Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Степени на чистачките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Степени на чистачките

Колеги понеже мойта Брава е модификация SX и не знам дали на другите по-оборудвани италиански автомобили имат тази екстра и за това се допитвам до вас!Понеже един приятел има Hyundai Coupe с като пусне чистачките да се пускат през интервал, на лостчето има едно като врътка дето може да си настрой чистачките през колко време да минават през стъклото.Например на най-бавната степен минават чистачките през 15сек.Също така като врътне още един път се пускат през 12сек. и т.н.Така е направено например като вали слаб дъжд и да не се чуди човек на тип "интервал" ли да остави чистачките или постоянно да чистят!Има ли ги на нашите коли тази екстра или не?Дано да сте ме разбрали какво исках да обясня, че и на мен ми е трудно да се разбера като чета какво съм писал :D .

Ex: Fiat Brava 1.4 12V 80 к.с. 1997г.

Re: Степени на чистачките

stormi написа:
    Колеги понеже мойта Брава е модификация SX и не знам дали на другите по-оборудвани италиански автомобили имат тази екстра и за това се допитвам до вас!Понеже един приятел има Hyundai Coupe с като пусне чистачките да се пускат през интервал, на лостчето има едно като врътка дето може да си настрой чистачките през колко време да минават през стъклото.Например на най-бавната степен минават чистачките през 15сек.Също така като врътне още един път се пускат през 12сек. и т.н.Така е направено например като вали слаб дъжд и да не се чуди човек на тип "интервал" ли да остави чистачките или постоянно да чистят!Има ли ги на нашите коли тази екстра или не?Дано да сте ме разбрали какво исках да обясня, че и на мен ми е трудно да се разбера като чета какво съм писал :D .
    Не.
    Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Стандартно на Браво/Брава няма, може да стане с комплект лостчета от Мареа комби. Друг е въпроса дали буксите и кабелите са 1:1 и няма ли да се наложи преправяне на схемата.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Моята марея си го има
        Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
        Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
        FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
        Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

Моя параход също го има. Много удобна работа е!
          Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
          Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

При също го няма, даже когато включвам пръскалките чистачките не работят, което много ме дразни.
            Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

maskarata написа:
              При също го няма, даже когато включвам пръскалките чистачките не работят, което много ме дразни.
              Пълно безумие при брава.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Само с лостчето няма да стане, трябва си и реле време. Едно време на москвича бащата беше направил една схема и с един потенциометър на таблото се регулираше интервала :D В момента се продават всякакви програмируеми реле време и човек ако има желание може да си го направи.

Коментар

Е от къде мога да намеря такова реле и друго нещо преправя ли се?Дайте малко повечко инфо как стават нещата Иначе ето на колегата Gan4eff Мареата има такава врътка, но сподели, че не му работи!Не се вижда много хубаво на снимката, но все пак някой имат на представа за какво говоря.Аз като видях точно тази снимка и ми дойде идеята да питам Вас дали имате тази екстра.
                  Прикачени файлове

Коментар

За пръскалките е измислено. За да не ти дере чистачката стъклото е редно първо да се поопръска хубаво. Затова и пръскането няма връзка с пускането на чистачките.При Tipo има връзка, пръскаш ли, и чистачките правят един или няколко хода, забравих колко.Ама ако ти е свършила водата или пък нямаш възвратно клапанче да държи водата горе ... следва дране на стъклото от ситните частици прах.На Tipo-то имаше и регулиране на времето. В три степени.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                      За пръскалките е измислено. За да не ти дере чистачката стъклото е редно първо да се поопръска хубаво. Затова и пръскането няма връзка с пускането на чистачките.При Tipo има връзка, пръскаш ли, и чистачките правят един или няколко хода, забравих колко.Ама ако ти е свършила водата или пък нямаш възвратно клапанче да държи водата горе ... следва дране на стъклото от ситните частици прах.На Tipo-то имаше и регулиране на времето. В три степени.
                      Да измислено е - на моята марея като пръскам, чистачките сами тръгват с малко закъснение от около секунда - две, така че не се дере.... та измислно е, правилно!Аз имам степени на лоста и ги намирам за адски удобни, почти не пускам на безинтервална скорост.

Коментар

Airfan написа:
                        Аз имам степени на лоста и ги намирам за адски удобни, почти не пускам на безинтервална скорост.
                        Колега знам, че е удобно и за това искам и аз да си направя Бравата така, но като гледам май никой не знае какво ще трябва да се преправя и как да стане точно.

Коментар

stormi написа:
                          Airfan написа:
                          Аз имам степени на лоста и ги намирам за адски удобни, почти не пускам на безинтервална скорост.
                          Колега знам, че е удобно и за това искам и аз да си направя Бравата така, но като гледам май никой не знае какво ще трябва да се преправя и как да стане точно.
                          Имаше някъде темичка по въпроса и за жалост не се сещам нито раздела, нито заглавието на темата, но трябва да поровиш по-внимателно и сигурно ще излезе.

Коментар

Malone написа:
                            Airfan написа:
                            Да измислено е - на моята марея като пръскам, чистачките сами тръгват с малко закъснение от около секунда - две, така че не се дере.... та измислно е, правилно!
                            Ти прочете ли какво написах?Обмисли варианта за свършила вода или повреден клапан и заместен с кръстачка за аквариум [течността се качва по късно от реакцията на чистачките]. Тези моменти имах предвид, като написах, че според мен е по добре така, с едно движение повече, първо водата и после аз си пускам чистачките.Но ... всеки си знае себе си, на кой както му е удобно.
                            Вкарваш много субективни фактори - ако се повреди клапана, ако няма течност - това си е част от задълженията на шофьора - да си ги следи. Лично за мен беше голямо учудването да видя, че има модели на Фиат от тези години, които нямат автоматично тръгване на чистачките след пръскане. На старото ми рено от 1984 го има. Нуждата от второ движение може да доведе до неприятни ситуации понякога, но това е лично мнение, разбира се.

Коментар

Malone написа:
                              Airfan написа:
                              Да измислено е - на моята марея като пръскам, чистачките сами тръгват с малко закъснение от около секунда - две, така че не се дере.... та измислно е, правилно!
                              Ти прочете ли какво написах?Обмисли варианта за свършила вода или повреден клапан и заместен с кръстачка за аквариум [течността се качва по късно от реакцията на чистачките]. Тези моменти имах предвид, като написах, че според мен е по добре така, с едно движение повече, първо водата и после аз си пускам чистачките.Но ... всеки си знае себе си, на кой както му е удобно.
                              Колега малко в страни от темата, но я ми кажи като пред теб има ГОЛЯММММ камион и хвърля всичката кал,пясък............. на предното стъкло какво правиш На запад хората си сменят предните стъкла на два сезона, все пак тази кола няма да е вечна. Това, че на някой не му харесва как работят чистачките не е проблем на останалите и не е нужно да си налагаш твоето мнение как трябва да работят. Всеки сам мисля, че може да си прецени кое е вредно и кое не за предното му стъкло. Така както според мен е вредно да ползвам чистачки от 7лв но не занимавам никой с това и не казвам, че трябва да се купуват от 80лв.

Коментар

Working...
                              X