колеги ,от скоро имам фиат браво,имам следния въпрос ,болта на главината на лявото колело не е стенгнат до мястото кадето е била засечката,на друго място е направена друга засечка.колелото се върти сравнително лесно няма луфт.това че не е на засечката дали пречи?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос за болта на главината на фиат браво
Collapse
X
-
Тази гайка се стяга до отказ. Преди е била развивана и не може пак да застане на същото място. По принцип при ремонт се сменя с нова, а не се използва старата!Внимателно разтваряш контрата и с хубав ключ и дълго рамо стягаш здраво, след това със по-дебела отверна например чукваш да се подгъне на двете места и това е.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
-
Ако няма луфт в главината моят съвет е да законтриш гайката правилно така, както съм ти нарисувал на снимката. Става с чук и тънък секач така, че парче от метала да се скъса и хлътне по начина по, който съм ти показал. А иначе по мое скромно мнение тези гайки могат да се използват до две, три законтряния. След това е добре да се използват нови. И гайката е 32-ри номер за по-малките мотори и 36-ти за по-големите. За вторите трябва специален накрайник с тънки стени. Когато се разбива не е нужно да се натиска спирачка, а просто първият половин оборот се развива преди колата да се вдигне с крика!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Извинявам се обаче колега оправи грешката в заглавиетоЗаглавие: въпрос за болта на гравината на фиат бравоPunto 1.2 75 ELX `97 /BRC Lambda Control/-продава се на части!!
Втората......пак същата!
(_-_)______////_______(_-_)
Punto75-Вече на жената!
Третата =Ино и шес= LPG POWER STAG Stilo MW 2004
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:И само информативно- гайката на главината си има съответния въртящ момент на затягане в Нм които са посочени за съответната кола и се затяга с динамометричен ключ- при липса на такъв се затяга до предишния белег.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар