жена ми го смъкнала цялото и сега няма вдигане. вкарах колата в гаража да отлежава там докато ми дойде идея как да се оправи. някой да помогне? от 1-2 месеца е така но като го натисна малко надолу и после се вдигаше а сега като е смъкнато до долу... не ще мамка му
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
немога да си вдигна шофьорското стъкло
Collapse
X
-
Според мен ще трябва да разглобиш кората на вратата и просто да наместиш стъклото на мястото си.Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
-
feelsomething
колега внимавай ...дясното стъкло така ми заяде аз го напънах за да го вдигна и то просто се разпадна върху мен -> счупи се демек струваше 50 кинта за стъкло(турско при това) и нерви .при мен проблема беше че водача на стъклото по незнайни причини се счупил а оттам се счупи и стъклото / водача е от пластмаса поне на пунтото и е левче /
Коментар
-
Най-вероятно стъклото ти е заяло във водачите или механизма е пълен с боклуци.Понеже управляващия блок реагира на повишаване на тока за да спре стъклото,той изключва постоянно,ако стъклото е блокирало по някаква причина.Ако,при натискане на бутона чуваш шум/двг.работи а стъклото не мърда/работата е ясна-зъбното колело е изронено-нов механизъм.Ако не-сваляне на механизма ,почистване с бензин,нова грес в механизма,преглеждане на водачите за износване и стъклото тръгва леко и безшумно.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Най-вероятно стъклото ти е заяло във водачите или механизма е пълен с боклуци.Понеже управляващия блок реагира на повишаване на тока за да спре стъклото,той изключва постоянно,ако стъклото е блокирало по някаква причина.Ако,при натискане на бутона чуваш шум/двг.работи а стъклото не мърда/работата е ясна-зъбното колело е изронено-нов механизъм.Ако не-сваляне на механизма ,почистване с бензин,нова грес в механизма,преглеждане на водачите за износване и стъклото тръгва леко и безшумно.УспехCarozzeria Touring, Milano
Fiat 124 Touring - моята следваща кола
Коментар
-
Ами може да ти блокира моторчето на прозореца,може да имаш крив или счупен водач (има един на стъклото който се движи в рамката на вратата и един под кората на вратата (поне на Типо е така)) и оттам да заклинва стъклото.Това с изтряскването ще е до време и гледай да не си счупиш стъклото защото видя какви цифри гонят.Опитай да смжеш целия механизъм,да погледнеш да не закача някъде (понякога закача в лостчетата за заключване и отключване на вратата).Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
-
zfa159 написа:Ами може да ти блокира моторчето на прозореца,може да имаш крив или счупен водач (има един на стъклото който се движи в рамката на вратата и един под кората на вратата (поне на Типо е така)) и оттам да заклинва стъклото.Това с изтряскването ще е до време и гледай да не си счупиш стъклото защото видя какви цифри гонят.Опитай да смжеш целия механизъм,да погледнеш да не закача някъде (понякога закача в лостчетата за заключване и отключване на вратата).Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
Явно проблемът е често срещан при Бравите. При мен стъклото при жега блокира, после леко го натискам надолу и пак тръгва. Като се свали докрай следва махане на кората и т.н. Проблемът възникна миналото лято и след това изчезна. сега обаче пак почна да блокира особено като колата стои на слънце. Не мога да си обесня дали има някаква зависимост, но като че ли проблемът не е в моторчето.
Коментар
-
Ами какво да ти кажа - цялата система на прозореца е от пластмаса (и водачите и даже закрепването му към жилото на моторчето) и като я напече жегата загива.Най-вероятно се късае за водача в самата рамка на вратата (в задния край - откъм дръжката т.е.) има един водач дето може да ги прави тези номерца.Иначе моторчето трудно ще се прецака от жегата спор няма.Нещо има с пластмасите.При Типо поне може да се регулира с единия от водачите колко да е стегнат прозореца и ако Браво/Брава имат такова нещо може да е твърде стегнат и като о напече слънцето да блокира във водачите ама трябва да попиташ някой колега с таква кола да ти каже.Аз се изчерпвам дотук.Успех!Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар