Здравейте всички, вчера след като си смених маслото в двигателя, смених и това в скоростната кутия с някакво ОМВ - 22 и нещо му е литъра. Момчето, което го сменя провери в някаква програма и като чукна моделът на колата ми излезе нещо и тоя ми вика имам го еди колко си ще ти струва. Обра ме, платих 55лв. за 2л. и смяна, а накрая проблем. Сега скоростите влизат по - трудно. Или тоя хич не разбира и ми е сложил някакво неподходящо масло или и аз незнам. Надявам се да ми помогнете. Някак си се чуства как мазно влизат, но само 4та и 5та са добре, другите особено като свалям надолу 3-та и 2-ра влизат със сила. Все едно някъде закача лоста на 2-3 места и тогава си влиза на мястото..абе незнам как да го обясня и аз. Съединителя ми е почти за смяна, но със старото масло не правеше така. Та така...ако някой нещо е разбрал ще се радвам да ми помогне с мнение...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трудно влизат скоростите след смяна на маслото в ск. кутия
Collapse
X
-
Re: Трудно влизат скоростите след смяна на маслото в ск. кут
nickname написа:Здравейте всички, вчера след като си смених маслото в двигателя, смених и това в скоростната кутия с някакво ОМВ - 22 и нещо му е литъра. Момчето, което го сменя провери в някаква програма и като чукна моделът на колата ми излезе нещо и тоя ми вика имам го еди колко си ще ти струва. Обра ме, платих 55лв. за 2л. и смяна, а накрая проблем. Сега скоростите влизат по - трудно. Или тоя хич не разбира и ми е сложил някакво неподходящо масло или и аз незнам. Надявам се да ми помогнете. Някак си се чуства как мазно влизат, но само 4та и 5та са добре, другите особено като свалям надолу 3-та и 2-ра влизат със сила. Все едно някъде закача лоста на 2-3 места и тогава си влиза на мястото..абе незнам как да го обясня и аз. Съединителя ми е почти за смяна, но със старото масло не правеше така. Та така...ако някой нещо е разбрал ще се радвам да ми помогне с мнение...Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
nickname написа:gl - 4 ...Добре ли е?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Не искам да те засегна, но и ти допускаш грешка, която много колеги правят. Не се доверявайте на тези сервизчета. Вече пред свършен факт какво може да се направи - губиш си парите а колата не е добре. Просто преди всяка стъпка е добре да се направи малко проучване, пък ако няма време за това по-добре не пипай. Времето което сега отделяш за проблема можеше да е отделено за това и да не си назад с парите. Пак казвам, не искам да обидя никого, просто приятелски съвет.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Първо да уточня: НЕ съм специалист по колите.Не ми се вярва трудното влизане на скоростите да е причинено от маслото, което си сменил.Това което си сложил отговаря на изискванията на Фиат (за Брава/Браво -- 75W90 Semi-synthetic).Ако не вярваш, приготви си малко над 40 лв и си сложи TUTELA ZC 75 SYNTH -- 2 литра по 18 лв + 5 лв за смяна и ще видиш, че нищо няма да се промени.
Коментар
-
Не искам да те засегна, но и ти допускаш грешка, която много колеги правят. Не се доверявайте на тези сервизчета. Вече пред свършен факт какво може да се направи - губиш си парите а колата не е добре. Просто преди всяка стъпка е добре да се направи малко проучване, пък ако няма време за това по-добре не пипай. Времето което сега отделяш за проблема можеше да е отделено за това и да не си назад с парите. Пак казвам, не искам да обидя никого, просто приятелски съвет.Кокега на топло как включват скоростите /в смисъл като покараш/ .от 1-вия пост разбрахме че и съединителя не ти е усвет да ли не е на границата ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар