колеги от няколко месеца имам проблем със предпазните колани - когато откопчея колана за да изляза от колата машинките не обират колана и той остава да виси. понякога дори пречи да се затвори вратата и трябва да го бутна за да се прибере. махнах пластмасите да го огледам и ги затворих, защото не ми светна как да го оправя. някой сблъсквал ли се е с този проблем и да го е разрешил? Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос за предпазни колани
Collapse
X
-
dobrujanetza написа:Има една спирална пружина, която навива колана на ролката. Щом не го навива, значи се е откачила. Намира се под пиропатрона, но е трудно да се навие и фиксира.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
emzo написа:@dobrujanetza, твоя колан и на колегата мисля, че са коренно различни (МК1 и МК2).Не бих се наел да отворя капачката, то си е вид ламела и изскача много лошо.Бих търсил колани от морга.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Здравейте Ровейки се из темите за колани,никъде не открих схема за предни колани.Има една илюстрирана тема която е за задни колани на Браво.Мен специално ме интересува дали има някакви схеми в ръководството за експлоатация и ремонт които биха могли да помогнат при разглобяването и ремонтирането на предните предпазни колани.По принцип зная че в Европа такива ремонти са немислими но на нас сиромасите какво друго ни остава.Моля ако някой е правил подобен тип интервенция (смяна или ремонт на преден предпазен колан) качи или снимки или то поне подробно по ред на стъпките да обясни как аджеба става тази работа.Аз например ще се справя но ми е нужна малко помощ като например как точно да стигна до механизма на моята Мареа (1999 бензин)Благодаря ви .Надявам се че правилно съм си задал въпросте и ако има някоя неточност то моля да бъда извиненFiat Tipo 1.4 91 AGT cat.
Fiat Marea 1.6 16v 99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар