Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пърпори и не върви

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пърпори и не върви

Колата - Крома 2.0 8 клапана карбуратор. Обслужена, нови свещи, кабели, капачка и палец делко, филтър въздушен. Сложих ново прозрачно филтърче за бензина - след едно метално "бидонче" с 3 маркучета на него (самото то може би е горивен филтър ?). Проблема - глъхнене при подаване на газ, не поема, пърпори мотора. На първо време подозирах филтърчето за бензина - смених го с новото. Ефекта пак го има обаче. Подозирам отнякъде засмукване на въздух преди/около карбуратора или запушени жигльори. Проблема обаче е че описания ефект се получава сравнително рядко (не е постоянен). Изчезва над 3000 оборота на мотора. Идеи ?

Моята идея е свещи менте Какви сложи да не са голдън лодж

Alfa 145 QV Turbo
    Fiat Brava JTD '01

Коментар

Re: Пърпори и не върви

jamie написа:
      Колата - Крома 2.0 8 клапана карбуратор. Обслужена, нови свещи, кабели, капачка и палец делко, филтър въздушен. Сложих ново прозрачно филтърче за бензина - след едно метално "бидонче" с 3 маркучета на него (самото то може би е горивен филтър ?). Проблема - глъхнене при подаване на газ, не поема, пърпори мотора. На първо време подозирах филтърчето за бензина - смених го с новото. Ефекта пак го има обаче. Подозирам отнякъде засмукване на въздух преди/около карбуратора или запушени жигльори. Проблема обаче е че описания ефект се получава сравнително рядко (не е постоянен). Изчезва над 3000 оборота на мотора. Идеи ?
      Проблема основно ти идва от карбуратора при което най-вероятно на празен ход ти работи равномерно, а започва прекьсване при подаване на газ!Само прецени ефекта, различен ли е при рязко подаване на газ и при плавно и тогава ще ти кажа какво да направиш

Коментар

Re: Пърпори и не върви

jamie написа:
        Ами аз имах сходен проблемможе да е ускорителната помпа на карбуратора но не мога да ти кажа на 100 %тук има по-вещи хора от мен и те със сигурност ще ти помогнат
        FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

Свещите бяха Шампионки - сменени са с Марели (пише Денсо на тях) от "Нико66".Хит-ко, ефекта го има и при постепенно подаване на газ. Ако обаче държа колата над 3000 оборота - ефекта практически отсъства (днеска опънах по магистралата) - на коя да е предавка! И да, на празен ход си е ОК с оборотите.Това което ме изненадва е че този проблем се получава случайно. Днес имах 3 пъти работа с колата - първия път ефекта го имаше, час по-късно втория път изобщо отсъстваше (точно смених бензиновото филтерче - бях решил че старото е запушено понеже колата като че ли се оправи), 2 часа след това паля колата и тръгвам по магистралата - пак с проблема.

Коментар

jamie написа:
            Свещите бяха Шампионки - сменени са с Марели (пише Денсо на тях) от "Нико66".Хит-ко, ефекта го има и при постепенно подаване на газ. Ако обаче държа колата над 3000 оборота - ефекта практически отсъства (днеска опънах по магистралата) - на коя да е предавка! И да, на празен ход си е ОК с оборотите.Това което ме изненадва е че този проблем се получава случайно. Днес имах 3 пъти работа с колата - първия път ефекта го имаше, час по-късно втория път изобщо отсъстваше (точно смених бензиновото филтерче - бях решил че старото е запушено понеже колата като че ли се оправи), 2 часа след това паля колата и тръгвам по магистралата - пак с проблема.
            Ако има проблем сьс свещите, ще се усеща при всякакви обороти! Проблема ти е идентичен с този по който сьм писал, прочети за "Шоковата терапив" :http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...%E8%FF&start=0

Коментар

Мерси Хит-ко, лесно е - ще опитам.Относно металното подобие на филтърче (но с 3 маркучета) - дали е някакъв вид бензинов филтър и дали се сменя като консуматив ?

Коментар

Открих проблем (може би единствено на него се дължи "ефекта" при мен - като покарам малко ще знам дали съм решил проблема). Гарнитурата на горния капак на карбуратора ми пропуска. Днес ще я сменя - дано е права плоскостта на която ляга гарнитурата (иначе ще трябва да я прешлайфам).

Коментар

Working...
                X