Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От какво може да ми прекасва на бензин ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От какво може да ми прекасва на бензин ?

От какво може да ми прекасва на бензин при ниски обороти а на високи обороти изчиства и не прекасва ?
    Roy Jones Jr - Yall must ve forgot

По принцип знам една причина, която е със същите симптоми.Лошото е, че няма да ти хареса - изгорял клапан.Има и друг вариант - много богата смес и на празен ход колата не може да отработи сместа и се дави.
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
      По принцип знам една причина, която е със същите симптоми.Лошото е, че няма да ти хареса - изгорял клапан.Има и друг вариант - много богата смес и на празен ход колата не може да отработи сместа и се дави.
      На бензин ми прекасва в ниските повече а на газ не прекасва много даржи си обороти и не гасне ПС : Колата е Фиат Браво 1.4 12v

Коментар

колата е настроена да работи по добре на газ отколкото на бензин?сега сигурно ще кажеш че преди си нямал проблем на бензин а от колко време е карана на газ самослужебната на бензин аванса ще изкърти клапаните а на метан нема проблем хаха
        ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

seninkn написа:
          колата е настроена да работи по добре на газ отколкото на бензин?сега сигурно ще кажеш че преди си нямал проблем на бензин а от колко време е карана на газ самослужебната на бензин аванса ще изкърти клапаните а на метан нема проблем хаха
          .

Коментар

Ти не си наред ве момче :D:D Кой к’во ти каза че почна да обиждаш? Yellow_Flash_Colorz_PDT_21Колега,въздържай се от подобни коментари даващи личностна характеристика на други потребители.Считай го за предупреждение!Модераторски екип на fiat-bg.org
            Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
            Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
            Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

По-добре си смени свещите като начало и виж дали симптомите остават същите.Дори и да не се подобри не губиш нищо.Свещите така или иначе са консуматив и не са скъпи (говоря за нормални, а не n на брой точковите и т.н.)След като си на газ има вероятност да са ти запушени инжекторите и да не пръскат достатъчно добре и достатъчно количество гориво.П.П. Приеми един съвет - ако искаш да накажеш глупак, то накажи го с мълчание - то е убииствено за него.Като му отговаряш му правиш услуга, а освен това правиш лошо впечатление с поведението си Говоря по принцип.Не искам да взимам отношение в конкретния случай.Съветвам те да промениш поста си
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Точно прекъсването е само от дюзи!Звеми сложи бензин за 20-30лв. и сложи една добавка от Лукойл, имат специална за дюзи тя струва около 7-8лв. и карай само и единствено на бензин, като навъртиш 100-200км. ще е всичко ОК.Поздрави!

Коментар

При моно е малко вероятно да е от дюза. Белята може да е доста неща. Колега присветва ли ти engine check-a? Пробва ли да ресетнеш ECU-то?
                  Fiat Marea 1.8 16V ELX

Коментар

tedynaidenov написа:
                    При моно е малко вероятно да е от дюза. Белята може да е доста неща. Колега присветва ли ти engine check-a? Пробва ли да ресетнеш ECU-то?
                    Не ми присветва нищо , как да ресетна ECU-тo ?

Коментар

Bravo_Sport написа:
                      tedynaidenov написа:
                      Разкачи акумулатора за няколко часа.
                      Браво 1.6 16v 1996
                      Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

svilens написа:
                        Bravo_Sport написа:
                        tedynaidenov написа:
                        Разкачи акумулатора за няколко часа.
                        Колеги нестава нищо , реснах Еку-то , направих нова маса към него и пак нестава

Коментар

Re: От какво може да ми прекасва на бензин ?

Bravo_Sport написа:
                          От какво може да ми прекасва на бензин при ниски обороти а на високи обороти изчиства и не прекасва ?
                          Колега, причините може да са многобройни. Така само да гадаем тук няма смисъл. Това, което бих те посъветвал е да провериш работата на температурния датчик, който подава информация на компютъра колко е загрял двигателя (охладителната течност). На цвят е син и е монтиран на термостата. Мерят се стойности (съпротивление) при 20, 50,70 и 90 градуса ако правилно помня, като тези стойности може да вземеш от Аутодата. Иначе датчика струва около 20 лева, не е скъп. Друго което може да направиш е да напълниш пресен бензин около 20-30 литра и да го изгориш с каране само на бензин. Малко да види нейното си гориво колата, а не само пръдня (газ). А ако наистина искаш да решиш проблема обръщаш на бензин и сменяш и/или ремонтираш докато не заработи както трябва. Чак когато на бензин колата работи нормално тогава отиваш при газаджията показваш му как работи на бензин и искаш да прави да струва, но колата да работи така и на газ. Успех!
                          ex. Fiat Marea 1.6 16V
                          ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                          Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

Bravo_Sport,май нещо стана скандал,за което се извинявам,но е факт че много хора карат само на газ и когато се наложи да се кара на бензин това вече не е същата кола!не случайно е казано че поне един път в месеца колата трябва да се поткарва на бензин, ако не и почесто
                            ...хладилник, карам хладилник...

Коментар

seninkn написа:
                              Bravo_Sport,май нещо стана скандал,за което се извинявам,но е факт че много хора карат само на газ и когато се наложи да се кара на бензин това вече не е същата кола!не случайно е казано че поне един път в месеца колата трябва да се поткарва на бензин, ако не и почесто
                              Аз я купих така скоро и се опитвам да си е оправа , незнам какво са правили с нея но сега е в това положение на бензин изгасва като пуснеш педала а на газ даржи обороти но ги мени . Лично мен ако ме питаш бих я продал газовата уредба и бих си карал на бензин колата ако работеше не бензин !

Коментар

Working...
                              X