Колеги на фиата ми има един тампон-успокоител на двигатела, който се е разкъсал тотално. Намира се в горният ляв ъгъл, до тампона на амортисьота(като си срещу двигатела; на снимката). В У-образната част седи друг по-голям тампон, който се слага на едно "рамо" към двигатела. Проблема е там, че гумената част е заминала, а металната ос е останала на рамото. Дайте идеи с какво да го махна и да набия новият тампон. По принцип е малко тегава работата заради теснотията, та да питам дали може да се свали без да се сваля двигатела? Ако някой го е правил в сервиз, колко пара са му взели? Сега съм без щангата с тампоните и вибрациите в купето са усезаеми, и ако не го сменя, би ли имало лоши последствия от някаква друга амортизация?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за тампон двигател на Coupe
Collapse
X
-
Аз съм го сменял този тампон на място, но са необходими точни дорници. Ако заблъскаш с чука - има голяма вероятност да счупиш алуминиевото ухо и тогава ставаааа... Принципно смяната е лесна със специализираните инструменти и в сервиз е към 20 лева. Въпроса е да ги имат.Ако ти се занимава сам - стругар едва ли ще ти вземе повече от тази сума за изработване на инструмента.Иначе смяната е за 10 минути.
-
///// написа:Joro написа:Става и с худравличен крик в рамката на някой прозорец на мазе, стига да е бетон или нещо по здраво. Аз съм набивал така тампоните на носачите.
Коментар
-
Без малко и аз щях да питам как така не излиза тая щанга,ма накрая обърнах внимание че става въпрос за 2.0 20.На 2.0 16 излиза без проблем.На един приятел и неговия тампон се беше разпаднал,та голям зор видя докато го смени.Май нещо тез 5-ци много събарят тез тампониPeugeot Partner 1.6 HDI - служебно
Коментар
-
ivanko_rs написа:........Май нещо тез 5-ци много събарят тез тампониLancia Kappa 2.0 20V TURBO
Коментар
-
То тази щанга съм я свалил, проблема е че на голямият тампон в рамото е останал металният пръстен от тампона. Ако се опитам да го прережа с ножовка ще стане ли? За какви "дорници" говиш колега "/////"? А какво ще стане ако го оте*а? Колега "sacrum" за каква скоба говориш и за какво ще ми потрябва? Новият тампон неможе ли да му го на*бем с чука? От днеска съм безработен, така че от утре ще му отделя нужното внимание на тампона Yellow_Flash_Colorz_PDT_17Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina
Къде отиваш ти, може би?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар