Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за боядисване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за боядисване

Здравейте , искам да попитам ако някой от вас си е пребоядисвал колата. Горе долу колко пари излиза тази процедура.Колата е Типо , а боята е обикновенна сива(не металик).

и аз искам да разбера, но за металик - колко горе-долу ще излезе всичко

Коментар

около 1500-1800 лв пълно боядисване с изпичане в камера и т.н. все едно от магазина излиза, иначе квартални бояджии предполагам и по-евтин вариант ще предложат, като цяло не си заслужава..
      ex Fiat Bravo GT

Коментар

В големите специализирани сервизи на час мак ще ти я боядисат цялата за максимум 500лв сив металик ама трябва да познаваш някой който работи там за да те вкара в играта.Аз примерно мойта си я боядисвам в най-скъпия сервиз в България Дарс Ауто за "безпари"

Коментар

еми 1500 е абсурдно много .(колкото цялата кола) наистина няма смисъл цялата. Но пък има за боя капака, двата предни калника , двете задни врати. и затова мислех направо цялата ако е малко по скъпо.

Коментар

на приятел му пръснаха ауди-то за 1000лв в камератъмно сив металик

Коментар

jopena написа:
              еми 1500 е абсурдно много .(колкото цялата кола) наистина няма смисъл цялата. Но пък има за боя капака, двата предни калника , двете задни врати. и затова мислех направо цялата ако е малко по скъпо.
              Ако много си я обичаш, колата и мислиш да я караш още поне 4-5 години я боядисай задължително в камера. Иначе може да минеш и с 300лв. Всичко е много относително! От бояджия до бояджия има огромна разлика. Също така е важна подготовката на колата за боядисване - китване, шлайфане, грундиране. Ако става въпрос колкото да има боя отгоре... аз преди 5 години си боядисах колата (старата) при един "майстор" за 40лв. Високата цена и тук не винаги е равна на високо качество. Избора на добър бояджия е, като на добър зъболекар
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ми искам да я оправя и да я продавам заедно с другата(рено 19) и да взема нещо по новичко.та затожа ми е въпроса.Мерси за отговорите на всчикиПС. иначе тази за която питах е Типо 92 16и.е .

Коментар

Metalic само в камера с температура и под налягане ли става?

Може ли да се постави само с напръскване с пистолет или нещо такова боя металик? Къде пише какъв точно е цвета - това на лепенката на багажника - то ли е?
                  Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                  http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

цвета по принцип се взима от талона, но заради атмосферните въздействия и слънцето боята изсветлява и затова като купуваш , ти го тонират на място.

Коментар

jopena написа:
                      ми искам да я оправя и да я продавам заедно с другата(рено 19) и да взема нещо по новичко.та затожа ми е въпроса.Мерси за отговорите на всчикиПС. иначе тази за която питах е Типо 92 16и.е .
                      Не знам дали за продан си струва да я боядисваш - практиката показва че накупувачит много не им пука за това какви са подобренията по една кола.Особено ако дадеш 1000 + лв за боядисване надали ще може да я продадеш за с + 1000 лвот цените на които колата "върви"....Това показва моя скромен опит.
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

код номера на цвета и талона

jopena написа:
                        цвета по принцип се взима от талона, но заради атмосферните въздействия и слънцето боята изсветлява и затова като купуваш , ти го тонират на място.
                        Добре ама аз като я внасях и те оригиналния немски талон го прибраха служителите в митницата като ми оформяха документите за плащане на ДДС и митническата декларация за пред КАТ. Предполагам на българския талон ще пише проста цвят: "син" и най много "металик" ... а те са много нюанси на синьото.
                        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: код номера на цвета и талона

niko_ymn написа:
                          jopena написа:
                          Добре ама аз като я внасях и те оригиналния немски талон го прибраха служителите в митницата като ми оформяха документите за плащане на ДДС и митническата декларация за пред КАТ. Предполагам на българския талон ще пише проста цвят: "син" и най много "металик" ... а те са много нюанси на синьото.
                          Металика много трудно изсветлява според мен. Ако лака е добър отгоре не вярвам да има разлика между старата и новата боя. Иначе точно лепенката на багажника е името и номера на боята. Но съм виждал бои с еднакъв номер но от различни производители и има разлика между тях. По принцип "Глазурит" е боята на Фиат.
                          Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
                          Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
                          BlueStorm transforms . . .
                          . . . !!!

Коментар

гледа се номера ан Рама-та там е закодирано тип купе и тн. за колата

Коментар

Моля, кажете къде да отда и да си боядисам предната броня на Brava-та. Колата е зелен металик и е със спукана предна броня. Вече намерих къде да ми я залепят, но за боядисване ми искат 150лв, което ми се вижда множко ))Очаквам вашите мнения...

Коментар

Working...
                              X