Не ми свети [вече] подсветката на часовника на Punto-то на жена ми.Часовника се намира в плафона, так където е ръчката за шибидаха и копчетата за осветлението.Не можах да се справя със свалянето на този плафон, страхувам се да не счупя нещо.Развих двата винта отпред, но и в самия плафон има винтове [бърка се през врътката за шибидаха май], до които не знам как да стигна.Въпроса е да светне пак подсветката на часовника.Дисплея е монохромен, предполагам, че се осветява с диоди, както старите телефони с подобен дисплей. Явно някъде захранването се е загубило, но няма как да тествам без да го отворя.С почукване, поклащане и клетви не успях да го оправя.Ако някой знае как се демонтира този плафон или как се стига до часовника, моля да сподели.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto MK1 панел за шибидах плафон часовник
Collapse
X
-
Fiat Punto MK1 панел за шибидах плафон часовник
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.comЕтикети: –
-
Колега, вече две крушки сменям на часовника. Значи болчетата бяха 4 /по спомен/. Две са отпред под капачетата, и две са вътре под врътката за шибидаха. Отвърташ ги и внимателно сваляш надолу плафона без да го напъваш, защото има кабели да не скъсаш някой. След това виждаш където е часовника отзад има нещо като малко капаче и с отверка го завърташ на едната страна и то се освобождава и на него е сложена лампичката. Ако е оргиналната няма да намери точно такава, защото ги няма ,но има подобни /една идея по-големи/ , с крачета са без цокъл. Та трябва да изправиш крачетата /телчетата/ и да ги мушнеш в капачето където е била старата крушка. Сега докато пиша се сещам, че май се сваляше и врътката на шибидаха, която се държи на едно винтче в средата. Това е, като слобяването става по обратен ред. Лесно е, действай, ако има нещо питай.Фиат Пунто 1,2 HSD
Реклама
Collapse
Коментар