Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за оборотите(Браво 1.6 16V)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново за оборотите(Браво 1.6 16V)

Виждам, че сте писали скоро за тях, но при мен е друго.От близо месец забелязах странни колебания в оборотите, които преди ги нямаше. Появи се преди около 3 седмици.Получават се през ден, но почна да зачестява. Като запаля оборотите отиват на 1500-1800, един път до 2000. Като загрее се оправя(след около 5-6минути). Проблемът е, че в този период стрелката играе в диапазона 1200-1700 и е много дразнещо, а преди не го правеше. Случва ми се при загрял двигател, когато спра пак да вдига до 1300-1400. В най-големите студове го нямах тоя проблем. Не е нещо сериозно, защото при загрял двигател ми се е случвало 1-2 пъти.Сложил съм нови свещи филтри, масло, ремъци, ролки преди 6 месеца. Гледахме свещите няма луфт и изглеждат добре.Някъкви идеи

Може да е моторчето за празния ход...Имаш ли газова?
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

И аз имам подобен проблем.При мен като я запаля и оборотите застават около 1200-1400 което е много-и много барзо ми загрява но не ми играят. Колко трябва да са оборотите на празен ход?
      Brava 1.6/16

Коментар

pan999 написа:
        И аз имам подобен проблем.При мен като я запаля и оборотите застават около 1200-1400 което е много-и много барзо ми загрява но не ми играят. Колко трябва да са оборотите на празен ход?
        това твойто не е никакъв проблем! колкото по-бързо загрява (и стига да си държи температурата на 90 градуса после) толкова по-добре!иначе оборотите на празен ход при загрял автомобил трябва да са 800-900 об/мин. а при незагряла могат да стигнат и до 2000 в началото...
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Нямам газова, а оборотите ми като загрее ги заковава на 1.5 деления под 1000. Доколкото знам това е нормалното.

Коментар

Re: Отново за оборотите(Браво 1.6 16V)

точно същия проблем го имаше и при мен. ново стъпково моторче слагаш и забравяш
            Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
            Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

какво е това стъпково моторче?къде може да се намери и лесно ли се сменя?

Коментар

Колко трябва да са оборотите на празен ход

pan999 написа:
                Moita Brava 1,6i 16V e nov vnos - i oshte dokato bqh v germania kato q vzemah q zanesoh na pregled i zamervane (i mi kazaha, 4e s katalizatora vliza v Gas-Normata Euro 2... i sega 6te ti prepisha kakvo pishe za oborotite v sertifikata.Motor-Temparatur[`C]:80-130: моита е била на 88 градуса. Свободен ход /700-900/ мойта е поддържала: 864 оборота. На първа скорост /предавка/ на валовете: 853 оборота, Вдигнати обороти си го превеждам /Еrhоhtе/ - /2500-2800/ - тя е била на 2648, ама на практика не знам как са го изкарали това, защото деиствително стрелката на оборотомера е под 1000 като загрее, ама докато е леко студена електронния смукач ми я поддържа малко преди 1500 /можеби на 1380 оборота/ а не толкова на високо колкото пише.Гори ми 9.5 на сто градско, а по упътване е 10.5 разхода. Ама тове е щото аз карам с 50 км/ч на 4та.Ако ви интересува емисиите СО са били 0.13% и 0.18% съответно в единия и другия режим на замерване.
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

при мен както бях писал също имаше проблем с оборотите.махнах +клемата на акумулатора за 30 мин и ако има някакви грешки в компютара се изчистват.и сега определено се държат много по-стабилно.като че ли и вибрациите намаляха.

Коментар

valataat написа:
                    кажи повече за моторчето - лесно ли се слага и ако имаш спомен за колко го взе. Мерси

Коментар

Mitko написа:
                      Проблема е в ступковия двигател за празния ход. Оправя се с почистване на моторчето ако може. Ако не може се подменя двигателчето.
                      оказа се че и при мен проблемът е от това моторче, другият проблем е че струва в магазина с 10 дни доставка 421 лв , ако може някои да каже как да процедирам иначе днес я закачих на един комп, в сервиза на дунев, и висях на главата на човека които я гледаше, та всичко обясни подробно, даже я тествахме по всякакъв начин, проблема с оборотите изчезва след нежна интервенция с чук, по машинката за празен ход, проблемът е че всеки път трябва да я фраскам за да свали оборотите до нормалните 700-900, иначе някои път ги държи на 1500 че и нагоре че даже и играят нагоре на долу от време на време , иначе сигнал до моторчето идва мерихме го, но самото моторче нещо не деиства, пускаме му тест през компа и не деиства ...та ако може някои да помогне моля, иначе 421 лв, няма да дам за една пружина и едно двигателче, по добре да я правя на челен удар и тотална щета от каското

Коментар

Georgi написа:
                        valataat написа:
                        кажи повече за моторчето - лесно ли се слага и ако имаш спомен за колко го взе. Мерси
                        аз направих далавера с един приятел от автосалон и ги сменихме с една друга мареа т.е. излезна ми без пари, а монтажа ми го направиха в сервиза, така че повече потробности за това моторче не мога да ти кажа.
                        Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
                        Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Някой може ли да даде снимка какво представлява това стъпково моторче. Има ли го в 1.4 двигател на Брава?

Коментар

Milko написа:
                            Mitko написа:
                            Проблема е в ступковия двигател за празния ход. Оправя се с почистване на моторчето ако може. Ако не може се подменя двигателчето.
                            та ако може някои да помогне моля, иначе 421 лв, няма да дам за една пружина и едно двигателче, по добре да я правя на челен удар и тотална щета от каското
                            Е ти си луд. В кой магазин провери. Аз вчера (13.03) звънях в Ауто италия и там верно е 500 лв и е по поръчка, но вчера в:Т&Н кар Адрес: магазини ул. Оборище 95 тел. 02/ 943 48 74 бул. Гоце Делчев бл. 2 тел. 02/ 850 44 05 го имаха налично и струва 149 лева, което пак не е малко според мен. Ако теб те устройва го взимай и забравяй.

Коментар

Mitko написа:
                              Няма как дебитомер да струва 149лв. Ако е само двигателче да.
                              Само двигателчето

Коментар

Working...
                              X