Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем след опит за "burnuot"-Фиат бравa 1,6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем след опит за "burnuot"-Фиат бравa 1,6 16V

Здр. имам Фиат бравa 1,6 16V 1996 и реших да пробван "burnuot" наречете ми глупав, но факта е, че да такъв съм и ми се случи следното:значи държа аз съединителя с левия крак в същото време спирачката я натискам леко със десния крак и давам много газ ! Момента в който пускам съединителя малко, и се усеща как колата се мъчи да тръгне и за миг си помислих,че съм успял,но уви не бях. Когато пуснах съединителя от колата се надигна много странен пушек който имаше мирис на изгоряло ( но не на гума) и след това не успях да включа нито една скорост ! Помогнете плс да знам какво е станало !Пушека изобщо нямаше мирис на изгоряла гума по скоро на изгоряла гарнитура ( нещо от този сорт) не знам помогнете !
    **Fabbrica Italiana Automobili Torino**

Опекъл си си феродовия диск
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Подкрепям emzo, на изгоряло феродо е миришело.
      Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
      Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Като изстине диска може и да се пооправи, но ще е временно явление. Както е казал emzo опекъл си диска и не след дълго ще се наложи да го смениш. Младежи... правете разлика между спортните автомобили и останалите!
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега като не знаеш какво да правиш защо изобщо се пробваш. Разпитай първо, погледай някъде и после го прави. Почти сигурно си издухал съединителя. Миришело е на феродото от съединителя. Толкова си го издухал, че не може да сменяш и скоростите. Това което искаш да направиш първо на кола с предно се прави без спирачка а само с ръчната. Дигаш обороти и пускаш рязко съединителя. Това което ти си направил със спирачка и гас се прави на коли със задно предаване.
          Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Колеги, след като стана цялата тази работа специална свалих предна лява гума и нямаше поражения по диска, но изглежда,че съм преебал съединителя защото не мога да привкючвам скоростите нз ? А възможно ли е просто да съм скъсал жилото?

Коментар

kocetopr написа:
              Колеги, след като стана цялата тази работа специална свалих предна лява гума и нямаше поражения по диска, но изглежда,че съм преебал съединителя защото не мога да привкючвам скоростите нз ? А възможно ли е просто да съм скъсал жилото?
              Е пробва ли като поистина малко?Мен така почна да ми боксува миналата зима след продължително връткане на един паркинг, но като изстина се оправи и до сега проблеми не е имало.
              Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Ти май не четеш какво са ти написали колегите...За нов съединител си!
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

пич ако продължаваш така и ще и разкажеш играта на тази колица това е слаб мотор за такива изпалнения ако искаш да въртиш яко гуми и тем подобни нещица зимаи ХГТ.
                  MOTOCROSS POWER YAMAHA WR250F KAWASAKI KX250 HONDA CR250 KTM SX125

Коментар

Nedialko написа:
                    пич ако продължаваш така и ще и разкажеш играта на тази колица това е слаб мотор за такива изпалнения ако искаш да въртиш яко гуми и тем подобни нещица зимаи ХГТ.
                    Да го взима , ако може да го поддържа , че частите са ни едни красиви цени... И все пак е автомобил не самолет..

Коментар

Колеги, и още един последен въпрос : Като натисна съединителя до дупка се чува едно тракане от какво може да е това?

Коментар

Значи проверяваш колко струва нов съединител и се приготвяш за няколко дена без кола. Освен че сигурно си издухал феродовия диск сигурно всичко около съединителя се е счупило. Зависи и колко хляб е имало в стария ти. Но аз те съветвам отивай поръчвай си нов ЦЯЛ КОМПЛЕКТ и всичко ще е наред. И умната другия път. Успех !!! Аааа и си смени и жилото за всеки случай като ще е гарга да е рошава
                        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Понеже вече му казахме на колегата, какъв му е проблема и темата се изчерпа:
                          Nedialko написа:
                          ако искаш да въртиш яко гуми и тем подобни нещица зимаи ХГТ.
                          по-скоро кое да JTD, друго са си повечето Nm за хабене на гуми
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тракането е от разбит аксиален лагер на съединителя, абе гласи 300лв. и върви на майстор за нов съединител. Абе чудя се малко логично мислене и щеше да се сетиш, че натискаш спирачка и се опитваш да завъртиш колелата които спираш със спирачката. Объркал си марката пич(както се вика) за тебе е БМВ, то е със задно, за да запалиш гумите, което и значи бърн аут, натискаш спирачка и газ, предните колела спират, а задните се завъртат, защото задните спирачни механизми държат много по-слабо, дори след 1-2 бърна се опичат накладките и изобщо не реагират, те и затова повечето БМВ-та зимата не се карат
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Мерси много колеги ! Бая солено ще излезе сигурно?! Другия път тряя и двигателя да здухам та да се науча вече

Коментар

Working...
                              X