Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трудно влизат скоростите след смяна на маслото в ск. кутия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dimitar. написа:
    Първо да уточня: НЕ съм специалист по колите.Не ми се вярва трудното влизане на скоростите да е причинено от маслото, което си сменил.Това което си сложил отговаря на изискванията на Фиат (за Брава/Браво -- 75W90 Semi-synthetic).Ако не вярваш, приготви си малко над 40 лв и си сложи TUTELA ZC 75 SYNTH -- 2 литра по 18 лв + 5 лв за смяна и ще видиш, че нищо няма да се промени.
    Ако това е препоръчваното от производителя масло, то има следните спецификации SAE 75W-80, API GL 5, MIL-L-2105 D. Което ще рече, че сипаното в кутията на колегата изобщо не става. Нито работния визкозитет му е същия, нито спецификацията. Ако е така, без значиние дали му е наред съединителя, ще трябва да го смени.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Re: Трудно влизат скоростите след смяна на маслото в ск. кут

nickname написа:
      Здравейте всички, вчера след като си смених маслото в двигателя, смених и това в скоростната кутия с някакво ОМВ - 22 и нещо му е литъра. Момчето, което го сменя провери в някаква програма и като чукна моделът на колата ми излезе нещо и тоя ми вика имам го еди колко си ще ти струва. Обра ме, платих 55лв. за 2л. и смяна, а накрая проблем. Сега скоростите влизат по - трудно. Или тоя хич не разбира и ми е сложил някакво неподходящо масло или и аз незнам. Надявам се да ми помогнете. Някак си се чуства как мазно влизат, но само 4та и 5та са добре, другите особено като свалям надолу 3-та и 2-ра влизат със сила. Все едно някъде закача лоста на 2-3 места и тогава си влиза на мястото..абе незнам как да го обясня и аз. Съединителя ми е почти за смяна, но със старото масло не правеше така. Та така...ако някой нещо е разбрал ще се радвам да ми помогне с мнение...
      колега внимавай с това масло - казвам ти го от личен опит, че така хвърлих една ск кутия на вторични суровини за 30лв а дадох 500 за ремонт и нова т.е. от морга. според мен се получи така от слагане на малко по-гъсто масло в скоростите а там оборотите са доста. това трудно влизане за което споменаваш обаче, не се получи при мен, напротив влизаха мноооого по-добре след смяната и повредата за която споделих се появи ей така от нищото и нищо не предвещаваше, че скоростите не са наред!!! просто изтрака и бях принуден да карам на 3-та 100км за да се пребера, поне успях трудното влизане може да е и от съединителя. пробвай да регулираш жилото. хванато е за скоростите с 1или2 гайки, не съм сиг, но до него се стига като се свали въздуховода след възд филтър до двигателя. ако не разбираш бегай в сервиз. не вярвам да ти взиме повече от 2-3 лева, най-мн 5 гледай да отделя колкото може по-ниско педала. успех и поздрави!
      FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

А то това и остава да си хвърля скоростната кутия На това безпаричие ще трябва и колата после да хвърля. Следващата седмица ще посещавам сервиз за смяна на маншон и ще кажа да ми регулират жилото, че сега съединителят отлепя много много горе.

Коментар

nickname написа:
          А то това и остава да си хвърля скоростната кутия На това безпаричие ще трябва и колата после да хвърля. Следващата седмица ще посещавам сервиз за смяна на маншон и ще кажа да ми регулират жилото, че сега съединителят отлепя много много горе.
          щом отделя толкова горе е твърде вероятно дисковете да са се износили и да са за смяна!!! пробвай да регулираш педала и може да накараш майстора, ако му имаш доверие да пробва автомобила и да изкаже мнение за съединителя, но това след като регулирате. а ти междувременно се убеди, че в скородтите е налято правилното масло. успех! дано съм ти бил полезен!
          FIAT MAREA WEEKEND ELX TD100 98

Коментар

Никаква вяра не мога да имам на който и да е било майстор в тоя град Сулю и пулю станаха автомонтьори тука и всеки много разбира... А за маслото това ще остане...по - горе някой беше казал, че трябвало точно такова масло да се сипе, а друг че след смяна и неговите скорости влизали трудно. Така, че като събера парички за съединител ще го сменя и се надявам вече всичко да е наред.

Коментар

Working...
            X