В момента съм с Динамик(Монбат) 44 амперчаса и изобщо не съм доволен от него !Малко музика и отива !!Писна ми да му се моля всяка сутрин да запали а ми е и неудобно да искам ток от съседите ! Дайте съвети колеги ! 55 ли да взема а и дали ще влезне ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой е подходящ акомулатор за Пунто 1.6 Решено!!!
Collapse
X
-
По принцип като отидеш в магазина, по модела на колата излиза и какъв акумулатор трябва да се сложи на тая кола. Би трябвало да излязат поне 2-3 варианта, взимаш най силния акумулатор от моделите, които излизат по каталог. На мен ми се наложи тая операция миналата седмица, че ми замина акумулатора, но на въпрос да взема много по мощен заради музиката ми казаха, че ако е прекалено силен да не направи проблем със самата инсталация на колата. Нека и другите колеги си кажат мнението :Dpunto HGT
-
това с проблемите от по силен акумулатор са МИТОВЕ!!! А с тая "музика" вашата ще ме скъсате,голям зор да си продъните ушите имае майВ магазина ще те питат каква ти е колата и в каталога на производителя на акумулатора ,чиято марка си избрал,си пише колко ти е необходим. Но все си мисля,че за 1,6 двигател 44АЧ и то български са ти твърде малко. Смело твърдя,че един бош силвър 50Ач ти е идеален...Радвай се,че не се налага да взимаш 74АЧ като мен,че там говорим за хубави ценички
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
аз съм примерно с 65 ампер часа и нямам пробелмPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
paralesa написа:това с проблемите от по силен акумулатор са МИТОВЕ!!! А с тая "музика" вашата ще ме скъсате,голям зор да си продъните ушите имае майВ магазина ще те питат каква ти е колата и в каталога на производителя на акумулатора ,чиято марка си избрал,си пише колко ти е необходим. Но все си мисля,че за 1,6 двигател 44АЧ и то български са ти твърде малко. Смело твърдя,че един бош силвър 50Ач ти е идеален...Радвай се,че не се налага да взимаш 74АЧ като мен,че там говорим за хубави ценички
Коментар
-
ogi28b написа:Ти какво си мислиш - че като вземеш 55 , и няма да отива от музиката ли ?? Ако ще и 900 да е - щом не може да се зареди - малко по малко ще отиде и той.punto HGT
Коментар
-
въпросът не е,че алтернатора не успява да зареди голям акумулатор,а че не може да насмогне на всичките консуматори,включително тъй безценната ти музикаи постепенно си пада акумулатора ако искаш сложи акумуатора и ги накарай при измерванията да включите и парното и фаровете и подгрева на задното стъкло и музиката,да видиш резултата,после махни музиката и сам си прецени Бъди по умерен в ползването на всичко черпещо ток и няма да имаш проблем и най-важното: не пускай музиката да бичи,когато не работи двигателя
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Дадох пример за ’’музика’’ Sony 4x45w без допълнителни усилватели и какво ли още не ! 2 колони в багажника (2x40w) и две на таблото (2x10w) и говориме за свирене 15 мин умерено!! Като го замерих с мултицета зареждаше на 14.4V ,при всички вкючени консуматори фарове ,халогени ,парно,СД,лампичката на тавана и подгрева на стъклото зарежда на 14.2V!!
Коментар
-
Аз бях с 44 Аh ИСКРА ... ама едната клетка му замина държи още , ама съм го отписал , щото като седи 3 дена и после земам ток с кабели , сега съм с 55 Ah BOSH Silver -153 лева,Невярвам да имам проблем ... чак толкова с 1.1 деигател.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар