Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Уплътняване на тръбата за наливане на масло?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Уплътняване на тръбата за наливане на масло?

Колеги,днес свалих въпросната тръба по която се налива маслото в картера и ми направи впечатление,че там където влиза в блока е омаслено.ПО самата тръба няма някаква добра гума за оплътнение и се чудя как би било редно да се оплътни,така че да не тече масло?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

скоро и аз забелязах това, обаче не помня с кой колега говорих- увери ме, че не може да духа оттам. маслото вероятно се е стекло отгоре като си наливал
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

уплътнението

Пробвай с тефлонова лента.И наистина нетрябва да духа.
      Fiat BRAVO 18 16V 1995

Коментар

Тук не става въпрос за теч,а за омазняване.Все пак има картерни газове.Факт е ,че има леко омасляване.

Коментар

уплътняване на тръба

Съгласен съм ,че има картерни газове но самият картер трябва да има отдушник.
          Fiat BRAVO 18 16V 1995

Коментар

Ами то от тази тръба отиват картерни газове към въздуховода и влизат за изгаряне.

Коментар

според мен ен се занимавай. ако пък го правиш- направи го много добре и сигурно, за да не падне някое парче тефлонова например лента в картера, да залепне на цедката на маслената помпа и стой и гледай
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

уплътняване на тръба

Всъщност ако се постави нормално и културно тефлоновата лента няма проблеми . Но иначе ако влезе в цедката си е ......м-та и оттам на основен ремонт.А ако духа през отдушкатана картера ме навежда на мисълта за маслени сегменти,но да неправим от мухата слон.
                Fiat BRAVO 18 16V 1995

Коментар

Ехееее,то направо от мухата слон стана)Просто ми направи впечатление,че тази тръба не е направена да уплътнява плътно,а в същото време на самата капачка има уплътнение.

Коментар

един бърз въпрос:има ли някакъв филтър /или нещо подобо/ на пътя на картерните газове към въздуховода /там където се връщат за изгаряне/.?Може ли да погледнеш преди да си сглобил?Питам защото досега не съм сменял такова нещо а забелязах че ми цапа МПХ и дросела с някаква мазна субстанция и си мисля че би трябвало да има нещо като филтър там.
                    F/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
                    F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX

Коментар

не е филтър, а като телена четка едно- намира се в маркуча закачан на тръбата за наливане на маслото. при мен е все едно е ново, което много ме удиви. не мисля, че се смяна смао теленото, а целия маркуч. предполагам с промивка може да минеш, но основния ти проблем е от картерните газове, а не от това дето ги филтрира
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        не е филтър, а като телена четка едно- намира се в маркуча закачан на тръбата за наливане на маслото. при мен е все едно е ново, което много ме удиви. не мисля, че се смяна смао теленото, а целия маркуч. предполагам с промивка може да минеш, но основния ти проблем е от картерните газове, а не от това дето ги филтрира
                        Може ли малко разсяснения по въпроса? Как проблема е в катрерните газове? в какво се изразява този проблем? има ли начин за диагностика?

Коментар

разбирай, че проблема е в износването на двигателя, т.е. количеството картетрни газове е повече от предвиденото и колкото и да чистиш телената история з аотрицателно време пак ще ти зацапва. решението е да откачиш този маркуч и да го изведеш някъде както правеха едно време на жигулите разбира такива сериозни диагнози по форума са много неточни и това е по-скоро предположение. при мен цапаше моторчето за празен ход, но със сухи работи като сажди, след добър реглаж не цапа вече....
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                            разбирай, че проблема е в износването на двигателя, т.е. количеството картетрни газове е повече от предвиденото и колкото и да чистиш телената история з аотрицателно време пак ще ти зацапва. решението е да откачиш този маркуч и да го изведеш някъде както правеха едно време на жигулите разбира такива сериозни диагнози по форума са много неточни и това е по-скоро предположение. при мен цапаше моторчето за празен ход, но със сухи работи като сажди, след добър реглаж не цапа вече....

Коментар

Working...
                            X