Абе колеги гледам доста Пунтота има вече в моя град , и забелязах ,че почти сяко ... вклучително и моито ... има проблеми с задния ляв СТОП ... отварях го чистих го гледах пътечките дали някаде не замасяват ... гледам че при ляв мигач и пуснати фарове като натисна спирачки почва да мига дискотека от заде ... при десен няма проблем , без пуснати фарове нямам проблем ... работят нормално ... , незнам от буксата ли е ... дая сменям ли са чудя.Това маи е фабричен дефект на пунто.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпросче за левия СТОП на Пунто МК-1?
Collapse
X
-
Не съм чувал за подобни дефекти. На мен [на колата на жена ми] не ми се е случвало, нито пък ми е правило впечатление на други Punto да е така..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
кола
виж далби не се губи Масата и ако се губи прекарай една допълнителна жича от купето провери буксата понякога прави проблем и още почистване ако се наложи провери крушките и цоклите на рзглобен стоп аз помалко ги сменям със Светодиоди и проблем вече нямам дори сега си права платка вместо крушка и ще ги слагам вътре на рефлектора
Коментар
-
кола
там е въпроса че вътре няма кабели а едни пластинки и фасунги и те ръждясват като има влага и почва да мига всичко а иначе и буксата не може да се смени тя е вътре в пласмасата може да се почисти и евентуално да се прекара нова маса /-/а иначе на вътре по колата рядко прави проблем освен ако няма вода
Коментар
-
Не знам аз малко имам проблем със задния десен фар , защото влиза водаPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
bmahob написа:Не знам аз малко имам проблем със задния десен фар , защото влиза вода>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Доколкото имам спомен по този въпрос е писано доста. Това не е само проблем на фиат. Ако се загледате и по други коли го има същото, особено по френските коли, пък даже и по някои немски. Имаме служебна Dacia Logan на 7-8 месеца нова кола се получи същото. Проблемът е в пътищата в BG. Няма кола предвидена за такова друсане. Буксите и фасонгите на стоповете са поцинковани и след известно време от вибрациите и триенето се разхлабват и клеясват. Поне веднъж годишно иска да се отвори стопа, да се свалят крушките и всички фасунги и буксата да се изчистят от клеясалото. Аз си ги чистех със спрей WD-40 и парцалче. За 15 мин. работа и така през пролетта и есента по влажното време (тогава обикновено се появява проблемът) нямах проблеми.
Коментар
-
Преди 2 часа отстранявах същия проблем на Пунто 1.1 на сина ми.За 5-ти или повече път. Проблема е в следното: На куплунга има черен проводник,който е обща маса за всички крушки.Когато светнат повече (прим. габарит,стоп и мигач) , тока и на трите(в случая) минава през тази маса и клемичката на черния кабел не издържа,нагаря и прекъсва,при което веригата се затваря не през него,а през другите крушки,затова се получава "дискотека".Отстранявам проблема,като натегна перцата на масата в женския куплунг ( а сега подпъхнах и една ламаринка 3мм х 8мм ).Ако продължи да работи само няколко дни и аз ще сложа някакъв друг по-мощен куплунг( или направо лустърклема,ако се събере под стопа).
Коментар
-
Аз имах същия проблем с моето Пунто.Реших проблема много лесно.Реших да премахна буксата изцяло,след като си закупих буксички от най-обикновените (гледаи да могат да се нанижат отзад на клемичките на стопа).Удължих си кабелите малко,поставих им буксичките и след това задължително се изолират с няколко пласта изолирбанд(против окъсяване).Напъхваш ги в клемите на стопа(гледай да не объркаш кой кабел къде поставяш) и забравяш за проблемите с цветомузиката.
Коментар
-
malkia158 написа:Аз имах същия проблем с моето Пунто.Реших проблема много лесно.Реших да премахна буксата изцяло,след като си закупих буксички от най-обикновените (гледаи да могат да се нанижат отзад на клемичките на стопа).Удължих си кабелите малко,поставих им буксичките и след това задължително се изолират с няколко пласта изолирбанд(против окъсяване).Напъхваш ги в клемите на стопа(гледай да не объркаш кой кабел къде поставяш) и забравяш за проблемите с цветомузиката.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар