Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рядък проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Рядък проблем

Колата е Fiat Punto 1.2 60к.с. . Имам проблем при запалване на двигателя. Незнам от какво е, смених акумулатор, защото мислех, че е от него. Сега да ви кажа проблема: Като завъртя ключа да запаля ми пада тока.... в смисъл като съм на контакт имам ток като звъртя ключа и се чува едно тък!! баш звука като си без ток... иначе се чува бенз. помпа имам акумулатор... Обяснете ми от какво може да е моля ви се
    Танцувай с любов!
    Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]

Нещо да не ти е запецнал стартера.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Може незнам затова питам. Рядко го прави този проблем повечето пъти като нямам много бензин незнам...Явно няма от какво да е... ако е как мога да го отцепна и да не зацепва повече, защото е доста коварно...
      Танцувай с любов!

Коментар

maskarata те е насочил правилно, може да са заминали втулките и тогава стартера блокира, друга възможност е бендикса да блокира, ако при опита да завъртиш ти се намаля светлината на лампите по таблото значи дърпа яко ток и тогава може да е първата причина, ако не намаля значи проблема е в бендикса, неможе да изхвърли. Във всички случаи за мен трябва да свалиш стартера.
        FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
        Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

най вероятно втулки на стартера

Коментар

От акумулатора ли? Не пада яко светлината на лампите, а направо угасва. Но ми го прави веднъж на седмица ....даже някой път завърта и к’во да кажа на майстора еми някой път не ми пали.... Никой няам да ми го поправи О.о
            Танцувай с любов!

Коментар

lubomm написа:
              Колко пари какво да правя като са заминали?
              Танцувай с любов!

Коментар

oTBpaTuTko написа:
                lubomm написа:
                Колко пари какво да правя като са заминали?
                Най напред го свали и виж какво му е и след това решавай ,иначе втулките струват стотинки ама после и майстор да ги райбери и така решаваш дали да си поправиш стария или да вземеш втора ръка

Коментар

Еми да май трябва пак да посетя майсторчетата....
                  Танцувай с любов!

Коментар

Я първо си провери клемите на акумолатора,масата на двигателя към купето.Някъде дава лош контакт,може и от кабелите,които са за стартера.

Коментар

Не е рядък проблема.Колегите те насочиха точно-втулки, четки, бендикс на стартера.Просто му е дошло времето.
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Днес един приятел от форума( който имам да го черпя ) ме зареди и потеглих... цял ден фучах с вратите с пунтото гасих го, палих си го цял ден - няма проблем! И да кажа преди 10дена смених акумулатор заради този проблем и кабелите и стегнах клеми сичко.... и за това си мисля, че е нещо стартер
                        Танцувай с любов!

Коментар

Тези стартери не са ли с иглени лагери, а не с втулки. Вилката дето изхвърля бендикса трябва да е от пластмаса и се деформира.Ще трябва да се свали стартера и да се разглоби. Препоръчвам ти FRANSIZKUP, но незнам имат ли офис във Варна
                          FIAT Marea ex
                          FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Електромагнитния превключвател е тръгнал. Оглеждай се за нов. Следващия път, когато ти направи номер, удари стартера с тежък предмет(чук) и ще видиш, че ще завърти.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V
                            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Баце провери клемите + и -, зачисти ги да светнат с шкурка и също провери и зачисти връската на масата с купето.
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Working...
                              X