Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

бензин в маслото?ХГТ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    бензин в маслото?ХГТ

    Здравейте, Става въпрос за Фиат Браво ХГТ 96 147к.с. Имам бензин в маслото от къде може да влиза този бензин.Установих това след като помирисах щеката на маслото имаше остър мириз не е лека миризма и маслото беше един пръст над максимума.Не прекасва може би има малък спад в мощтността но не съм сигурен.В момента некарам колата понеже се вижда че маслото е доста разредено.Помагайте да открия проблема?Ще съм благодарен на хората с коректни мнения.
    Bravo HGT 2.0 20V

    #2
    Баф маааму! Лоша работата. Иди при колегата ici до побае малко.

    Коментар


      #3
      При нашата Мареа се получаваше като се караше в студеното време на къси разстояния- кондензира бензин в маслото и то като неможе да вдигне достатъчно температура за повечко време бензина не успява да се изпари. Принципно като се покара извънградско поне 60-70км се изпарява бензина и маслото не мирише.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

      Коментар


        #4
        доста е разредено маслота за да си позволя да карам 100км да се изпари от къде може да влиза дори и на кратки разтояния и в студено време?
        Bravo HGT 2.0 20V

        Коментар


          #5
          vintiliran написа:
          доста е разредено маслота за да си позволя да карам 100км да се изпари от къде може да влиза дори и на кратки разтояния и в студено време?
          http://store2.data.bg/trace/AutoBild/2002%20br.3%20August/Benzin%20v%20masloto.JPGп.с.Когато моето масло смърдеше на бензин, причината бе в студените стартове.Двигателя не загрява оптимално и от там бензиновите пари се втечняват и .....прочети статиятаСтатията ми я прати колегата trace
          now. BMW E39 523i '98 170hp
          ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
          ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

          Коментар


            #6
            dimmX написа:
            http://store2.data.bg/trace/AutoBild/2002%20br.3%20August/Benzin%20v%20masloto.JPGп.с.Когато моето масло смърдеше на бензин, причината бе в студените стартове.Двигателя не загрява оптимално и от там бензиновите пари се втечняват и .....прочети статиятаСтатията ми я прати колегата trace
            Аз на статия от български журналист и тестове на Shell не бих вярвал (особено на заключението )Според мен много е вероятно да имаш този проблем: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...Направи елементарни проверки на свещи и кабели, ако се наложи отиди и на газ анализатор. За свое успокоение може да си смениш маслото преди да предприемеш каквото и да е пътуване.
            Според мене........ако ти мирише маслото на бензин нямаш хубаво изгаряне на сместа в цилиндрите (това може да се дължи на много причини, най-често запушена дюза/и която "пика" а не разпрашава). При това положение ще трябва да си усетил намаляване на мощноста на колата, като в ниски дори може да прекъсва (повишен разход на гориво). Другия вариант е да са ти отишли сигментите на буталата, в частност може да е само едно, не е задължително да са всички. Ако е това компресията на цилиндрите ще ти е намаляла, ще харчи масло и т.н. Можеш да замериш компресията на цилиндрите (трябва да е еднаква и на четирите). Другото което се сещам е да си провериш запалителните свещи в какво състояние са. Като ги отвиеш и извадиш трябва да са керамични на цвят (идеално изгаряне) ако са замаслени или черни значи не са работили добре. Най-сигурния начин е да си смениш маслото с ново и да си сложиш нов маслен филтър и ако нещата пак се омажат, тогава да се задълбаеш сериозно в ситуацията.
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

            Коментар


              #7
              Малсото съм го сменял преди 500, 600 км така че не мисля да давам още 90лв. и да го разредя с безнин така че това отпада, четох че и ако е влязъл бензин в маслото тои се изпарява при по продалжително каране и загряване на мотора.За сега съм източил масло до определено място и съм отбелязал на щеката до къде понеже беше 1 см над максимума.И сега ще я покарам малко да видя дали ще се качи нивото, ако се качи ще ходя за диагностика и т.н. пак казвам колата не прекъсва логично е проблема да не се отнася към дюзи или сигменти според мен.Имам разни съмнения че от дюзите може да пуска в картера понеже когато е студено никога не пали от първия път, пали на 2, 3 цилиндъра претриса при първото въртене може даже и без да запали чак от 3, 4 път си пали както трябва и мисълта ми е в случаите когато пали на някой цилиндри другите дюзи нали впръскват а бензина да не изгаря и от там да отива в маслото.
              Bravo HGT 2.0 20V

