Преди една година смених амортесьори предни и задни, няколко дни след това при навит волан крайно дясно потеглих на неравен път и се чу леко простъргване.... Една година по късно при крайно ляво или дясно при потегляне дори и по неравности стърже из под дясната гума яко и не мога да разбера от какво, не ми се вярва от каре то пука, накладки съм сменил и пак а не виждам нищо нередно и с времето ми се появи пукане пак по неравности на задните амортесьори. Много притеснителни за мен неща и ако има някой опит нека сподели...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странно стържене при навит волан Fiat Bravo 1.6
Collapse
X
-
Пич затова ти казвам да свалиш джантата отвътре я огледай,или вдигни колата на крик,подемник или канал и мери от централно положение колко оборота има в едната посока,и колко в другата. Аз също бях убеден че е каре, докато не погледнах случайно гумата свалена, тежестта за баланс беше размазана от триещия болт.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
стърженето
Пич навй волана до крайно положение изключи от скорост осгури колата като подпреш колелата и дръпниръчната.След което вдигни предното колело на крик и запчни да въртиш колелото на ръка ,след което можеш да завъртиш колелото до другото крайно положение и чуй дали го има това стържене или пукане.Ако нищо не се чува свали колелото и пробвай съвета на колегата pi4_s_bravo. Успех.Fiat BRAVO 18 16V 1995
Коментар
-
Мерси пичове ще ги пробвам и двата варианта но все пак си мисля че не е от триене в джантата защото онзи ден свалях и 4-те заради спирачки и си открих само балон на едната гума от вътрешната странаАЗ СИ КУПИХ КОЛА ЗА КАРАНЕ А НЕ ЗА БЛЪСКАНЕ!!!!
Fiat Bravo 1.6 16v 103hp 98г.
Fiat 1100L 42г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар