Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за левия СТОП на Пунто МК-1?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпросче за левия СТОП на Пунто МК-1?

Абе колеги гледам доста Пунтота има вече в моя град , и забелязах ,че почти сяко ... вклучително и моито ... има проблеми с задния ляв СТОП ... отварях го чистих го гледах пътечките дали някаде не замасяват ... гледам че при ляв мигач и пуснати фарове като натисна спирачки почва да мига дискотека от заде ... при десен няма проблем , без пуснати фарове нямам проблем ... работят нормално ... , незнам от буксата ли е ... дая сменям ли са чудя.Това маи е фабричен дефект на пунто.
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

това не мие се е случвало но чат пат ми чезне левия мигач отзад...
    ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

Не съм чувал за подобни дефекти. На мен [на колата на жена ми] не ми се е случвало, нито пък ми е правило впечатление на други Punto да е така.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

кола

виж далби не се губи Масата и ако се губи прекарай една допълнителна жича от купето провери буксата понякога прави проблем и още почистване ако се наложи провери крушките и цоклите на рзглобен стоп аз помалко ги сменям със Светодиоди и проблем вече нямам дори сега си права платка вместо крушка и ще ги слагам вътре на рефлектора
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Malone написа:
          Не съм чувал за подобни дефекти. На мен [на колата на жена ми] не ми се е случвало, нито пък ми е правило впечатление на други Punto да е така.
          +1
          Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

И на мен не ми е ставало така ?! сменяй кабелаци според мен или букси нещо
            Танцувай с любов!
            Fiat Punto SX 1.2 60+ ;=]

Коментар

кола

там е въпроса че вътре няма кабели а едни пластинки и фасунги и те ръждясват като има влага и почва да мига всичко а иначе и буксата не може да се смени тя е вътре в пласмасата може да се почисти и евентуално да се прекара нова маса /-/а иначе на вътре по колата рядко прави проблем освен ако няма вода
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Моята я карам 4-та година и през месец два ми създава същия проблем.Оправя се само като извадя и вкарам буксата.Изключително досаден проблем.
                Punto 55 SX

Коментар

Не знам аз малко имам проблем със задния десен фар , защото влиза вода
                  Punto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
                  Втората......пак същата!
                  (_-_)______////_______(_-_)
                  Punto75-Вече на жената!
                  Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004

Коментар

bmahob написа:
                    Не знам аз малко имам проблем със задния десен фар , защото влиза вода
                    При мен ситоацията е смешна ... :D моя десния е пукнат има там една дупка на габарита долу ... но си работи и никога не ми е правил проблем дори и с вода се пълнел , обаче левия си е здрав от сякаде , ама мизерии при него (левия) ... буксата халтавеше като я наместиш оправяше се ... и си работи мигача , как ли не я суках накрая тогава прищипах кабела и захапа ... чуда са ко я отрежа та букса и си сложа нова дали няма са опраи, проблема ... или да чистя буксата на стопа (не че несъм се опитвал да я чистя колкото е възможно) .. някъде там ми е мизерията.
                    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Доколкото имам спомен по този въпрос е писано доста. Това не е само проблем на фиат. Ако се загледате и по други коли го има същото, особено по френските коли, пък даже и по някои немски. Имаме служебна Dacia Logan на 7-8 месеца нова кола се получи същото. Проблемът е в пътищата в BG. Няма кола предвидена за такова друсане. Буксите и фасонгите на стоповете са поцинковани и след известно време от вибрациите и триенето се разхлабват и клеясват. Поне веднъж годишно иска да се отвори стопа, да се свалят крушките и всички фасунги и буксата да се изчистят от клеясалото. Аз си ги чистех със спрей WD-40 и парцалче. За 15 мин. работа и така през пролетта и есента по влажното време (тогава обикновено се появява проблемът) нямах проблеми.

Коментар

Преди 2 часа отстранявах същия проблем на Пунто 1.1 на сина ми.За 5-ти или повече път. Проблема е в следното: На куплунга има черен проводник,който е обща маса за всички крушки.Когато светнат повече (прим. габарит,стоп и мигач) , тока и на трите(в случая) минава през тази маса и клемичката на черния кабел не издържа,нагаря и прекъсва,при което веригата се затваря не през него,а през другите крушки,затова се получава "дискотека".Отстранявам проблема,като натегна перцата на масата в женския куплунг ( а сега подпъхнах и една ламаринка 3мм х 8мм ).Ако продължи да работи само няколко дни и аз ще сложа някакъв друг по-мощен куплунг( или направо лустърклема,ако се събере под стопа).

Коментар

Аз имах същия проблем с моето Пунто.Реших проблема много лесно.Реших да премахна буксата изцяло,след като си закупих буксички от най-обикновените (гледаи да могат да се нанижат отзад на клемичките на стопа).Удължих си кабелите малко,поставих им буксичките и след това задължително се изолират с няколко пласта изолирбанд(против окъсяване).Напъхваш ги в клемите на стопа(гледай да не объркаш кой кабел къде поставяш) и забравяш за проблемите с цветомузиката.

Коментар

malkia158 написа:
                            Аз имах същия проблем с моето Пунто.Реших проблема много лесно.Реших да премахна буксата изцяло,след като си закупих буксички от най-обикновените (гледаи да могат да се нанижат отзад на клемичките на стопа).Удължих си кабелите малко,поставих им буксичките и след това задължително се изолират с няколко пласта изолирбанд(против окъсяване).Напъхваш ги в клемите на стопа(гледай да не объркаш кой кабел къде поставяш) и забравяш за проблемите с цветомузиката.
                            М да добро решение за проблема , колега , само си мисля ,че е бая играчка ...докато нацелиш кое , за кое отговаря .Но си заслужава усилията ,маи , маи и при мене ще играе ножа Или пък ако може да се намери нова букса ... (което ме съмнява ама се пак ...

Коментар

Working...
                            X