Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замръзване на скоростен лост

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замръзване на скоростен лост

Здрвйте.Имам следния проблем вече втора поредна година ми замръзва скоростния лост или по точно може би жилото което е за ляво дясно положение на лоста това се случва приминусуви температури и се налага всеки път да паля колата и да чакам докато загрее и с доста усилия се раздвижва .Въпроса ми е някой имал ли е подобен проблем ако да как го е отстранил колата е мареа 1.9 жтд Предварително благодаря!!!
    Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
    ----------------------------
    Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Може би има вода в екранировката,при мен е така с ръчната-падне ли под 0,нямам ръчна-не мога да дръпна лоста.
    Marea HLX 147ps

Коментар

колега взимаш нови жила и си решаваш главоболията .... /важи и за двамата/
      AUDI 1.8 20V TURBO
      ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

и аз съм тъи с ръчната ... ,че неиска да освободи ... и доста са сурне ... ма като включа задна и освобождава.Ама маи ми са е отделило едното феродо на задната гума ... шото не държеше на прегледите като минавах
        >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

ivan_dice - само дето жилото е 200 лева, и то с поръчка. А смяната - мани-бегай.... При мен също го имаше в края на миналата зима, даже ттема пусках в дизеловия раздел, може да потърсите. В края на лятото обаче свалих акумулатора и стойката му, и хубаво полях с масло механизмите, които движат жилата, както и самите шарнирни съединения там, и полях самото жило, така че да се стече по него навътре. Интересно е че също ми замръзваше само ляво-дясното, а то беше здраво, поне маншонът му, а маншонът на другото - беше скъсан, но нямаше проблеми с него. Ако ви интересува - задното е за ляво-дясно, предното е за нагорре-надолу.

Коментар

ogi28b написа:
            ivan_dice - само дето жилото е 200 лева, и то с поръчка. А смяната - мани-бегай.... При мен също го имаше в края на миналата зима, даже ттема пусках в дизеловия раздел, може да потърсите. В края на лятото обаче свалих акумулатора и стойката му, и хубаво полях с масло механизмите, които движат жилата, както и самите шарнирни съединения там, и полях самото жило, така че да се стече по него навътре. Интересно е че също ми замръзваше само ляво-дясното, а то беше здраво, поне маншонът му, а маншонът на другото - беше скъсан, но нямаше проблеми с него. Ако ви интересува - задното е за ляво-дясно, предното е за нагорре-надолу.
            Благодаря колега страшно ме успокои 200 кинтаааа
            Fiat Marea 1.9 Jtd 110 hp
            ----------------------------
            Peugeot boxer ІІ 2.2HDI

Коментар

кола

за жила може и да минеш по търко 50.70 лв даваш старото и по него правят или въстановяват като ново на 5 трамвая Княжево ул.МАЙКА
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

видал съм да се продават жила, говоро по принцип- само жилото, не може д ане се продават и брони отделно, па макар и неоригинално ако има някоя броня, която да пасне, това ще реши проблема
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                  за жила може и да минеш по търко 50.70 лв даваш старото и по него правят или въстановяват като ново на 5 трамвая Княжево ул.МАЙКА
                  Там могат да сменят само скъсано стоманено жило, при положение, че ти е здрав кожуха, ако не е, работата отива към ново жило в магазина.

Коментар

Колегата J T D от форума мисля, че има комплект жила в излишък. Не знам обаче дали е склонен да се раздели с тях.

Коментар

Fiat_Punto11 написа:
                      и аз съм тъи с ръчната ... ,че неиска да освободи ... и доста са сурне ... ма като включа задна и освобождава.Ама маи ми са е отделило едното феродо на задната гума ... шото не държеше на прегледите като минавах
                      еми то затова като застудее мъдрите шофиори не опъват ръчната :D

Коментар

zimin написа:
                        Fiat_Punto11 написа:
                        еми то затова като застудее мъдрите шофиори не опъват ръчната :D
                        Мъдрите шофьори си ремонтират жилата , а тея дето не опъват ръчната за да не им замръзне не са мъдри, а по-скоро не искат да си оправят проблема. При изправна ръчна спирачка е недопустимо да има замръзване.

Коментар

ори е прав ... аз си реших проблема с ръчната спирачка ... .2 нови жила 40 кинта + нови задни накладки 40 кинта ... и сега всичко е ОК ... е не всичко де ... не сам си напавил самозатягащия се механизъм както трябва и сега ръчната ми не лови както трябва ,,,, ама това е въпрос на настройка .... сега само чакам да дойдат новите задни главини ... да сменя ги сменя и заедно с оправането на АБС-а ще си оправя и ръчната
                          AUDI 1.8 20V TURBO
                          ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Тя твойта дълга и широка, а за труд колко пари си дал. Те тея жила въобще не са играчка да се сменят...
                            FoRzA ItaliA
                            Lancia Delta HPE
                            ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части

Коментар

Re: кола

kluchar написа:
                              Точно там правят всичко. Даже сменят и бронята ако искаш. На място не знам дали ще искат да ти сменят жилата , но на прозорци и разни такива по елементарни неща ги сменят на място. Другият вариант е како те посъветва колегата Оги самоче преди това изпръскай един спрей за раздвижване и тогава обилно смажи с някое по тънко масло, защото аз зимата съм брал ядове от гъсто масло.

Коментар

Working...
                              X