Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повдигач на клапани

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Повдигач на клапани

Когато заседне някой повдигач на клапаните, какво се усеша при работа на двигателя? Как да разбера?Благодаря?

Добре де това ще промени ли шума на двигателя? Компресията в цилиндъра неможе да се проверява постоянно.Вибрации ли се появяват? Просто чета из форума, че имат такива проблеми и искам да знам недай си боже да се случи нещо просто да съм информиран. Не съм техничар и да ви кажа честно като огасне колата единствената констатация която мога да направя е че е свършила бензина или газта. Така че се извинявам ако някой от въпросите ми е " глупав"

Коментар

Не е задължително да падне компресията. Не е задължително и да пали трудно. При 2 всмукатеклни клапана труно ще се разбере дали единят от тях не работи. При постояно затворен такъв също няма да има промяна в компресията. Най-добре е да се свали капака на главата - 4 или 6 винта. Останалото е гадаене. Не е добре при съмнение нещата да останат така без отговор.
      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Ако е хидравличен повдигач и е блокирал ще започне да се чува чукане на клапаните

Коментар

Re: Повдигач на клапани

iko79 написа:
          Когато заседне някой повдигач на клапаните, какво се усеша при работа на двигателя? Как да разбера?Благодаря?
          Аз приемам, че става вьпрос за хидравличен повдигач, при повредата на който, се нарушава момента на отваряне, сьвсем малка разлика в празния ход, но значителна на скорост и естественно отчетливо тракане, което няма как да не се усети!

Коментар

Working...
          X