Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам едно въпросче колеги!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Имам едно въпросче колеги!

    Здравеите всички,това е първата ми тема тук,днес ми изпадна един Фиат Мареа 96 седан-а и го взех,досега никога не съм карал Фиат и бих искал да знам кои са слабите му места и всичко по важно което може да споделите,ще ви бъда благодарен,мотора е 1.6 101 к.с на газ съм.Първите ми забележки към количката че се чува едно удряне от укачването и все още незнам какво е,просто не съм ходил на сервиз... Тенкс още веднъж..!

    #2
    Честито за новата предобивка.Според мен едното слабо място е Термостата но нека по Компетентните членове на форума да изкажат мнение...
    FIAT, не е само въпрос на сметки - FIAT е убеждение, мания, магия, нещо трудно обяснимо което те завладява, грабва те и те пристрастява.... италианеца е вложил дух във всеки модел!

    Коментар


      #3
      Честито!!! Термостата е последното слабо място, ама като покараш малко ще свикнеш с всички недостатъци (предполагам няма да има такива). При мен проблемите са основно по електрониката и окачването, а преди време и двигателя (тук съм частен случай). Винаги зареждай достатъчно бензин, че и помпите също са слаби. Лошо впечатлени прави пласмасата вътре - поскърцва. Следи нивото на антифриза и се оглеждай за мазни петна по джамовете, че често радиаторчетата на парното протичат. Клапата за външен и вътрешен въздух се прецаква. Разхода е малко висок, но това за сметка на динамиката. Не взимай толкова на сериозно моите думи, просто всичката фиатска помия ми се изля на главата - такъв ми бил късмета. Иначе удоволствието при шофиране на фиат е уникално.
      Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

      Коментар


        #4
        Re: Имам едно въпросче колеги!

        respective написа:
        Здравеите всички,това е първата ми тема тук,днес ми изпадна един Фиат Мареа 96 седан-а и го взех,досега никога не съм карал Фиат и бих искал да знам кои са слабите му места и всичко по важно което може да споделите,ще ви бъда благодарен,мотора е 1.6 101 к.с на газ съм.Първите ми забележки към количката че се чува едно удряне от укачването и все още незнам какво е,просто не съм ходил на сервиз... Тенкс още веднъж..!
        Честито за новата кола и добре дошъл във форума, колега. Преди близо година купих на жена ми такава Мареа. Чукането по окачването ти е най-добре да се провери от специалист. Качваш колата на подемник и я преглеждат, може да е от разбит носач, биелетки или накрайници. Най-често това се разбива. Вътре по салона аз лично имам забележки към тяснотията. Пластмасите потракват и прискърцват, но това не е болка за умиране Проблеми често създава електрониката- например не свети дисплейчето на километража за дневния пробег и изминатия пробег като цяло. Щом твоята е 96-та значи е с металните колектори и съвсем спокойно ще носи обикновена газова уредба. Нямаш и дебитомер, който ако газовата кихне да направи на парчета. Предполагам си забелязал колко лесно се управлява колата- хидравликата и е доста силна и волана се върти като детска играчка. Като цяло е добра кола. Става и за града и за извънградско ако не искаш да поддържаш някакви високи скорости. Съветвам те да я обслужиш възможно най-скоро. Побира 3,8 л масло. Добре е да и налееш полусинтетика 10W40, по книга дават Селения Голд, но може да сложиш и друго масло покриващо тези критерии. Само не наливай Лик и Моли- после ще трябва да караш само с такова, заради една от добавките му. Ангренажния к-т (2 ролки и ремък) на Dayco e около 140лв. Ако имаш климатик (климатроник) има 3 външни ремъка (пистови) по около 10-15 лева единия и 2 външни ролки по около 35лв всяка. Възд. филтър около 10 лв, маслен- около 6-7, поленов- около 15, горивен около 12лв. Провери течността на хидравликата- ако е черна смени я. Вместимостта е около 650милилитра- маслото за там е Tutela G1/A за автоматични скоростни кутии- чеврно на цвят. Надявам се да съм ти бил малко от малко полезен. Ако искаш повече и по-подробна информация пиши лично съобщените МодерираноНе е лошо да си полезен на хоратаНо не и по този начинТози вид реклама не се допускаВземи си бележка - не ти е за първи пътЗнаеш какво следваМодераторски екип на fiat-bg.org
        ex. Fiat Marea 1.6 16V
        ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
        Lancia Kappa 2.0 VIS

        Коментар


          #5
          ..

          Благодаря ви,ще ги имам в предвид тези работи,сега малко по малко ме чака цялостен преглед на автомобила,надявам се да не излезне нещо сериозно

          Коментар


            #6
            Аз съм с Marea Weekend 1.6 1998 от една година и малко. Навъртях към 20 хил. Много съм доволен - колегите са прави, удоволствието да караш такава кола е по-силно от ядовете които се появяват. Ако си поддържаш добре колата няма да имаш сериозни ядове. Хидравликата на волана и маневреността е чудна. С тези размери на колата, нямам никакви проблеми при паркиранията в София. При мен проблемите бяха следните. След смяна на въздушния филтър и сваляне и слагане на въздушните колектори ми се замърси двигателчето за празен ход. Оправих се само с почистване. Задното гърне и тръбата към него са близо и нагряват задния десен носач, въпреки предпазните ламарини, при което изтича греста на лагера на задния носач и започва да скърца на метал (писано е във форума по този въпрос) ремонтът ми струва към 180 лв. Имах разигран гумен тампон на заден амортисьор (все пак комбито се товари повече). С електрониката единствения проблем за сега е била загряла и прекъснала букса на парното за купето. Ако е имало други проблеми - те са били от некъдърни майстори. Много е важно да си намериш човек който е правил преди това такива коли.

            Коментар


              #7
              Колеги, купих си Марея Уикенд преди месец. Обслужих я всичко ОК. Имам само една болка. Като я карам по магистралата с над 110-120 ми се вижда леко нестабилна, като имам усещането, че хидравликата е много мека и не мога да свикна с това. Преди това съм имал коли с доста по твърди хидравлики (немски). Та въпросът ми е - при вас как е, ако не от хидравликата, от какво може да е тази нестабилност. Като мина покрай голям камион и колата леко се залюлява при над 100-120. Всичко по окачването е наред, имам за смяна само лява биалетка и тампони на стабилизиращата щанга.
              Марея 1.8 16v HLX Weekend

              Коментар

              Working...
              X