Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересен проблем с фаровете на Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Интересен проблем с фаровете на Типо

Имам проблем с фаровете на Типото ми. Ляв преден фар постепенно стопи клемите, закачащи се в крушката и колата ходи на сервиз в София-Ауто (Благоевград). Не го препоръчвам на никого. Взеха ми 22 лв. за смяна на клемите , крушката си беше от мен. Просто нямах време да се занимавам. Такааа, платих си аз като поп, но пуснах жалба до централата на сервиза в София. 22 лв. за нищо работа е подигравка вече. Отгоре на всички тия порове не са оправили фаровете като хората. Сега при включени къси светлини синята лампа за дълги лееекичко свети (вижда се най-вече на тъмно). А преди го нямаше този проблем. А и дясна дълга светлина е слаба работа. Откачих всичко, кабели, крушки, после наново ги сложих, но проблемът е налице. Щом свети лееекичко лампата за дълги при пуснати къси, или някъде нещо окъсява или омасява. Сменях предпазители, не и не. Синята лампа за дълги не свети хич при пуснати къси САМО ако обърна кабелите, демек когато ляв преден е на къси, десният да е на дълги. И обратно, като мина на дълги, преден десен минава на къси, а ляв си е на дълги. А и при това иначе НЕПРАВИЛНО свързване имам най-добри светлини. Като вържа всичко както си му е реда имам нормални къси светлини, но дългите, особвено вдясно са много зле.Примерно като закрия с нещо ляв преден фар и тествам десния категорично си личи, че на десния късата светлина си е къса и свети нормално,а дългата си е дълга, но самото количество светлина на дълги е слабичко. Докато при другия фар всичко е нормално. Някой може да каже, че ми е ремонтиран в сервиза левия фар, а аз се оплаквам от десния. Да, така е, но преди да я карам в сервиз няколко пъти вечер ми се наложи да карам само с десен фар, че левия беше само на габарит. И десния си светеше коректно, не като сега. Идеи?

На първо време замери напрежението, което достига до крушките. Проблема е явно в другия край на жиците, около, или в релето. Провери дали и масата е добра.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Колега, и аз съм от Благоевград, но за първи път чувам за сервиз София-Ауто ... карай си колата в сервиза на Фолксваген, просто няма друг такъв сервиз в тоя град ... взимат скъпо, но го правят както трябва ... имат и оборудване и работят добри специалисти там ...

Коментар

Има сервиз на София-Ауто, намира се като минеш прелеза в посока цигарената и след един км вляво. Продават опели и шевролети, то има и автосалон. Къде се намира този сервиз на Фолскваген иначе?Снощи забелязах и друго. Ако при включени къси светлини откача жицата за дълги на ДЕСНИЯ фар слабото присветване на синята лампа изчезва. Значи проблемът може и да е в тази жица, но преди да ми сменят крушката вляво нямах никакви ядове. Забелязах и това, че ако съм на включени къси светлини и само премигвам с дългите без да ги включвам, все едно предупреждавам за полиция наблизо, то тогава ми мигва единствено левия фар. Ако оставя релето да прещракне вече се включва и дясна дълга светлина.

Коментар

провери си масите на фаровете,при мен така като карах на къси и от време на време ми присветаше бледо крушката за дългите-оказа се клемата към фара-масата се беше разхлабила

Коментар

pugsy написа:
            провери си масите на фаровете,при мен акаа като карах на къси и от време на време ми присветаше бледо крушката за дългите-оказа се клемата към фара-масата се беше разхлабила
            Клемите гаранция, че не са хлабави, не са, дори са почистени. Точно поради тази причина се чудя где има нещо, което да окъсява.

Коментар

лоша маса най-вероятно и от там се баркат токовете.Пробвай да пуснеш масата отделно и виж дали ще ти го шрави пак тоя проблем

Коментар

paparac написа:
                Има сервиз на София-Ауто, намира се като минеш прелеза в посока цигарената и след един км вляво. Продават опели и шевролети, то има и автосалон. Къде се намира този сервиз на Фолскваген иначе?
                За единствения сервиз дето се сещам като минеш прелеза по посока цигарената е този оторизирания на Fiat , който наистина за нищо не става ... завива се веднага след прелеза в ляво ...А сервиза на Фолксваген е в дясно преди прелеза за към Грамада (много прелези станаха) ... ако се сещаш има една редица от магазини за авточасти, та сервиза е най-вдясно от тях. А бе който и да питаш там къде се намира точно, ще ти кажат веднага ...

Коментар

Колега, преди датръгнеш по сервизи и да даваш грешни пари, просто купи нова крушка и опитаи с нея. Имал съм такъв проблем и си загубих цял ден да проследявам кабели и да разглобявам колата.Много рядко се слу4ва, аз му викам "да заложиш на куц кон", но просто има такива дефектни крушки!

Коментар

max-2 написа:
                    Колега, преди датръгнеш по сервизи и да даваш грешни пари, просто купи нова крушка и опитаи с нея. Имал съм такъв проблем и си загубих цял ден да проследявам кабели и да разглобявам колата.Много рядко се слу4ва, аз му викам "да заложиш на куц кон", но просто има такива дефектни крушки!
                    И на мен ми беше хрумнало нещо такова, та пробвах и с други крушки. Обърнете внимание на това, че като обърна кабелите всичко е ОК според таблото, но при това положение дългите и късите са обърнати - ляв на къси - десен на дълги; ляв на дълги - десен на къси.Как да вържа отделно масата, за да видя какво е положението?

Коментар

Според мен са ти обърнали кабелите на клемата. Аз патих от същото когато си сменях моята клема. Вземи един мултицет и премери на кой извод какво идва като сравняваш с другия фар. Има вариант на погрешно свързване при който и двете светлини светят, но по-слабо.
                      FIAT Tipo 1,4mi - EX
                      Alfa Romeo 146ti - EX
                      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Оправих положението, след няколко замервания установих, че са сбъркали връзването на десния фар, който преди това си бачкаше чудесно. Бяха сложили масата на мястото на късите, а жицата за късите на мястото на масата. Докато се оправя замина само едно бушонче 10А. Колеги от Благоевград, ЗА БОГА, не ползвайте услугите на София - Ауто (БЛАГОЕВГРАД)!!! Ще ви одрусат као за световно, но няма да ви обслужат качествено!!! ЛИЧЕН ОПИТ!!!

Коментар

Working...
                        X