Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странно вие на бавна скорост...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

spark написа:
    По принцип при скоростните кутии първи си заминават лагерите на 5-та скорост.. много странно на 1-ва и 2-ра да тръгнат току така. Скоро сменях лагерите на диференциала и при мен виенето се чуваше само на включена скорост. Изключа ли от скорост или натисна съединиделя виенето спираше.
    Все още не мога да установя дали виенето е само при включена предавка или изключена.
    Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

На мен ми вие на 3-та скорост само и се увеличава шума със увеличаване на скоростта. Това от какво е? Скоростна кутия нещо ли?
      Fiat Bravo - 1.8GT /115hp 1997г.
      Audi A4 - 1.9TDi /110hp 1998г.
      Mazda 121 - 1.3GLX / 75hp 1994г.

Коментар

По темата

Значи виенето, което се чува ясно в купето от задната част на колата, няма нищо общо със съединителя или скоростите. Оказа се, че започне ли да вие, щом натисна леко педала на спирачката, виенето изчезва. При задните спирачни дискови апарати налягането е по-слабо отколкото на предните и дори при лек натиск на педала на спирачката, виенето изчезва, и след отпускането на педала пак започва. Единствено се запази това, че след 50 км/ч няма никакво виене. Възможно ли е да вие е от допира на накладките в дисковете или вие от хидравличната помпа, която упражнява налягане и върху спирачните автомати?
        Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

ако е от допира на накладките в дисковете не е ли по вероятно да скърца?
          Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
          части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
          части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
          тел. 0883437022

Коментар

Rezko написа:
            ако е от допира на накладките в дисковете не е ли по вероятно да скърца?
            И най-странното е, че се чува доста ясно вътре в купето. Предните накладки понякога свирят, но се чува като външен шум, а тук се чува някак си отзад под задните седалки и към багажника. И щом натисна леко педала на спирачката спира. А го свързвам с накладките и дисковете, защото когато спусна колата назад по някакъв наклон и натисна спирачка също понякога вие по същия начин докато съм натиснал педала.В този случай вие когато натсикам педала, а в другия вие когато се движа с бавна скорост и докато не натисна педала. Странно...Накладките са на има няма 20000км, а задните дискове са поизносени...Някакви предположения?
            Fiat Marea 2.4 TD

Коментар

Working...
            X