Малко ме е срам да попитам такъв въпрос, но по-добре да знам със сигурност за да не стане някоя беля. Днес на таблото ми светна една лампичка, която представлява удивителен в кръгче и свети червено. Доколкото знам това е сигнал, че е дръпната ръчната. Тя естествено не е дръпната, а джаджата си продължава да свети. Един приятел ми каза, че тва може и да е датчик за накладките, но силно ме съмнява. Ако имате мнение споделете го с мен моля Мерси предварително! А забравих да кажа, че колата е Уно 45
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
(!) на таблото на Уно ръчна спирачка ли е?
Collapse
X
-
Колегата е прав възможно е паднало ниво на спирачната течност - погледни нивото и в казанчето.Проблем с накладките също можеш лесно да установиш.Провери и нещо друго. Опъни си ръчната и ако не светне друга лампа за индикация, само тази провери дали не се е скапал прекъсвача който натиска ръчната когато е спусната. Например натисни го с ръка и виж дали ще огасне. Провери също и дали не се е откачило някое кабелче от този прекъсвач.НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОВЕРКА НА НАКЛАДКИТЕ И СПИРАЧНАТА ТЕЧНОСТ. СЪС СПИРАЧКИТЕ ШЕГА НЕ БИВА!!!Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Друг лесен начин е да отвиеш капака на резервоарчето за спирачна течност. Датчика е във вид на поплавък. Даваш на контакт. Натискаш нагоре поплавъка към капака на резервоарчето. Ако изгасне - значи ти е паднало нивото на течността.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар