здр.искам да попитам за един проблем който имам.а той е следния,значи когато започна да карам фиата се издава един шум,който наподобява все едно излита самолет.това на какво може да се дължи.друго което искам да попитам е да ли има значение какво масло се сипва в двигателя,смисъл марката на маслото.питам защото аз в момента съм с елф масло,а то е доста скъпо,а на приста са по евтини.надявам се скоро да имам отговор
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
шум в движение
Collapse
X
-
Добре си написал, че издава звук, но постоянно ли е това, като сменяш предавките ли, като ускоряваш ли?Колега аз имам подобен проблем и той е когато превключвам скоростите се чува едно завъртане, сякаш се включва турбина и това само като натисна съединителя - Аксиален лагер е при мен, но дай повече инфо, така ще сме ти по-полезниSkoda AMfabia 1.2 12v
exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)
Коментар
-
Re: шум в движение
vancho23 написа:здр.искам да попитам за един проблем който имам.а той е следния,значи когато започна да карам фиата се издава един шум,който наподобява все едно излита самолет.това на какво може да се дължи.друго което искам да попитам е да ли има значение какво масло се сипва в двигателя,смисъл марката на маслото.питам защото аз в момента съм с елф масло,а то е доста скъпо,а на приста са по евтини.надявам се скоро да имам отговорFIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Vladim написа:Airfan написа:"Реактивното" виене е признак за турбо в предродилни мъки.
Коментар
-
Airfan написа:Vladim написа:Airfan написа:"Реактивното" виене е признак за турбо в предродилни мъки.FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98
Коментар
-
Airfan написа:Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Airfan написа:Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?
Коментар
-
Airfan написа:Водим спор, защото както колегата го определя - "излитане на самолет" се чува при прецакано турбо, докато нормалният звук е свистене, според моето ухо.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз съм чувал този звук само на хвърлящо много масло турбо. На доста мерцедеси също се чува, но това определено е от заминаващо си турбо, не от здраво. Никой производител не би оставил колата да пищи така.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар