Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ замръзнали врати

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ замръзнали врати

Здравейте колеги! Вече втори ден колата ми стои замръзнала. Имаше поледица при нас и цялата става 0.5см лед. Него го остъргах но не мога по никакъв начин да отворя вратите. Дайте съвет с кво може да ги отворим тези врати? Някакви срей-ове ли с какво и аз вече не знам... Помагайте
    I`m HOT cause I FLY!!!

Дръжките ли са залепнали или цялата врата? Намери си спирт за горене (че е по-евтин) и поливай с него.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

На всички бензиностанции има спрейове за замръзнали врати. Аз от миналата година съм си взела два броя.

Коментар

Цялата врата колеги, ключалката я оправих бързо, с вратата не можем да се разберем ) С тоа спирт за горене кво се случва? треа да го изсипя върху вратата ли?
        I`m HOT cause I FLY!!!

Коментар

По-скоро трябва да облееш уплътненията - фугите между вратата и купето. И разбира се много молитви и "МАМАТА"

Коментар

re

Аз притиснах вратата към купето на едно Браво тая сутрин, чу се как леда изскърца и след това си отвори.
            Marea TD100

Коментар

врата

почукваите на всякъде около вратата да падне леда има по вероятност да се отвори не слагайте вода дори и топла спирт по може
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

busho_101 написа:
                По-скоро трябва да облееш уплътненията - фугите между вратата и купето. И разбира се много молитви и "МАМАТА"
                Точно така! И следващата есен намажи уплътненията на вратите и капаците със силиконов спрей за да забравиш за този проблем през зимата!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                  busho_101 написа:
                  Точно така! И следващата есен намажи уплътненията на вратите и капаците със силиконов спрей за да забравиш за този проблем през зимата!
                  Аз моите ги пръскам със силиконов спрей и самите уплътнения не замръзват, обаче понякога замръзва самия метал или по-точно фугата между вратата, купето и другата врата се пълни с вода/сняг и прави плътен слой. Тогава вече мамата играе, но въпреки това сравнително лесно се отваря.

Коментар

А с тефлонов спрей дали ще стане, че имам такъв? Намазал съм я с парафин, и е добре, ама да питам де .
                    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Търкане и затопляне с ръкавиците между вратата и купето, леко почукване и става работата, кофти е да, но ще се бориме, докато нямам гараж или навес е така, никаква вода особено топла, аз даже не смея тагревателите да си пусна, че на старата ми кола така замина задния прозорец на сол.

Коментар

Прекалено е студено за всякакъв вид вода - само ще се влоши състоянието.Натискайте и причуквайте леко по цялата обиколка на вратата да се разчупи леда.След като се отвори врата мажете обилно с течен парафин от аптеката - струва 90ст.

Коментар

nikolce написа:
                          А с тефлонов спрей дали ще стане, че имам такъв? Намазал съм я с парафин, и е добре, ама да питам де .
                          И с глицерин става, но не знам в каква степен попива в гумата... за парафина също нямам идея. След третиране със силиконов спрей гумените уплътнения сякаш попиват. По този начин при опиране на дреха в уплътнението няма да остане мазно петно по нея. А при качване и слизане от колата често се случва неволно да обършете я уплътнение, я прага под вратата... :D За тефлоновият спрей нямам идея, виж какво пише на флакона!
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

nikolce написа:
                            Аз ги намазах с течен порафин но....машинката на централното е замръзнала и си играем на гоненица-тя/машинката/ отваря а аз се опитвам да отворя задната врата/шофьорската е замръзнала ръкохватката/ :D И после е една "мамата" докато се прехвърля зад волана...кошийките ми казаха,че съм ги бил събудил :D На Рено-то има откъде да пръсна на машинката ,но на Мареа-та нещо неможах да намеря такъв отвор.. ....
                            MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                            ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

Аз моята я отварям с почукване по цялата периферия на вратата, като първо отварям задната, за да има къде да подхвана предната. В никакъв случай не дърпай за дръжката, въпреки че ФИАТските са по-здрави от Ланчийските (на Дедрата това е едно от слабите места).Има опасност разбира се да се скъса някое гумено уплътнение...риск.

Коментар

Working...
                              X