Колеги,днес свалих въпросната тръба по която се налива маслото в картера и ми направи впечатление,че там където влиза в блока е омаслено.ПО самата тръба няма някаква добра гума за оплътнение и се чудя как би било редно да се оплътни,така че да не тече масло?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Уплътняване на тръбата за наливане на масло?
Collapse
X
-
уплътняване на тръба
Всъщност ако се постави нормално и културно тефлоновата лента няма проблеми . Но иначе ако влезе в цедката си е ......м-та и оттам на основен ремонт.А ако духа през отдушкатана картера ме навежда на мисълта за маслени сегменти,но да неправим от мухата слон.Fiat BRAVO 18 16V 1995
Коментар
-
един бърз въпрос:има ли някакъв филтър /или нещо подобо/ на пътя на картерните газове към въздуховода /там където се връщат за изгаряне/.?Може ли да погледнеш преди да си сглобил?Питам защото досега не съм сменял такова нещо а забелязах че ми цапа МПХ и дросела с някаква мазна субстанция и си мисля че би трябвало да има нещо като филтър там.F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
не е филтър, а като телена четка едно- намира се в маркуча закачан на тръбата за наливане на маслото. при мен е все едно е ново, което много ме удиви. не мисля, че се смяна смао теленото, а целия маркуч. предполагам с промивка може да минеш, но основния ти проблем е от картерните газове, а не от това дето ги филтрираLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:не е филтър, а като телена четка едно- намира се в маркуча закачан на тръбата за наливане на маслото. при мен е все едно е ново, което много ме удиви. не мисля, че се смяна смао теленото, а целия маркуч. предполагам с промивка може да минеш, но основния ти проблем е от картерните газове, а не от това дето ги филтрираF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
-
разбирай, че проблема е в износването на двигателя, т.е. количеството картетрни газове е повече от предвиденото и колкото и да чистиш телената история з аотрицателно време пак ще ти зацапва. решението е да откачиш този маркуч и да го изведеш някъде както правеха едно време на жигулите разбира такива сериозни диагнози по форума са много неточни и това е по-скоро предположение. при мен цапаше моторчето за празен ход, но със сухи работи като сажди, след добър реглаж не цапа вече....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:разбирай, че проблема е в износването на двигателя, т.е. количеството картетрни газове е повече от предвиденото и колкото и да чистиш телената история з аотрицателно време пак ще ти зацапва. решението е да откачиш този маркуч и да го изведеш някъде както правеха едно време на жигулите разбира такива сериозни диагнози по форума са много неточни и това е по-скоро предположение. при мен цапаше моторчето за празен ход, но със сухи работи като сажди, след добър реглаж не цапа вече....F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар