Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

регулиране на фарове с лупи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

регулиране на фарове с лупи

Могат ли да се регулират фаровете с лупи те са на браво в момента.Много надолу светят и нищо не виждам на къси, от копчето в купето са вдигнати на макс високо ако знаете някакав ръчен начин ще почерпя
    Bravo HGT 2.0 20V

Разгледай в раздела Автоелектроника, може да има някоя тема на тази тема.

Коментар

А в сервизите вземат по 4-5лв. за да ти реголират фаровете.
      FIAT Stilo 1.9 Jtd

Коментар

Re: регулиране на фарове с лупи

vintiliran написа:
        Могат ли да се регулират фаровете с лупи те са на браво в момента.Много надолу светят и нищо не виждам на къси, от копчето в купето са вдигнати на макс високо ако знаете някакав ръчен начин ще почерпя
        Колега ще те посъветвам едно нещо.Слагаш копчето вътре да е на 2 позиция!След това взимаш един шестограм ми сля, че беше и отгоре на моторчето за ел. регулирането на фаровете има един "винт" така да се изразя и като го завъртиш се свалят и вдигат ръчно фаровете и ги настройваш да светят нормално високо!Нарочно написах да сложиш на 2-ра позиция вътре, че когато колата е натоварена да имаш възможност да свалиш фаровете на позиция 3 и да не заслепяваш.Също така можеш да вдигаш още 2 позиций от нормалното както го направиш.Поне аз така съм направил!Дано да си ме разбрал, а ако не намираш този "винт" на ел. моторчето ще снимам за да видиш за какво става на въпрос!Също така да пишеш резултати

Ex: Fiat Brava 1.4 12V 80 к.с. 1997г.

Коментар

Ако дори при максимално вдигнати фарове от моторчетата и отвътре от купето пак са ниско има друга настройка ама там вече става сложно. Въпросните врътки за реглажа на моторчетата се въртят и с кръстата отверка.
          Фиат Крома 1.9 16v+
          Фиат Браво 1.6 16v
          Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

pi4_s_bravo написа:
            Ако дори при максимално вдигнати фарове от моторчетата и отвътре от купето пак са ниско има друга настройка ама там вече става сложно. Въпросните врътки за реглажа на моторчетата се въртят и с кръстата отверка.
            Колега така си е, но колегата пита за ръче начин и все си мисля, че от тези врътки може да се вдигнат още нагоре.Ако и от там не става има и още един начин както ти сам каза, но е много занимавка!

Коментар

аз моите ги вдигнах и от тези врътки и то болтовете за закрепване на фаровете към купето
              Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                аз моите ги вдигнах и от тези врътки и то болтовете за закрепване на фаровете към купето
                Е то хубаво ще подложиш нещо под болтовете например шайба по-дебела и ще застане фара по-нагоре, но нали има ябълка дето влиза отстрани и мисля, че няма да може да се вдигне много фара, но все пак ще е нещо

Коментар

Това вдигане от болтовете значи увеличаване на фугата между фара и бронята което изглежда грозно. При мене и при двете коли фаровете с лупите чрез стандартните начини за реглаж не се вдигаха достатъчно нагоре и се наложи по третия начин.
                  Фиат Крома 1.9 16v+
                  Фиат Браво 1.6 16v
                  Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Подлагането на шайби е почти невъзможно, ако стане - значи има нещо криво. Планките на фара се хващат около гредата - едната отгоре, другата отдолу, и остава изключително малко луфт, толкова малко, че аз успях с мъка да подложа около 1 мм гумени шайби, да действат като тампони.

Коментар

Working...
                    X