Здравейте, дойде зимата и дойдоха въпросите. Тъй като фиатката я карам първа зима и не знам някои неща. Става дума за браво 1,2 16V 82 к.с. Вчера сутринта при -2/-3 запали от рас и нямаше ядове, но днес при -10 запали от 3-я път като при втория опит нещо стана , нулира ми се киометража и часовника на радиото, но от третия път запали. Постоя 5-10мин на място и тръгнах, след като минах около 1км колата почна да гасне като и пусна гаста и е на свободна... само и подавам гас пускам и тя гасне. Възможно ли да е от студа или да търся друга причина, сега ще видя като я покарам тази вечер дали ще прави тези неща... Друг въпрос е относно замръзването на вратите, стъклата и чистачките. Препоръчайте с какво да ги намажа/напръскам за да не да дърпам вратите като шантав сутрин .Поздрави и благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зимни въпроси :)
Collapse
X
-
Нямам газ на бензин си я карам. Колкото до акумулатора преди 2 месеца го замерваха казаха че има шанс да изкара и тази година , но колко е вярно идея си нямам. Хората които ми го замерваха казаха че немогат да кажат 100% дали е годен защото не знаят генератора в какво състояние. От тук идва въпроса как мога да разбера, ако не ми зарежда генератор-а и карам само на акумулатор? Миналата зима се случи така с колата на бащами (дърт пасат) карахме около 100км с чисто нов акумулатор и угасна , после се установи че четките на генератора бяха за смяна...Поздрави!
Коментар
-
Сутрин рано преди да запалиш измери с мултицет на клемите на акумулатора и пиши колко показва. След това запали пусни вентилатора на парното и фаровете. Трябва на клемите да не е под 13.8-14VHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
Powered by Total & Fobos LPG
Коментар
-
MadHead написа:Сутрин рано преди да запалиш измери с мултицет на клемите на акумулатора и пиши колко показва. След това запали пусни вентилатора на парното и фаровете. Трябва на клемите да не е под 13.8-14VКарал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150.
Коментар
-
Това с нулирането на километража не ми харесва... Провери си клемите на акумулатора. При мен проблема се оказа именно там.Със ситна шкурка ги изтъркай добре и след като ги стегнеш ги намажи с грес.Ако не ти се дават пари за силиконов спрей - настържи графита на един молив, смеси го с малко двигателно масло и намажи с получената смес всички гумени уплътнения.Купи си размразител за ключалки, за предпочитане тубичка на Sonax (току що си купих за 3.99 от ОМВ). Носи си го в джоба, не в колата.Не е зле да сложиш и в резервоара един препарат против вода в горивото (но трябва и гориво да има повечко ).
Коментар
-
Проблема с паленето го търси другаде. Не мисля, че е от студа. И аз карам първа зима мойта принцеса. Вярно всичко замръзва (вратите, стъклата, чистачките и т.н), но пали от рас чакам да загрее и бягам Нямам стъргало за лед, даже и метла нямам Просто си чакам.. Онзи ден даже чистих предното стъкло с ръцеFiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Чистачките не ги мажи ами си пусни парното да духа на стъклото за да се загрее и то от своя страна да загрява чистачката. За паленето не е лошо да сипеш някаква добавка в горивото и да си провериш всичко по двигателя. Свещи, кабели, филтри и температурният датчик. Ако си с палец и дистрибуторна капачка също не е лошо да ги провериш. Също така трябва да видиш/разбереш/усетиш как пали най лесно и така да я палиш, повечето коли си имат начин на палене. Малко са тези на които им подаваш ключа, завърташ и пали.
Коментар
-
Да и аз на слаб акумулатор залагам или недозареждане. Затова писах на колегата да мери. Ако е под тези стойности, трябва да се ревизира (рециклира) генератора, защото и нов акумулатор да вземеш след 2-3 седмици пак ще е такаHonda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000