Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много ми се лизга бравото- защо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз имам същия проблем, с друга марка зимни гуми - General, ако ги е чувал някой. Явно е от тях. На мокро има приплъзване като тръгвам, точно както малко преди да ми замине тотално съединителя. За първи път го усетих, на първия дъжд след като сложих зимните гуми. Направо изтръпнах, защото съединителя беше на около 10000 км и си викам, тия ако са ми сложили някакво менте, направо ще им запаля сервиза. Правилно съм уцелил, че е от гумите. Вече сериозно се замислям дали не сбърках, с тия пусти зимни гуми, ама да не я почваме пак темата :D p.s. И все пак - смятате ли, че са необходими зимни гуми
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

MartoModev написа:
      Сега ако кажеш че гуметата са от рода на Дебица,Корморан или нещо подобно работата е ясна
      И аз сложих на Стилото зимни Корморан отпред а отзад си останаха летни гуми почти нови с хубав грайфер. Днеска изпробвах как спира при внезапно спиране . Пробата я правих на път за към село със сняг около 5-10см и коловоз правен от колите минали преди мен .Разбира се имаше нещо като лед в тия коловози . Та на няколко пъти пробвах с различна скорост като почнах от 40км та до 70км и твърдо заявявам че Стилото си спира без грешка при рязко натискане на спирачката. Нито се занесе нанякъде нито приплъзнаха гуми особено задните като са летни . На заледеното си спираха без проблем . Тъй че за мен марката Корморан си е добра .От много годишния си опит мога да кажа че занисането на колата при спиране зависи много и от изправноста на амортисьорите особено ако единия е добър а другия е изтекъл то колата прави занасяне даже и при сух път .
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Аз вчера се към 23:00 часа се попързалях с Мареата.На 90 градусов завой , влязох нормално и преди да изляза от него леко и чукнах газта,свих волана и колата се врътна хубавичко на широкото.Все още задните ми гуми са летни само отпред съм със зимни Firestone-ки.Но до седмица ще сложа и отзад две зимни, че знам ли п.с.А каращите пред мен си правиха дрифт с опънати ръчни....сменяха платната както си искат и един с Ауди 1.8Т се шибна в бордюра !
        now. BMW E39 523i '98 170hp
        ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
        ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

Коментар

Зимният Корморах е страхотна гума.Карал съм я преди,сега карам и мился следващите зими да съм отново с тази марка.
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Не знам от къде съм чувал,но знам че всички НОВИ гуми ’’държат’’добре до 2 години.След това много зависи от каучука
            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

MartoModev написа:
              Не знам от къде съм чувал,но знам че всички НОВИ гуми ’’държат’’добре до 2 години.След това много зависи от каучука
              Подкрепям казаното от теб колега.
              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Re: Много ми се лизга бравото- защо

MartoModev написа:
                Дебица и корморан идеално пасват в горното изказване.След 2 сезона са за боклука - опасни са.Аз имам опит с летни - след третия сезон на мокро бяха по-зле от георги-димитроФките, с които едно време карах запорожеца...Колегата ми кара зимните корморани - горното е на 100% вярно.А пък всесезонна дебика предполагам е опасна още при закупуването си infineon - убеден съм, че проблема е в гумите.Чел съм, че Vredestein са единствената всесезонна гума, която става за нещо.Но това са само изчетени мнения.
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Аз пък ще ви кажа, че всички си пишете относителни мнения.Кой ще ми каже мерната единица за "много се пързаля", че чак набеждавате веднага гумите.Примерно аз се хлъзгам 2.4 хлъзгания. Важите гуми издържат ли на 3.4 хлъзгания, или спадат до 1.5 хлъзгания и за това много се пързаляте
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И да и не...В момента, в който проблема стане фрапиращ (както беше в случая с летните) спира да бъде субективен.Направо си в коравата реалност.
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Аз вчера сложих 2 дънлопа(175/65/14) отпред, отзад съм със всезонни нокиани(185/60/14).Спира си добре колата, при рязко натисната спирачка ми поднася задницата вляво. Миналата зима бях с 4 нокиана - горе долу същата история.В събота като беше заваляло, карах колата със летните 205 гуми.Е, такъв филм просто няма
                      Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Темата пак отиде към тип и марка гуми... и, както винаги се случва всеки си хвали своето! :D Аз пък мога да обобщя, че за да не се получават сакатлъци зимата е нужна мисъл и здрав разум в главата на задкормилното устойство! :D Ако ще да сте с последен модел чисто нов Goodyear няма гаранция, че няма да попаднете на заледен участък при спиране и да се натресете в колата пред вас. Спазвайте по-голяма дистанция и се съобразявайте с пътната настилка! Аз лично понякога тествам настилката с по-разко натискане на спирачката при ниска скорост, или с по-рязко подаване на газ при тръгване. Разбира се първото го правя, когато няма коли около мен! Имайте винаги едно на ум и... мислете!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Позната картинка, моите са Trayal, на сняг са добре, но на дъжд изобщо ги няма
                          Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                          Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

...

Аз пък точно със хваления Корморан СноуПро имах проблеми на мокър асфалт. Вярно че беше навремето с Вектрата, не знам дали има значение автомобила. Буксуваха при потегляне, а веднъж отидох в канавката при леко разлигавен път. С Гиславеда не съм имал този проблем.
                            Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                            Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

коцев написа:
                              От много годишния си опит мога да кажа че занисането на колата при спиране зависи много и от изправноста на амортисьорите особено ако единия е добър а другия е изтекъл то колата прави занасяне даже и при сух път .
                              Аа забравих да кажа че точно с това имах проблем лятото- на десния амортисьор ми е паднал прахоуловителя и се събира много пясък и лятото веднъж го видях че беше се разтекло доста масло от него, даже и тропа леко по дупките ама все не намирам време да го сменя.Ама ако е от него да поднася на една страна разбирам. При мен си поднася направо и колата не ми бяга в страни
                              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                              FIAT БРАВО 1.2 16v
                              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

От амортисьора и на сух път поднася с по голяма скорст в завой. От опит го знам и след смяната му вече положението стана друго.Мерца ми има луфт в дефиринциала .На сух път нямам проблем но при мокър асвалт и заледен път става неуправляем . Просто едно от задните колела се завърти повече от другото докато обере луфта и задницата се поднесе .Това също от опит го знам и почти не го карам когато е заледено .
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X