Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за гумите

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново за гумите

Идва времето да сменим зимните гуми с летните такива. Ето това http://www.e-pneu.cz/testy_pneu.php може да се окаже полезно за някои от нас при избора на гуми. Обърнете внимание, че един и същи модел гума се случва да получи различна оценка за различните размери. За съжаление липсват някои от "бюджетните" марки.Завършвам с молба да допълвате темата с още линкове към тестове и ревюта...
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

същото, но директно в сайтаhttp://www.adac.de/Tests/Reifentests...ePageID=8762#1
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Като сме зачекнали темата за гумите, да попитам: добре ли е да си вземе човек всесезони гуми?

Коментар

mnaumov написа:
        Като сме зачекнали темата за гумите, да попитам: добре ли е да си вземе човек всесезони гуми?
        Хайдеее, започна се! :D Ами да хвърля първия камък: за мен
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Относно всесезонните гуми аз лично съм карал с такива през зимата и няма нищо "зимно" в тях за през лятото по бива , но така или иначе за през зимата не стават ( зависи колко караш , но не ти препоръчвам ) и в тоя ред на мисли зимни ти трябват. Защо тогава през лятото да караш с всесезонни ? Мой съвет е по-скъпо е но е по-сигурно купи си и летни и зимни даже и зимните примерно да са втора употреба пак ще са по-добри от всесезонните.
          Слагайте си коланите

Коментар

mnaumov написа:
            Зависи от гледната точка. Имам познат, който твърди, че няма да даде 400 лв за гуми за 4-5 сутрини годишно, в които му се налага да избута снега в квартала... Аз лично карам с 4 зимни гуми... Все пак ако нямаш никакви гуми и ти се налага в рамките на 6-7 месеца да купиш 8 нови гуми то това си е осезаемо притеснение откъм финансите. Тогава има вариант да караш зимата с всесезоннни отзад и зимни отпред. Пак е компромис със сигурността, ама всеки си прави сметката.Не съм съгласен с твърдението, че няма всесезонна гума. Има и тя е по-добра от зимната през лятото и по-добра от лятната през зимата. Но същевременно не е добра колкото зимната през зимата. Все пак всичко опира до пари...
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Относно всесезонните гуми, аз ли бъркам или са по скъпи и от летните и дори от зимните такива? Тогава каква икономия е като ресурса им не е по голям от другите? Според мен два чифта всезонни биха издържали по малко от един летни+ едни зимни а и са по скъпи, като говорим за нови гуми?
              FIAT Bravo 1.6 16V '97

Коментар

Не мисля, че всесезоннните са по-скъпи от зимните, а дори и така да е разгледай това: Една гума си заминава за 4-5-6 години, та ако ще да не е слагана на джанта. Просто каучука си губи качествата. Нека сега се поставим на мястото на някой който кара 8-10 хил. км годишно. Та той няма да изразходи ресурса (в км) на един комплект гуми, да не говорим за два. Защо тогава да купува 8 гуми?Пак повтарям - за всеки влак си има пътници...

Коментар

vesko написа:
                  Не мисля, че всесезоннните са по-скъпи от зимните, а дори и така да е разгледай това: Една гума си заминава за 4-5-6 години, та ако ще да не е слагана на джанта. Просто каучука си губи качествата. Нека сега се поставим на мястото на някой който кара 8-10 хил. км годишно. Та той няма да изразходи ресурса (в км) на един комплект гуми, да не говорим за два. Защо тогава да купува 8 гуми?Пак повтарям - за всеки влак си има пътници...
                  истинските всесезонни гуми наистина са по скъпи от чисто зимните или чисто лятните но малко фирми ги произвеждат проблема е че повечето търговци на гуми продават и летните гуми за всесезонни и от там идва объркването на хората за всесезонни гуми се сещам в момента само за две, това е вектор серията на гудиар и vredestein quatrak-2 / не съм сигурен дали така се пишеше/ това са гуми които се държат добре както зимата така и през лятото но естествено най добрия вариант е зимата зимни , лятото лятни
                  TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                  UNO 1.0 FIRE

Коментар

mnaumov написа:
                    Май е писано доста по темата... Всесезонните гуми бих оприличил на онези устройства дет ги продават за по 120лв. в Метро - копир+скенер+принтер. И в крайна сметка за нито едно от трите не стават
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

stef написа:
                      истинските всесезонни гуми наистина са по скъпи от чисто зимните...
                      Айде сега... Snowtrac vs QuatracИначе спора е безмислен. НИКОЙ НЕ ОТРИЧА, че е по-добре 8 гуми и по въпроса са изписани мегабайти. Това на което исках да наблегна е струва ли си и кога си струва компромиса...

Коментар

Working...
                      X