Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за боядисване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За боя на броня наистина това е цената,със всичките там грундове,кит за пластмаса,филери и боя,а май повечето бои на Фиатките са перли и изпичане в камера от 120-150 за броня на Браво.
    FIAT Coupe

Коментар

D_boy написа:
      За боя на броня наистина това е цената,със всичките там грундове,кит за пластмаса,филери и боя,а май повечето бои на Фиатките са перли и изпичане в камера от 120-150 за броня на Браво.
      Малко ОФ Топик, за което се извинявам Моята задна броня също е пукната и трябва да се лепне и боядиса. Много ли е зле ако се залепи и боядиса само определения участък? Или си трябва цялата да се пребоядиса, като се има впредвид че септември я боядисвах и то като по учебник. И евентуално в Софя лепене+боядисване до 100лв някой да знае?
      FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

лепилото за лепенето на бронята струва 40лв.Има някой ги лепят с поялници но при следващо поражение се праска на лепенето с поялник място,а с лепилото става бетон.За боядисването се засича някаде по рабове или ако е на парчета се сещаш.Ако ти е цяла няма начин цялата ще се праска но мисля че никой няма да ти вземе повече от 100 лв дори и да ти е металик.М/у другото пластмасата се китосва леко с основа за пластмаса или нещото такова защото след няколко месеца ще започне да ти се лющи не си мисли че всеки бояджия ще се съобрази с това дори и да го знае това нещо затова му кажи че ако се улющи ще го биеш е*еш и ще си искаш парите двойно.тва на шега разбира се

Коментар

Скоро ми се наложи изчукване и боядисване на задния калник взеха ми 80 лв. за боядисването на задния калник като цената включва боя (син металик) и шприцкит. Колата е боядисана много добре останах доволен. Ако някои се интерисува да пише л.с. имам телефон на момчето, сервиза се намира в с.Кубратово на 8 км от сточна гара.
          PUNTO 1.1 94г.

Коментар

При удара за който споменах в предното мнение ми беше спукана и задната броня залепих си я с полиестерна смола и стъклопласт и засега нямам проблем вече около 3 месеца карам така даже на един светофар една мадама ме подпря леко и неуспя да я отлепи
            PUNTO 1.1 94г.

Коментар

опа пропуснах най важното смолата и стъклопласта ги купих от женския пазар за 3 лв и спрей за пласмаса 7 лв общо 10 лв ми излезна
              PUNTO 1.1 94г.

Коментар

Колеги най сетне отидох на оглед и вече може спокойно да боядисвам бронята..Та в тая връзка и един въпрос: Някой знае ли наистина читав майстор, който ще боядиса бронята както трябва - със всичките му там пластификатори и прочие, а не да се обели след една-две автомовки?А освен всичко да може да издаде и фактура за застраховател със всички подробности?
                Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
                  Колеги най сетне отидох на оглед и вече може спокойно да боядисвам бронята..Та в тая връзка и един въпрос: Някой знае ли наистина читав майстор, който ще боядиса бронята както трябва - със всичките му там пластификатори и прочие, а не да се обели след една-две автомовки?А освен всичко да може да издаде и фактура за застраховател със всички подробности?
                  0888 308689 КрасиПерфекционист, фактури също издава
                  Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

@pinko168:Да, може и аз да се възползвам. Към днешна дата към колата имам само някой външни забележки, които искам да оправя за да стане както аз искам .Нямам желание да я пребоядисвам цялата а само проблеми участъци (преден капак, врата и броня които очевидно целите трябва да се боядисат) и държа да не се забелязва с просто око Мислиш ли, че човека ще се справи? Има ли камера за изпичане?
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Онзи ден ходих в Студентски град да търся точно бояджия за броните на Пунтото и се разбрахме по 75лв на броня с всички прилежащи там процедури.Има си камера човека и не е като да няма работа.Адреса не мога да го напиша просто защото не го знам като улица и номер но ето GSM 0888217151 той ще каже къде се намира точно-до УНСС е някаде.Препорача ми го един приятел и следващата седмица ще му оставя колата.
                      Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

ivo098 написа:
                        около 1500-1800 лв пълно боядисване с изпичане в камера и т.н. все едно от магазина излиза, иначе квартални бояджии предполагам и по-евтин вариант ще предложат, като цяло не си заслужава..
                        Какво е тва боядисване. Боята със златни нишки ли е? 2 бона за боя, тя е по-скъпа от колата Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
                        FIAT Uno 45 FIRE

Коментар

tzetzo_slavista написа:
                          Онзи ден ходих в Студентски град да търся точно бояджия за броните на Пунтото и се разбрахме по 75лв на броня с всички прилежащи там процедури.Има си камера човека и не е като да няма работа.Адреса не мога да го напиша просто защото не го знам като улица и номер но ето GSM 0888217151 той ще каже къде се намира точно-до УНСС е някаде.Препорача ми го един приятел и следващата седмица ще му оставя колата.
                          Цената не е зле... Някой твой приятел правил ли е при него и дали след няколко месеца боята не се е олюпила?

Коментар

pinko168 написа:
                            0888 308689 КрасиПерфекционист, фактури също издава
                            Благодаря, ще му звънна и на него след празниците.

Коментар

Споделете още мнения, идеи и телефони Не съм специалист (тук май имаше колега който се занимава професионално с тази работа, но се е покрил в момента) и е добре да даде съвети какво да искаме и очакваме като отидем да говорим с бояджиите, но процедурата трябва да включва нещо от рода:сваляне на боята и кита, нанасяне на нов кит, боядисване с двукомпонентна боя, лак, изпичане в камера при съответните температури. Как става правилното тониране на боята (?) според сегашното състояние/цвят на боята не знам.. сигурно има редица тънкости за да се получи така както трябва...За полимерните материали очевидно се нанасят задължително пластификатори... сега гледам, че боята на предната броня се люпи.. очевидно някой си е оставил ръцете.. дори моето аматьорско боядисване на огледалата е по-сполучливо...Edit: Сетих се, че колегата е "ici" дано да се появи тук и да изкаже мнение! Сега се сетих и защо боядисването на огледалата ми беше препоръчал да ги правя през лятото - просто тогава температурите ще са високи и самите огледала (черни) ще се загрея до около 50-60 градуса и боята ще изсъхне все едно е в камера
                              FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Цената не е зле... Някой твой приятел правил ли е при него и дали след няколко месеца боята не се е олюпила?
                                Да,само че врати не брони и е доволен.Като говорих с бояджията ми каза че няма да има проблем с автомивки и пароструйки и след минаване на броните с пластификатори сприц-кит-боята няма да мръдне.Недостатък е че не издава фактури.Сега му е времето да попитам тези фактури за признаване на направените подобрения от застрахователя ли са или за нещо друго!? Понеже смятам да си мина и огледалата така за по 10 лв и ако ги забеля тях или броните застрахователя ще признае ли щетата?
                                Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Working...
                                X