Тази сутрин на път към работа нещо стана с пунтото, чу се гърмеж (с газова съм, но не знам дали се получи от нея) и изведнъж колата загуби мощност. Сега и на газ и на бензин като работи на място се тресе цялата, а в движение като подавам газ няма почти никаква мощност (все едно работи на 3 цилиндъра - същото е и на газ и на бензин), трудно вдига 30км/ч. и лампата на инжекциона свети постоянно...Не знам как ще я прибера довечера. Някакви идеи какво може да се е счупило? (въздушният филтър и кутията са здрави...) И дали мога да я карам така, за да я прибера, да не взема да счупя още нещо ....Благодаря предварително за всички отговори!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нещо изгърмя, светна лампата на инжекциона....Помощ!
Collapse
X
-
кола
отвори капака на двигатела и провери дали не е кутията на филтъра да е счупена-сцепена и филтъра дали е здрав . имаш ли едмулатор да сондата и дюзите провери как са и другото е кабелите към свещите да правят проблем тогава гърми също и когата свършва гаста -понякога а щом прави проблем и на бензин може и едната бобина да се е повредила
Коментар
-
Lane Staley написа:Oгледай изпускателните колектори и виж дали там няма поражение. Може да е проблем с ламбда сондата.Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
-
Колега имах преди време същият проблем с ПЕЖО 405,проблема се оказа в клапата която регулира въздуха.Намира се (при Пежото)между въздушният филтър и двигателя.Та тази клапа се беше строшила, колата палеше когато си поиска.След като я смених се оправи но след извесно време започна да заяжда(клапата).Автомобила нямаше тяга,абсолютно същите симптоми като при теб.Сигурно си чувал как на повечето таксиджии им "гърмят" колите(поне при по-старите такива)Това се дължи на евтини газови уредби които не са за инжекцион.П.П Моята кола беше пълна инжекия с такава газова уредба,тогава качествена уредба струваше много скъпо.А и аз така я купих,сега си карам на бензинец просто при моите километри докато избия газовата по-скоро ще сменя колата.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
кола
ами незнам в кой селвис си ходил и какво са гледали ама нещо май нищо неса гледали и ли проверили на е дно Пунто има 2-3 работи по вежни докарай е на 5 те кьошета да е проверим няма де кой знае каво ще сдравним с моето ако нещо е толкова неоткриваемо а на газ ли гръмна или на бензин щото ако е на бензин не е на добре а колектори и друго едвали да се е повредило колектрите са отпред при двигатела срешу перкат имаш ли кихалка за газовата ако няма е хубаво да се сложи -слагасе на пласмасовата кутията за филтъра
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:а на газ ли гръмна или на бензин щото ако е на бензин не е на добре а колектори и друго едвали да се е повредило колектрите са отпред при двигатела срешу перкат имаш ли кихалка за газовата ако няма е хубаво да се сложи -слагасе на пласмасовата кутията за филтъраPunto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар