Някой има ли идея за такива елементи, които да премахнат гадното завихряне отзад и полепване на боклуци? Вчера след автомивка, буквално за 1км отзад цялата стана в прах. Давайте идеи..........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аеродинамични елементи?
Collapse
X
-
Re: Аеродинамични елементи?
kassavetov написа:Някой има ли идея за такива елементи, които да премахнат гадното завихряне отзад и полепване на боклуци? Вчера след автомивка, буквално за 1км отзад цялата стана в прах. Давайте идеи..........A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
-
nedialk00
и на мен нищо не ми се завихря, даже задницата е най-чистата част от колата, а когато вали по слаб дъжд дори не се мокри
Коментар
-
Ако говорите за браво, замръсява се задницата, не може да ме убедите в обратното. Със всички хечбеци е така. Затова имат чистачка на задното стъкло. Комбитата също.Само седаните не страдат от този ефект, затова и седан със задна чистачка рядко ще видите. Само за пежо 406 се сещам, и то от последните години на производство.
Коментар
-
Забележете , че на хечбек моделите( както и на комбитата) задния прозорец е почти вертикален, докато на седаните е доста по-наклонен. от там идва и разликата в обтичането на задното стъкло. затова производителите на автомобили са намерили просто решение - задна чистачка. Колегата каквито и крила, ако ще и дифузьор да си сложи едва ли ще има голямо подобрение. Просто обтекаемостта на задното стъкло е такава че се цапа лесно. Ако имаше по просто решение, едва ли щяха да си играят да слагат чистачка, да прекават маркуч за течността и кабели до там. моя съвет към колегата е ако не му работи задната чистачка да я смени с работеща от някоя морга, по често да налива в казанчето течност и така. проблем няма да има. Вярно е че на бравото малко не е доизмислена както трябва ма кат за толкова пари .... толкоз бравото има много други предимства на които можем да се радваме
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар