Здравейте колеги,още от миналата зима забелязах, че като е студено времето и когато позагрее колата се чува един странен шум вътре в купето, подозирам, че е водната помпа, чува се едно като чаткане като стигне скалата до средата на средата докато загрее напълно, после не се чува, или поне не толкова че да е отчетливо на фона на двигателя. Не се чува и първоначално като запаля колата. Чува се на 2-3 хиляди обороти, по-осезаемо като ускорявам.иначе като вдигна капака и на фона на двигателя нищо не се чува.Така беше и миналата зима като застудя (под +10 градуса). Лятото не се забелязва. Някой да има идеи от какво може да е или да си карам и да си пусна музика.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
странен шум - водна помпа? Брава 1.6 '98
Collapse
X
-
Misho Benchev написа:не мисля че е водна помпа,лагера си вие без значение от обороти и температураSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Лошото е че те са бая неща дето се връткат, а аз не знам ко е? водна помпа, на сервото помпата, не знам на спирачките дали има отделна помпа и тя къде е, пък климатика, пък динамото....Това дето е най-отгоре предполагам е помпата на сервото. на нея има един болт с контра гайка, освен да пробвам да изключа сервото от картинката да видя далище изчезне звука.Ако е сервото - лощо ли е?а най-интересното е, че лятото ги няма тия звуци...аз си возя една водна помпа в багажника и старите ремъци стоят, освен да си туря и една туба с антифриз...Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
Тази сутрин пак се ослушвах, Този път в двигателния отсек, като гледам колата отпред и шума се чува от ляво, не откъм двигателя, а от ляво, там дето е амортисьора и то не постоянно ми от време на време, в повечето случаи като дам газ. Докато се движа с колата и дам газ - чува се, като пусна газта пак на 2-3 оборота и спира.Интересно ми е че докато не загрее колата до 1/4 от цялата скала (ако приемем 1/2 за нормалната температура) нищо не се чува, лятно време също.Brava 1.6 EL, '98
182A4
Коментар
-
искам да ти кажа, че и моята е така от 2 години, лопа точно като шевна машина, на определени обороти при натоварване- особенно при байр нагоре и се влияе много от температурата. лятото лопа само на 3600 оборота, сега зимата тропа на около 1800-1900. лятото не тропа докато е студена, като стугне средата между студена и нормална температура чука, като загрее добре не лопа. това е повдигач! по принцип повдигачи тропат като е студена колата. водната помпа не може да чука според мен, а и не и пука колко е тепературата на колата, освен това е на фтулка и първо протича, после блокира. за да изолираш шума махни ремъците на алтернатор и клима и хидр помпа и ще разбереш. майсторите тези неща със слушалки ги чуватLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:искам да ти кажа, че и моята е така от 2 години, лопа точно като шевна машина, на определени обороти при натоварване- особенно при байр нагоре и се влияе много от температурата. лятото лопа само на 3600 оборота, сега зимата тропа на около 1800-1900. лятото не тропа докато е студена, като стугне средата между студена и нормална температура чука, като загрее добре не лопа. това е повдигач! по принцип повдигачи тропат като е студена колата. водната помпа не може да чука според мен, а и не и пука колко е тепературата на колата, освен това е на фтулка и първо протича, после блокира. за да изолираш шума махни ремъците на алтернатор и клима и хидр помпа и ще разбереш. майсторите тези неща със слушалки ги чуватFiat Marea 1.8 16V ELX
Коментар
-
tedynaidenov написа:pakumba написа:искам да ти кажа, че и моята е така от 2 години, лопа точно като шевна машина, на определени обороти при натоварване- особенно при байр нагоре и се влияе много от температурата. лятото лопа само на 3600 оборота, сега зимата тропа на около 1800-1900. лятото не тропа докато е студена, като стугне средата между студена и нормална температура чука, като загрее добре не лопа. това е повдигач! по принцип повдигачи тропат като е студена колата. водната помпа не може да чука според мен, а и не и пука колко е тепературата на колата, освен това е на фтулка и първо протича, после блокира. за да изолираш шума махни ремъците на алтернатор и клима и хидр помпа и ще разбереш. майсторите тези неща със слушалки ги чуватLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар