Здравейте колеги,Появи се едно странно, досадно и дразнещоо проблемче.След като автомобила е престоял цяла нощ и сутрин завъртя ключа, колата завърта(двигателя сработва)но има едно замисляне, неравномерна работа и мудно поемане на обороти.До сега не е угасвала но ако решя да и дам газ отива към угасване.Сутрин като си паля Типото завъртам и заминава на 1400-1500 оборота без да се замисля.На Марчето и трябва 1-2 секунди докато отиде на 1300-1500 оборота.Лятото и въобще при топло време нямам никакви ядове.След първото палене проблем няма до другото напълно истиване на двигателя до температурарата на въздуха.Сега от как се застуди се появи проблемчето.Колата се кара само на бензин.Водих я на диагностика всичко е отлично.Няма грешки всичко е ток и жица.Като загрее държи 870 оборота това го гледахме на диагностика.Стрелката не трепти.Има мощност абе .... Четох доста теми, там се споменава датчик на термостата(утре мисля да го замеря да видя какаво ще покаже), моторче за празен ход, температурен датчик на инжекциона.Реших да се допитам и до вас, тъй като шанса да ми помогнете е голям Заключението ми е , че щом при топло време нямах проблеми а се появиха когато се застуди значи е някой датчик!?Ако някой има други идеи ще съм му благодарен
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Замисляне при студен старт - Мареа 1.8 16?
Collapse
X
-
При измерване и температура на въздуха от 2 градуса показанията бяха 3150 ома.Двигателя бе напълно истинал.По АутоДата дават следните показания:-30 градуса 29000 ома 0 градуса 6450 ома+20 градуса 2550 ома+60 градуса 590 омаедит Коригирах си данните и сега при второ измерване показа 4180 ома.Май проблема няма да е в негоnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
За почистването на дебитомера ползвам специален препарат на CRC за дебитомери. Ето линк http://www.crcindustries.com/auto/co...x?S=Y&PN=05110 . Купувал съм го от "АутоПлюс" за около 10 лв. Едно две пръскания по активните елементи и всичко светва. Но не се опитвай да чистиш дебитомета с клечки за уши и там подобни. Може да го повредиш. Аз си чистя дебитомера на всеки 10 - 20 хил. км.П.П. Да не се счита като реклама!Bravo 1.8 16V GT ex.
Fiat Croma 1.9 16V mjet
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар