Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За разхода 150к.с.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За разхода 150к.с.

Според вас колко би бил нормалния разход на 2.0 16в мотор 150к.с. монтиран на моята Тема?Интересува ме при нормалнми условия - градксо (нормално каране) и извън градско (нормално - 90-120км/ч).До сега никой не съм срешнал да ми сподели опита си от този двигател, а според сайтове и други подобни източници съм срещал разлика от 5л/100км за градско което се вижда че съвсем не е нормално.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

градско около 8-10л/100км на дълго под 8- до 6 л/100км

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
      градско около 8-10л/100км на дълго под 8- до 6 л/100км
      градското ще е доста повече
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

На един познат му гореше 12 в града

Коментар

Градско 12-13 (София), извън градско 9-10

Alfa 145 QV Turbo
          Fiat Brava JTD '01

Коментар

Re: За разхода 150к.с.

BO написа:
            Според вас колко би бил нормалния разход на 2.0 16в мотор 150к.с. монтиран на моята Тема?Интересува ме при нормалнми условия - градксо (нормално каране) и извън градско (нормално - 90-120км/ч).До сега никой не съм срешнал да ми сподели опита си от този двигател, а според сайтове и други подобни източници съм срещал разлика от 5л/100км за градско което се вижда че съвсем не е нормално.
            нормално според мен е около 11,5 -12л градско и около 7,5-8 извън градско
            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
            UNO 1.0 FIRE

Коментар

в София градското е- зависи !!! според мене под 12,5-13 няма да падаш !!! извънградско от 8л. нагоре !
              фиатче Браво 2.0

Коментар

на бензин 12-13, на газ 13,5-14,5 лятото и малко над 15 зимата според мен. това е за градско. извънградското може и 10 на газ да ти дава, може и 13 зависи как караш
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Re: За разхода 150к.с.

BO написа:
                  За тоя мотор не знам точно, но мога да кажа за Капа с мотор 146 к.с. 2,0 20 клапана 5 цил., теглото на автомобила също е близко, около 1500 кила.На градско (нормално каране) - средно 12-12,5 бензин(газ), а извънградско при скорости до 140-150км/час около 9.При юркане в града и изрязване на всеки светофар до 7000 оборота се качва до 15-16 л, при средна скорост 190 км/час до Пловдив и обратно (на места 230, на места 180, за ~30 мин стигнах) беше изгорила 13,5-14 л./100 (газ/бензин)На газ ми гори точно колкото на бензин и точно толкова върви, като в компа на газовия инжекцион имам сейфната "спъната" настройка за града, гори 10-10,5 газ на градско, ама над 4500 оборота ускорява едвааааам едвам, за придвижване от светофар до светофар стигат и толкова.Ако реша да я юркам превключвам на "вървежната" настройка.
                  Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

tomazo написа:
                    в София градското е- зависи !!! според мене под 12,5-13 няма да падаш !!! извънградско от 8л. нагоре !
                    Ей тук съм абсолютно съгласен. Това е нормалният разход.
                    Bravo 1.6 16v

Коментар

За този мотор незнам, но мога да кажа за моя ако като инфо ще ти е отполза. Аз имам фиат мареа 1.8 115 коня и ми харчи 5-6 извънградско и 7-7,5 градско, но и аз не сам много екстремен шофьор само с 110 средна скорост
                      Fiat Marea 1.8 16 V

Коментар

Брей то това е по добре от дизела Пробвай да напуиш един парцал с бензин и го сложи на сондата дето засмуква от резервоара,сигурен съм че само като го мириши бензина ще мине 100км градско :D

Коментар

rozana написа:
                          За този мотор незнам, но мога да кажа за моя ако като инфо ще ти е отполза. Аз имам фиат мареа 1.8 115 коня и ми харчи 5-6 извънградско и 7-7,5 градско, но и аз не сам много екстремен шофьор само с 110 средна скорост
                          Ти как го засече тоя разход 7-7,5 л.???? Сигурно караш само нощно време без други коли и светофари... И само на 5-та!!!
                          Bravo 1.6 16v

Коментар

rozana написа:
                            тая мареа ако гори толква малко аз съм трамвай
                            Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
                            Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

Разхода в градски условия не е по малък от 10/100 а извън градско при скорост 90 - 120 км/ч разхода е от 7 до 8/100 Поне при мен е такъв разхода със 149к.с.
                              Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                              Porsche 944 S2
                              http://www.valmcrae.snimka.bg/
                              http://vbox7.com/user:val_mcrae
                              http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Working...
                              X