължавам никой с това мнение. Споделям личен опит.

Коментар

е аз също мислех така да ги преправям, дори имам две обикновени от волво, но се отказах. по една кола винаги трябва нещо да не е наред така че до машинките да е. друго да не е!
              TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

dodosan, вземи си една Темпра 1.9 ТДС и да не ти пука. Моята е 91-ва година, имаме я от нова и има много по хиляда километра зад гърба си и все пак е чук. Ако предният собственик я е кътал (пазил) няма да имаш проблеми.За паленето при -20 градуса, мога да ти кажа само, че ако всичко ти е наред (свещи, горивен филтър, нафта) няма да имаш проблем с паленето.Отностно пъргавостта имаш я, е зависи в каква степен ти трябва, харчи към 6/8 на 100, а може и 10 зависи как караш разбира се .А за турбото... аз лично съм решим да мине през един ремонтен комплект все пак... е доста юркано Съвет: ако гледаш километража при дигиталните табла на 200 хил. се нулира.Ако има нещо питай!!!

Коментар

дизел

а колко струва ремонта на турбото? цени за труд и части?(а гадовете вдигнаха дизела)

Коментар

Re: Tempra

Може би като мотор най-доро е 1.8i. Не харчи много повече от 1.6, но мощността се усеща. 2.0 мотора е много силен но вече си има и разход.[/quote] За 2.0 мотора не съм кой знае колко доволен.Карам с такъв .Двигателят набира яко само във високите обороти.В ниските никакъв го няма

Коментар

Tук във Варна ремонтния комплект + труда 200 лв. Поне за мен цената е такава

Коментар

TEMPRA 1.9 TD

Незнам кой и какво против има против TEMPRA 1.9 td, но карам такава почти от година. Колата е 92 к.с. ускорява се до 100 за 11 сек.Вдигал съм най много 188 км/ч с нея на магистрала - повече не иска, но е доста пъргава кола. има въртящ момент 190N/m. Градско ми гори максимум 7,5/100 а извън града ако я карам до 120 около 5- 5,5 литра на 100 км. За една година съм навъртял около 15000 км с нея и нямам почти никакви проблеми с нея - говоря за ходовата част. Мотора не съм го пипал за друго освен за смяна на масла. Ако някой може да се похвали с неговата бензинова TEMPRA с подобни параметри и разход - МОЛЯ . . .
                        Alfa 156 2.4JTD ~180p.s., Alfa 145 1.9 JTD~140p.s., MAREA 2.4TD124p.s., TEMPRA 1.9 TD-92p.s., TIPO 1.6 2act-90p.s.

Коментар

Working...
                        X