Идва времето да сменим зимните гуми с летните такива. Ето това http://www.e-pneu.cz/testy_pneu.php може да се окаже полезно за някои от нас при избора на гуми. Обърнете внимание, че един и същи модел гума се случва да получи различна оценка за различните размери. За съжаление липсват някои от "бюджетните" марки.Завършвам с молба да допълвате темата с още линкове към тестове и ревюта...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за гумите
Collapse
X
-
-
Относно всесезонните гуми аз лично съм карал с такива през зимата и няма нищо "зимно" в тях за през лятото по бива , но така или иначе за през зимата не стават ( зависи колко караш , но не ти препоръчвам ) и в тоя ред на мисли зимни ти трябват. Защо тогава през лятото да караш с всесезонни ? Мой съвет е по-скъпо е но е по-сигурно купи си и летни и зимни даже и зимните примерно да са втора употреба пак ще са по-добри от всесезонните.Слагайте си коланите
Коментар
-
mnaumov написа:Като сме зачекнали темата за гумите, да попитам: добре ли е да си вземе човек всесезони гуми?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Относно всесезонните гуми, аз ли бъркам или са по скъпи и от летните и дори от зимните такива? Тогава каква икономия е като ресурса им не е по голям от другите? Според мен два чифта всезонни биха издържали по малко от един летни+ едни зимни а и са по скъпи, като говорим за нови гуми?FIAT Bravo 1.6 16V '97
Коментар
-
Не мисля, че всесезоннните са по-скъпи от зимните, а дори и така да е разгледай това: Една гума си заминава за 4-5-6 години, та ако ще да не е слагана на джанта. Просто каучука си губи качествата. Нека сега се поставим на мястото на някой който кара 8-10 хил. км годишно. Та той няма да изразходи ресурса (в км) на един комплект гуми, да не говорим за два. Защо тогава да купува 8 гуми?Пак повтарям - за всеки влак си има пътници...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:Не мисля, че всесезоннните са по-скъпи от зимните, а дори и така да е разгледай това: Една гума си заминава за 4-5-6 години, та ако ще да не е слагана на джанта. Просто каучука си губи качествата. Нека сега се поставим на мястото на някой който кара 8-10 хил. км годишно. Та той няма да изразходи ресурса (в км) на един комплект гуми, да не говорим за два. Защо тогава да купува 8 гуми?Пак повтарям - за всеки влак си има пътници...TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
mnaumov написа:Като сме зачекнали темата за гумите, да попитам: добре ли е да си вземе човек всесезони гуми?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар