Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ами спада маслото :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ами спада маслото :)

Здравейте колеги ,за съжаление при мен маслото спада (гори го) а не се покачва както при някой от васскоро взех колата (Пунто 1.1 95’) и на 4000 км от около 3/4 от скалата маслото спадна почти до мин................за нормално ми е ясно че не е ............, но ми е интересно колко харчат вашите.........макар според мен лично читавият мотор да не трябва да пипа маслото П.С 1 маслото е селения голд от уж читаво място, но в днешно време няма нищо на 100%П.С.2 мисля да сложа модификатора (руското "чудо") на следваща смяна, дали някой от вас го е ползвал?
    Пунто '95 1.1

незнам точно колко грама е разликата мин.-мах. но на моито пунто за 11000 общо съм му долял около 1.5 литра и затова 3/4 от скалата не ми се вижда прекалено много. Незнам колко точно му е нормалният разход все пак но....
    PUNTO 1.1 94г.

Коментар

забравих да кажя, че имам лек теч от уплатнението на картера но е много слаб и ми се въжда голяма кушия да сменям уплътнението
      PUNTO 1.1 94г.

Коментар

пич като пиша че го няма имам предвид че го гори щото съм погледнал вече другите работи.........та гори го П.С. не броя овлажняването при гарнитурката на клапаните щото не е от него колата съм я огледал щателно
        Пунто '95 1.1

Коментар

да поне 50% със сигурност е от теча
          PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Re: ами спада маслото

bopkata написа:
            мисля да сложа модификатора (руското "чудо") на следваща смяна, дали някой от вас го е ползвал?
            пуши ли ти колатапреди да слагаш каквито и да било добавки пробвай да смениш гумички на клапаните
            PUNTO 1.1 94г.

Коментар

ами то това добре но пуши бяло като на конденз (не е гарнитура) а не като на масло - синьо.......а за гумичките знам но не съм наясно дали е необходимо на фиатчето да се свалч главата.............и всъщност поме притеснява от къде се намират читави щото с тия части е мамма мия.........
              Пунто '95 1.1

Коментар

като я взех мислех да ги сменя гумичките питах в един сервиз и ми казаха че може да се сменят без да се сваля главата но ми казаха, че няма нужда за момента да ги сменям
                PUNTO 1.1 94г.

Коментар

това с главата си е важно че не се сваля ами де да знам май засега е отворена темата ще я наблюдавам колата!
                  Пунто '95 1.1

Коментар

ами да наблюдавай я иначе за гумички може да попиташ hit_co пиши му л.с.
                    PUNTO 1.1 94г.

Коментар

добре де колеги а възможно ли е да съм уцелил калпава селения?
                      Пунто '95 1.1

Коментар

Човече калпава Селения едва ли си уцелил - просто никой не си прави труда да я ментосва.Аз на моето пунто също доливах около 1.5-2 литра за един цикъм на смяна (15000 км) преди да сменя въпросните гумички, а и по едно време имах дупка на картера от където също течеше, както и течеше от гарнитурата на капака...Едно по едно оправих тия работи и харча падна на 0.5 литра за една смяна което аз го броя за нормално.
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

ок ама сложна ли е според вас тая процедура със гумичките щото не ми се е налагало досега......пък и цената ме вълнува.....горе долу
                          Пунто '95 1.1

Коментар

Working...
                          X