Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как се сменят лампичките на копчетата ел стъклата и пепелник

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се сменят лампичките на копчетата ел стъклата и пепелник

Ако има снимки най-добре

опс сори на Фиат Браво

Коментар

и мен ме интересува как стои въпросът с копчетата за ел.стъклата, защото и моите не светят.
      Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
      Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

valataat написа:
        и мен ме интересува как стои въпросът с копчетата за ел.стъклата, защото и моите не светят.
        .Те и мойте не светят и се чудя дали въобще светят защото като ги погледна от близо не мми се виждат светещи

Коментар

gdd55 написа:
          valataat написа:
          .Те и мойте не светят и се чудя дали въобще светят защото като ги погледна от близо не мми се виждат светещи
          светят 2 от моите са изгоряли.
          Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
          Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

и все пак решение на въпроса?

Коментар

Скоро си оправих моите копчета които не светеха,колата ми е Брава.Кажете какво точно ви интересува и ще ви кажа как става.

Коментар

peho написа:
                Скоро си оправих моите копчета които не светеха,колата ми е Брава.Кажете какво точно ви интересува и ще ви кажа как става.
                интересуваме как да сменя на самите копчета за ел стъклата крушките и те диоди ли са?как се сменят? как се вадят?

Коментар

Самите копчета се вадят с пластмасата която е около тях.Тя е захваната с едни пластини(метални са при моя случай) и се изважда като се издърпа може да се помага с отверка.После си разкачате бутоните от куплунзите.Тогава вече трябва да извадите самите бутони от тази пластмаса която ги закрепва към кората на вратата.Става така.От едната тясна страна на бутоните има по-голямо ръбче което захваща бутона към пластмасата и в средата my има прорез в които влиза едно ребро от самото тяло на бутона.Там подпъхвате нещо остро и с лек натиск освобождавате засечката на тялото на бутона и го изваждате от там(целият бутон заедно със самото копченце което се натиска,не се опитвайте да разглобите тялото им през средата където са снадени,нестава от там)после внимателно изваждате самото копченце от местата където лагерува.Под него се намират въпросните лампички които са диоди.Едва ли са изгорели,може би се налага презапояване или резисторчетата са заминали(при мен направо ги нямаше тези резистори).Ако има нещо неизяснено готов сам да помагам,за съжаление не направих снимки на ремонта.

Коментар

peho написа:
                    Самите копчета се вадят с пластмасата която е около тях.Тя е захваната с едни пластини(метални са при моя случай) и се изважда като се издърпа може да се помага с отверка.После си разкачате бутоните от куплунзите.Тогава вече трябва да извадите самите бутони от тази пластмаса която ги закрепва към кората на вратата.Става така.От едната тясна страна на бутоните има по-голямо ръбче което захваща бутона към пластмасата и в средата my има прорез в които влиза едно ребро от самото тяло на бутона.Там подпъхвате нещо остро и с лек натиск освобождавате засечката на тялото на бутона и го изваждате от там(целият бутон заедно със самото копченце което се натиска,не се опитвайте да разглобите тялото им през средата където са снадени,нестава от там)после внимателно изваждате самото копченце от местата където лагерува.Под него се намират въпросните лампички които са диоди.Едва ли са изгорели,може би се налага презапояване или резисторчетата са заминали(при мен направо ги нямаше тези резистори).Ако има нещо неизяснено готов сам да помагам,за съжаление не направих снимки на ремонта.
                    Точно написано! Презапояват се светодите. Достатъчно е да нагреете спойките с поялник! Внимавайте при разглабянето, лесно се чупят самите бутончета! А пепелника се вади, в задната част се вижда крушката.
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Как се вади пепелника че това не го открих нещо,а там не ми свети лампичката.

Коментар

Ето

4 винтччета елементарновиждат се като го отвориш две отгоре и две отдолу
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Опа

Значи ако не си пушач значи не го вадиш да го изхвърляш илиако си като го извадиш се вижда лампичката с едно зелено гумено калпаче гумено което се поразкъсва малко вади се крушката с него поставяш калпачето на новата крушка и поставяш обратно желателноп е да работиш с пинцета
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

При Темпрата редът за сменяне на лампичките на бутоните е същия, само дето не са диоди, а обикновени крушки, големи са колкото светодиод, има ги по магазините за авто-аксесоари.

Коментар

Момчета, ще ме извинявате, че вдигам толкова стара тема, ама и на моята брава не светят копчетата за ел. стъклата.Чета и нещо не ми става ясно, имам и няколко ръководства, но никъде не разглобяват самия бутон, след като сваля бутона от пластмаса, значи трябва да извадя самата натискалка (това, което натискам с пръст ) Как става това, до колкото разбирам това излиза нагоре, към мен, тогава защо да не го извадя на място или нещо бъркам От къде получавам достъп до резистора и светодиода, които трябва да припоя, под бутона, който виждам в купето ли?
                              кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
                              кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Коментар

Working...
                              X