              Коментар


                #8
                Не си прави експерименти, ами свали дюзите и ги занеси на ултразвуково почистване. Там ги тестват и ще ти кажат дали от тях идва проблема. Миналата зима и при мен беше станло така, къде от препикаващи дюзи, къде от неработещ термостат и каране на къси разтояния. След това почти основен ремонт.
                Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

                Коментар


                  #9
                  Аз също съм на същия режим. Пали от раз без да загрява - 2-3 километра. Гася. После студена пак паля и така пак 2-3 км и това градско. Но нямам този проблем. Може би защото сегментите са ми нови.

                  Коментар


                    #10
                    уплашихте месега и аз трябва да проверявам по-често маслотозащото и аз кара на такъв режиммакар досега да не съм забелязал такива проблемино все пак ще следя
                    Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

                    Коментар


                      #11
                      кола масло

                      най лошото е че ако трябва да се оправи колата РЕМОНТ а това с дюзите да се прави диагностика и от там ще се разбере е даване на излишни пари може само да ги почистат но няма си общо с маслото а с вървенето и работата на колата
                      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                      Коментар


                        #12
                        Имах такъв проблем с Уно - то си преди три години. Ходих къде ли не. Добра компресия, коректна дюза и прочие. Проблема ми се появи в края на февруари ( тогава случайно помирисах щеката ). Същата година карах колата предимно в града на кратки разстояния. Докато запаля я гасях ( работата ми е на 4 км. от дома). Други години имах по-далечни пътувания и явно картера се изчистваше. Смених термостата превантивно ( нямах табло за температрния режим на колата) и проблема, като че ли се оправи, но пък и съвпадна със затоплящото се време. През лятото го нямах този проблем. Сега почти не карам Уното и не съм обръщал внимание, но при мен проблема определено беше каране на къси разстояния при вечно студен двигател. Впрочем за каране в такъв температурен режим някъде из Гугала бях прочел ала - бализми за различната плътност на масло и бензин и в кои случаи тези течности си ходят на гости я в картера, я в горивната камера.ПС: Ако имаш проблеми със сегменти би трябвало да ти гори маслото и при всички случаи ще имаш некоректно количество масло в ниската част на щеката. Насочи се към пикаеща/и дюза/и или термостат, кратък режим на каране, некоректна центровка (предварение) и подобни нещица. Желая ти успех.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

                        Коментар


                          #13
                          За това препоръчвам при каране на къси разтояния да изчаквате да исключи авто-смукача, и колата да загрее 5мин. преди потегляне! По принцип 5-ака загрява сравнително бързо (поне при мен, поне до 60-70градуса до 10мин.), така че неизпареният бензин не би трябвало да е проблем!
                          Fiat Coupe 2.0 20V 98g. Pininfarina

                          Къде отиваш ти, може би?

                          Коментар


                            #14
                            [/quote]ПС: Ако имаш проблеми със сегменти би трябвало да ти гори маслото и при всички случаи ще имаш некоректно количество масло в ниската част на щеката. Насочи се към пикаеща/и дюза/и или термостат, кратък режим на каране, некоректна центровка (предварение) и подобни нещица. Желая ти успех.[/quote] Благодаря, термостата ще се сменя само го чакам да пристигне.Колата я карам предимно на кратки разтояния но всяка седмица имам извънградско по 100, 200 км минимум. Според шефа на специализиран сервиз на фиат в Русе има вероятност да е от термостата понеже като работи на постоянно отворен кръг мотора не може да загрее до нормалните 90 градуса а работи на около 40, 50 градуса а ЕКУ в този момент подава повече гориво както при опънат смукач на руските коли и сега съм решил него да сменя.Както мисля и да сложа някакво ефтино масло за 11лв за литър (доста ефтино) и да покарам малко така НО за малсото малко ще си помисля!
                            Bravo HGT 2.0 20V

                            Коментар

                            Working...
                            X