Миналата седмица дойде и първата щета по автомобила (слава богу аз още не съм причинявал) - отнесено ляво странично огледало. Оправих се много бързо със застрахователя и получих ново от магазин със заявка като част от процедурата (70.44 с ДДС, магазин "Интеркар 3000" в Орландовци, София). След като ми го сложиха в сервиз обаче, разбрах, че новото огледало си е най-обикновено и ъгълът на видимост е значително намален. Доста е некомфортно, след като си свикнал да виждаш по-голямо пространство в страни и зад теб.Въпросът ми е, дали може да се смени новото стъкло с това на старото огледало, което е здраво? Дали застрахователя ще направи проблем при тази замяна?Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със сменено странично огледало - Мареа
Collapse
X
-
Може но предполагам ще се наложи да извадиш всичката карантия от старото и да я сложиш в курубата на новото. При мен така стана. Но явно си взел много менте огледало щом не е като оригиналното като виждане. При мен използвах оригиналния корпус за да не боядисвам новото огледало защото само стъклото ми беше счупено. Новот стъкло си е точно като старото като виждане. Но огледалото беше над 100лв.
-
Може да опитам, но само с помощта на приятел, който си оправя това-онова, че аз и толкова не съм опитвал да правя. Дай боже да няма следващ път, но за информация пускам изказването на Интеркар 3000 поместено като забележка в каталога на сайта:* Всички артикули, включени в каталога, не са оригинални, но пасват перфектно на превозните средства, за които са предназначени. Марките на производителите и оригиналните кодове се използват с единствената цел да покажат модела, в който всяка част трябва да бъде сглобена.Поне сега зная, че не си струва неоригиналното им огледало, т.е. с този ваучър от застрахователя излиза, че същият те е прецакал предумишлено и организирано.Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан
Коментар
-
Провери при италиянеца колко струват, но доколкото знам се продават окомплектовани /пластмасовата кутия, моторче и т.н./ Но иначе подмяната му не е никак сложна, просто демонтажа на самото огледалце е малко деликатен. Трябва внимателно да му откопчаеш крачетата.Наистина не си струва да караш с кофти огледало!BRAVO 1.8 GT
Коментар
-
Ето какво се случи. Отидох в D&N в Люлин пак. Опитаха се да подменят карантията от старата в новата коруба и не успяха. Ментето е тотално менте и не може вътрешната част да се напасне. Ако се нагласи все пак и се завият болтовете, огледалото става неизползваемо, защото се накривява в някаква друга посока и няма как да се коригира. Върнаха ми обратно нещата по местата и сега търся на старо.Не купувайте огледало менте с плоско стъкло. Няма да минете метър, а само ще увеличите опасността от произшествие.Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан
Коментар
-
Scorpion_BV написа:Може но предполагам ще се наложи да извадиш всичката карантия от старото и да я сложиш в курубата на новото. При мен така стана. Но явно си взел много менте огледало щом не е като оригиналното като виждане. При мен използвах оригиналния корпус за да не боядисвам новото огледало защото само стъклото ми беше счупено. Новот стъкло си е точно като старото като виждане. Но огледалото беше над 100лв.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Стана работата. Купих си от колега от форума две огледала - ляво и дясно. Специално за лявото сложих стъклото на старото огледало, защото беше по-малко надраскано и сега като имам на предвид, че ми остава корубата менте свободна, си имам един цял комплект допълнително ляво огледало с изпъкнало стъкло. Мерси на busho_101 за помощта. Аз си ги купих .. ама все пак да вметна, че само от форума не съм видял нищо лошо досега Все пак това ми е първа щета от две и половина години шофьорлък, не е много :DFiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар