Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

шум в движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

шум в движение

здр.искам да попитам за един проблем който имам.а той е следния,значи когато започна да карам фиата се издава един шум,който наподобява все едно излита самолет.това на какво може да се дължи.друго което искам да попитам е да ли има значение какво масло се сипва в двигателя,смисъл марката на маслото.питам защото аз в момента съм с елф масло,а то е доста скъпо,а на приста са по евтини.надявам се скоро да имам отговор

Кажи с какъв двигател е колата, ако въпросният шум идва от него. ПССлагай главна буква в началото на изреченията. Доста по-лесно се чете.

Коментар

Дизелов двигател е

Коментар

Добре си написал, че издава звук, но постоянно ли е това, като сменяш предавките ли, като ускоряваш ли?Колега аз имам подобен проблем и той е когато превключвам скоростите се чува едно завъртане, сякаш се включва турбина и това само като натисна съединителя - Аксиален лагер е при мен, но дай повече инфо, така ще сме ти по-полезни
        Skoda AMfabia 1.2 12v
        exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Re: шум в движение

vancho23 написа:
          здр.искам да попитам за един проблем който имам.а той е следния,значи когато започна да карам фиата се издава един шум,който наподобява все едно излита самолет.това на какво може да се дължи.друго което искам да попитам е да ли има значение какво масло се сипва в двигателя,смисъл марката на маслото.питам защото аз в момента съм с елф масло,а то е доста скъпо,а на приста са по евтини.надявам се скоро да имам отговор
          за шума едва ли ще ти помогне някой по даденото от тебе описание, но за маслото ще ти кажа, че не трябва да правиш компромиси, особено пък като става въпрос за дизел! аз карам с елф вече 50к км и съм доволен.
          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

"Реактивното" виене е признак за турбо в предродилни мъки.

Коментар

Airfan написа:
              Това е много относително... На всички нови коли турбото също издава виещ звук наподобяващ форсиране на самолетен двигател! Заминаващо си турбо най-често се индикира по загуба на масло.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                Airfan написа:
                Това е много относително... На всички нови коли турбото също издава виещ звук наподобяващ форсиране на самолетен двигател! Заминаващо си турбо най-често се индикира по загуба на масло.
                Хайде бе? Ти такъв звук чувал ли си на здрава кола с турбо?

Коментар

Airfan написа:
                  Vladim написа:
                  Airfan написа:
                  аз лично не. имаше един подобен звук от чисто новия форд на мой приятел. като влезе в сервиза се останови, че има скъсан маркуч на турбото и затова посвирваше малко, но не чак като на клипа!
                  FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Airfan написа:
                    Хехе! :D Между един и друг звук разликата е огромна! На колата от този линк турбото се чува дори на празен ход! Едва ли не си чувал свирене от турбо на нов мотор при форсиране. Не виждам защо да водим безсмилени спорове!?

Коментар

Vladim написа:
                      Airfan написа:
                      Хехе! :D Между един и друг звук разликата е огромна! На колата от този линк турбото се чува дори на празен ход! Едва ли не си чувал свирене от турбо на нов мотор при форсиране. Не виждам защо да водим безсмилени спорове!?
                      Водим спор, защото както колегата го определя - "излитане на самолет" се чува при прецакано турбо, докато нормалният звук е свистене, според моето ухо.

Коментар

Airfan написа:
                        Водим спор, защото както колегата го определя - "излитане на самолет" се чува при прецакано турбо, докато нормалният звук е свистене, според моето ухо.
                        Това е много субективно понятие! Малко след, като купих моята кола дадох на един колега малко да я покара. Беше късно лято и прозорците леко отворени. Колегата звуко режисьор определи звука, като при ускорение, като форсиране на самолетен двигател! :D На ме ми звучи по същият начин. А между другото на този от линка може също да му е спукана някоя тръба. Чупил съм турбо непоправимо и мога да те уверя, че между звука преди да се строши и след това с новото турбо разлика нямаше. Както и да е, хубава вечер!

Коментар

Аз съм чувал този звук само на хвърлящо много масло турбо. На доста мерцедеси също се чува, но това определено е от заминаващо си турбо, не от здраво. Никой производител не би оставил колата да пищи така.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

искате да ми кажете че турбото ми си отива ли?,звука го има когато дам газ за да се движи колата де,когато не подавам газ не се чува този звук.

Коментар

а да попитам за маслото има ли значение смисал каква марка сипвам в двигателя на дизела,защото все пак тези на приста са 8-10лв,докато елф или валволин(май така беше) са по кам 15-20лв,та дори може и повече.

Коментар

Working...
                              X