Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

съединител - марка????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ivan_dice написа:
    колеги няма да споря ... майсторите които ми правиха колата ми го препоръчаха .... естествено аз ги открехнах за идеята за Валео .... но те ми казага че просто в момента Валеото което се предлага на пазара е супер голям боклук и по добре да си сложа мекарм .... разликаа в цената на валеото и мекарма беше от сорта на 20-30лв. .... но както казах аз няма да се женя за тая кола така че докаде кара до там после друг ... а и в крайна сметка не я карам като ХГТ .......
    мисля че имат право тези майстори. аз съм с валео от 30-40к км и не съм особено очарован! само където ако сложиш ефтин съединител и наистина е боклук след 10-на хил км трябва да се свалят скоростите пак и пак да даваш същите пари, че и повече!
    FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

що ги слушате тези "майстори" ? Ако не е доверен човек, голяма грешка е да се слуша "майстора"... а продавача пък по какъвто и да е повод не бива да му се обръща внимание (смао в редки случаи, но и те понякога си имат изключенията). незнам какъв е този "боклук" валео, ама на мен ми го смениха пролетта, точно с валео. Доста стабилна изработка, ако така изглежда боклука - само боклуци ще слагам тежеше два пъти повече от аналогичен по размери съединител валео за рено меган 2.0.
      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Danchojn написа:
        Аз пък се чудя, защо се пускат такива теми, след като човека пуснал темата в крайна сметка не взима на сериозно съветите на колегите. Бърборим си тук, обаче майсторите казали и айде........ Нищо лично, ама е безмислено цялото упражнение.
        Ето това е един много смислен пост и аз съм с 2-те ръце и 2-та крака ЗА. Колкото до Валеото в България- да има и боклук от него и това е корейското Валео. Не е фалшиво, просто по последните тенденции на световната икономика това се нарича изнесено производство, там където работниците (робите) искат по-малки заплати и затова производството излиза по-евтино. Оригиналното френско Валео си е качествено и проблем с него няма да има никой, стига майсторът който го монтира да не е некадърник и не оплеска нещо. AP- това е новото име на бранда Borg & Beck. Изпълняват поръчки за Фиат Ауто С.П.а и произвеждат за тях оригинални съединители (предимно за Ивеко). Също има разновидности- препоръчва се италианското- в сини кутии.Оригинални съединители- произведени са за Фиат Ауто С.П.а или от Валео или от АП и са преминали през контрола на Фиат и им е сложен оригиналния стилизиран знак на F.I.A.T. Няма конкретен отговор по темата, но се надявам да е била поне малко полезна тази информация.
        ex. Fiat Marea 1.6 16V
        ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
        Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

точно това ми казаха и момчетата в сервиза .... и затова ми акзаха по добре МекАрм отколкото Корейското ВАЛЕО !
          AUDI 1.8 20V TURBO
          ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

еми да беше взел турското, което не е в синя кутия. С него няма да имаш ядове
            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

с Мекарм на типото не изкарах и 2000 км... сложих Sachs И останах мн доволен ... сега гт-то е с валео и от него нямам оплаквания
              Fiat Punto 1.4 gt turbo
              Ford Fiesta 1.3 new port

Коментар

Working...
              X