Имам Марийка Weekend. Купето и окачването са топ. Единствено в задната част на колата се чува някакво неприятно тракане. Можеби около задната врата. Къде ли не бръкнах. Свалих всички кори отзад и разгледах всичко. Стегнах всичко, което може да е причината (според мен). Е трака и трака . Някой има ли идея какво може да е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Marea Weekend неприятно тракане
Collapse
X
-
При Мареа Уикенд е лесно избираш си участък от път по който трака доста. Намираш шофьор който да те вози и се качваш отзад в "товарното отделение" Веднага ще ти стане ясно от каде идва мистериозния шум.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
dobrujanetza написа:biker_81 написа:Според мене е някъде от механизма за затваряне на багажника.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Шумове (дрънчене) се чуват от 5-та врата (багажника), както и от сгъваемия елемент над бронята.Оградените елементи на фиксатора на 5-та врата подлежат на центровка 2-3 мм. По този начин 5-та врата може да се прибере по-плътно към купето и шумовете ще изчезнат, но може би на цената на по-трудно (по-силово) затваряне на багажника. Фиксатори, които подлежат на центровка, има и от страната на купето.По подобен начин може да се регулира и сгъваемия елемент над бронята.Поиграй си, не е сложно. Успех !Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
по нашите пътища е така едно оправиш - друго се разтрака. При мен периодично се откача и трака пласмасовия пръстен на кабелите които влизат отгоре на вратата. Вижда се на снимката която е сложил колегата. Иначе периодично си нагласям и смазвам със силиконов спреи и тампоните на вратата, но там като се разиграе се чува специфично скърцане на гума. Проблеми се появяват и със закопчалките на задните седалки. Фабрично е имало пластмасова втулка, но с времето се е износила. Собственика преди мен е решил проблема, като навива изолирбанд на оста на закопчалката. И аз така я карам, но след няколко сгъвания и разгъвания изолирбанда се къса и седалката пак започва да трака.
Коментар
-
Намерил съм начин но незнам как да ти го обясна.Слагам ластик на двете ключалки на задната врата но трябва да ти го снимам и ще ти се изясни.Ще пусна снимки тея дни само малко търпение.Не е супер естетично но за сметка на това е ефективно.Никакъв шум не се чува вече от тая досадна врата.Проблема,е че във времето самите езичета на механизма се разтропват те нали са занитени и полека лека започват да се местят и колкото и да настройваш и да затягаш самите те си тракат там където са занитени.Като пусна снимките ще разбереш дано да има ефект и при теб.Единствено от време на време се налага подмяна на ластика но това са бели кахъри.Провери и задните седалки колегата по горе е прав от там също има шумове.Marea Wekeend 1999 1.6 16V
Коментар
-
Аууу, колеги. Много ви благодаря на всички В един момент си мислих , че никой няма да ми отговори. И не бях проверявал темата няколко дни. А то гледай к’во става. Общо взето и аз се бях насочил към петата врата. Стягах тампони, регулирах ключалките. Все тая. Трака и трака. А че е от вратата съм сигурен. Отварях кората, която покрива механизмите за заключването на вратата. Каквото ми дойде на ум опитах и там. Без резултат. Почти съм сигурен, че е от тези механизми . Но може би моите решения по въпроса не са били ефективни.Lancia Dedra 1.6 ie
FIAT Marea 2.0 20V
Коментар
-
gagamoto написа:Аууу, колеги. Много ви благодаря на всички В един момент си мислих , че никой няма да ми отговори. И не бях проверявал темата няколко дни. А то гледай к’во става. Общо взето и аз се бях насочил към петата врата. Стягах тампони, регулирах ключалките. Все тая. Трака и трака. А че е от вратата съм сигурен. Отварях кората, която покрива механизмите за заключването на вратата. Каквото ми дойде на ум опитах и там. Без резултат. Почти съм сигурен, че е от тези механизми . Но може би моите решения по въпроса не са били ефективни.
Коментар
-
Airfan написа:gagamoto написа:Аууу, колеги. Много ви благодаря на всички В един момент си мислих , че никой няма да ми отговори. И не бях проверявал темата няколко дни. А то гледай к’во става. Общо взето и аз се бях насочил към петата врата. Стягах тампони, регулирах ключалките. Все тая. Трака и трака. А че е от вратата съм сигурен. Отварях кората, която покрива механизмите за заключването на вратата. Каквото ми дойде на ум опитах и там. Без резултат. Почти съм сигурен, че е от тези механизми . Но може би моите решения по въпроса не са били ефективни.Lancia Dedra 1.6 ie
FIAT Marea 2.0 20V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар